![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 | |
|
Jeżdże Toyotą :-)
![]() Imię: Grzegorz
Model: FF II,5 MK2 hb + FF III,5 hb
Silnik: 1.6b duratec/1.5eb
Rocznik: 2010/2017
|
Cytat:
|
|
|
|
#52 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
|
Mam tarcze brembo painted/coated z przodu na klockach ATE. Sprawdzają się wyśmienicie
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#53 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 tdci 140KM
Rocznik: 2005
|
Ja osobiście co prawda w poprzednim aucie długi czas używałem Zimermanow wierconych z klocki em ferodo ds performance i byłem bardzo zadowolony hamowania z 200km/h nie były straszne, później założyłem zestaw EBC nawiercane i nacinane z klockiem Yellow staff skuteczność gorsza jak w poprzednim zestawie ale też mogę polecić, na tyle używałem Mikody wiercone i nacinanej z seryjnym klockiem dobrej jakości.
W niedługim czasie planuje założenie zacisków od ST i raczej postawie na zestaw Zimerman plus ferodo |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Jeżdże Toyotą :-)
![]() Imię: Grzegorz
Model: FF II,5 MK2 hb + FF III,5 hb
Silnik: 1.6b duratec/1.5eb
Rocznik: 2010/2017
|
Koledzy,
nie ta półka pod osiągi dla kolegi dla 1.6 100 KM - spokojnie wystarczy nawet oryginał.
|
|
|
#55 | ||
|
![]() Imię: Adam
Model: Audi A4 B9
Silnik: 2.0 TFSI Ultra Quattro
Rocznik: 2017
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#56 | |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 tdci 140KM
|
Cytat:
Ale wiadomo każdy robi jak uważa. A informacja może komuś innemu się przyda, temat nie jest tylko o tarczach czy klockach do 1.6 |
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
|
To raz a dwa to każde auto ma obliczony mniej więcej układ hamulcowy na swoją masę, właściwości z przyjęciem, że jeździ się przepisowo, jeżeli ktoś jeździ dynamicznie i z dużymi prędkościami to bardzo duży sens ma montowanie części poprawiających skuteczność Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-09-2015
Model: Focus Mk2
Silnik: 2.0 TDCi 136km
|
Ja ostatnio zmieniałem u siebie klocki z tyłu, założyłem na stare tarcze. Kupowałem klocki textar, które mogę polecić. Zero pisków i minimalne brudzenie felg. Cena podobna do brembo.
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-11-2019
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.6 benzyna
Rocznik: 2010
|
Dzieki wielkie za rady, pogrzebalem jeszcze po forum i tak jak ktos pisal, wazne jest bezpieczentwo, a ostatnio czesto smigam po autostradzie plus szykuje sie zimowy wyjazd w gory. Zdecyduje sie na ATE, widzialem duzo pozytywnych komentarzy, a znalazlem je w dobrej cenie na alledrogo.
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#60 |
|
|
W cenie ATE możesz kupić dobre, markowe tarcze i klocki
Na Allegro uważaj, tam jest więcej podróbek ATE niż oryginałów także na pewno nie wybieraj najtańszych ofert. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| focus mk2 , klocki hamulcowe |
|
|