![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-01-2012
Model: Focus
Silnik: 1.6 125 KM Ti-VCT
Rocznik: 2011
|
Dokładnie takGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wydaje się, że ford ma oprogramowanie a'la windows 98, gdzie czesty reset jest wymagany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak tak dalej pojdzie, bede odpala od nowa co swiatla. Tak czy siak, za dużo mam na razie wrażeń z tym autem, a przejachane ma dopiero 8600. Jak kupowalem myslalem - mina 2 lata i dopiero sie zaczna problemy, to sie sprzeda wtedy.
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Według Eitsa nasze modele są na klimat umiarkowany PL, więc zapewne te na Skandynawię są inne trochę, pytanie jak bardzo. Tak samo jak na ciepłe kraje śródziemnomorskie mogą być inne.
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-11-2008
Model: BMW 320d xDrive GT, Vespa LX
Silnik: 320d TwinPower Turbo + M Power Kit
Rocznik: 2014, 2013
|
Dopóki masz gwarancję to nie masz się co martwić. W razie 'w' dzwonisz po lawetę i masz wszystko gdzieś. Gorzej gdy gwarancja się skończy. Ja jestem już pewny, że ją przedłużę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-01-2012
Model: Focus
Silnik: 1.6 125 KM Ti-VCT
Rocznik: 2011
|
Ok, umowilem sie w Germazie na srode, zobaczymy co oni wykombinuja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak cos bede wiedzial dam znac
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-09-2011
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 182 PS powered by tedi_k :D
Rocznik: 2014
|
Cześć,
Mój właśnie trafił do serwisu - po tym jak zaproponowali mi samochód zastępczy wnioskuję że przysiądą do problemu tym bardziej że po mailu do Ford Polska dzisiaj mało co książki nie napisali co się dzieje, w jakich okolicznościach itp. Rozmawiałem również z diagnostą i potwierdził że jest z centralą w kontakcie i dostał szczegółowe wytyczne w krokach co i jak. Mam nadzieję że coś wymyślą. p.s żałuje że nie sięgnąłem głębiej do kieszeni i nie kupiłem 1.6 EB Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam Michał |
|
|
|
|
|
#56 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Krzysztof
Model: Focus III kombi
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM
|
@Polo:
Witaj, Nie polecam zakupu mk3 z silnikiem 105 KM, ponieważ mk3 jest ok 15% cięższy od mk1 i ten silnik jest po prostu trochę za słaby do tego samochodu. Wersja o mocy 125 KM jest wbrew pozorom mocniejsza nie tylko powyżej 4,5 tys obr/min, ale również w zakresie 2-3,5 tys obr./min. Wcześniej w tym wątku wrzuciłem link do dokumentu z wykresami mocy i momentu obrotowego, który możesz sobie obejrzeć i porównać. Różnica 10 Nm przy 2 tys obr/min jest już odczuwalna. Wcześniej sam miałem wcześniej mk1 z silnikiem 100 KM i wydaje mi się że mk3 z 125 KM ma dynamikę co najwyżej taką jak ten stary, a może nawet i mniejszą, mimo mocy maks większej o 25 %. Poza tym komputer i oprogramowanie w obydwu wersjach jest takie samo, więc takie same problemy możesz mieć z silnikiem 105 KM. Może warto kupić EB albo zainteresować się autem innej marki? |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
![]() Zarejestrowany: 01-05-2011
Model: fokus mk 2 audi a2
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2006
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
![]() Zarejestrowany: 14-07-2011
Model: Golf mk 7,5
Silnik: 1,4 TSI 150 KM
Rocznik: 2017
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-09-2011
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 182 PS powered by tedi_k :D
|
Witam,
Samochód już drugi dzień poza domem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ( serwis Auto Boss ) - wczoraj nie udało się nic znaleźć w kwestii słabnącego silnika. Na szczęście dzisiaj nastąpił przełom - diagnosta z podpiętym komputerem miał "szczęście" i podczas kolejnej jazdy testowej problem wystąpił dzięki czemu udało się wszystko zarejestrować. Okazało się że fazy silnika nie ulegają zmianie co skutkuje problemami wspomnianymi powyżej. Na chwilę obecną samochód nadal jest w serwisie ( Ford Polska zalecił zmiany w parametrach silnika i zabawy ciąg dalszy ) Pocieszeniem w całej tej sytuacji jest to że nie ma już mowy o "wyimaginowanym problemie". Żeby całej sytuacji dodać pikanterii w chwili "zasłabnięcia" komputer nie łapie błędu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. To tyle z placu boju - jak będę coś więcej wiedział dam znać. MiszA |
|
|
|
|
|
#60 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: Focus III kombi
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM
|
A więc winne są nie działające zmienne fazy rozrządu, co obstawiałem już jakiś czas temu.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|