![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marek
Model: Fiesta
Silnik: 1.0 Ecoboost 200 KM
Rocznik: 2020
|
Niestety, ale micorcat nie rozróżnia po silniku, albo ktoś nie skatalogował po vinie albo szły różne i trzeba dopierać po kolorze. Taka sama sytuacja jest np w transicie i strzemionach resoru - trzeba zmierzyć stary.
Tecdoc jest tak stworzony, że niekiedy jeden zamiennik ma trzy różne numery OE, np RG3406 ma ten sam podpisany numer co RG3405 Numery które podałem, są najnowsze, i tu znów "zalety" nowego microcata, wywalili większość starych numerów i nie mam jak ich sprawdzić. Bez numeru vin, wybierając Twoje auto w katalogu zamienników wychodzi KYB RG3406 |
|
|
|
|
|
#52 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysiek
Model: Focus 5d Platinium X
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2009
|
Dzięki za wyczerpujące wyjaśnienia.
Jak tylko w wolnej chwili zdemontuję całość dam znać jaki był kolor jeśli gdzieś będzie widać. [edit] Zabrałem się w końcu za wymianę sprężyn i po wyciągnięciu wątpliwości tylko narosły. Sprężyna ma żółte oznaczenie, a to jest według listy sprężyna pod dużo mniejsze (lżejsze) silniki. Zastanawiam się czy to może jednak może był brązowy, który po 11 latach nieco wyblakł. Wtedy by się zgadzało bo brązowa jest pod 2.0Tdci. Chyba wezmę jednak RG3406 bo nie widzę innej opcji. Tutaj w miarę spójnie wszędzie jest opisywana jako pasująca do mojego silnika. Ostatnio edytowane przez kris86k ; 13-12-2021 o 11:30 |
|
|
|
|
|
#53 |
|
FCP member
![]() Imię: Dariusz
Model: Fokus MK2
Silnik: 2,0 PB
Rocznik: 2008
|
wymieniłem sprężyny z przodu przy swoim focusie II FL
auto stoi chyba normalnie, czy może ktoś zmierzyć u siebie i mi podać wysokość od środka koła do brzegu nadkola (błotnika) u mnie jest jakieś 38cm |
|
|
|
![]() |
|
|
|