![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford Mondeo IV TDCi Titanium X
Silnik: 1.8 anglik
Rocznik: 2008
|
Tak jak wspomniałem rozrusznik był do niczego. Teraz jest super Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo mkIV
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2007
|
Witam,
Problemem był jednak rozrusznik, który po rozebraniu był w stanie fatalnym, ostatnie dni auto praktycznie nie dało się uruchomić np trzeba było kręcić 7-8 razy po parę sekund ale było też tak że palił prawie na dotyk. Podjechałem do specjalisty od rozruszników i alternatorów na Jana Pawła w Warszawie, Pan wymontował i powiedział, że może się go da naprawić, ale trzeba było wstawić regenerowany bo był tak rozgruchotany. No 500zł poszło ale pali jak należy. |
|
|
|
|
|
#53 |
|
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Jakieś pół roku temu się zaczęło. Od tamtej pory zrobiłem około 10 tys. km. i jeździ (jak już odpali) rewelacyjnie. Mocy nie brakuje, równo pracuje, spalanie w normie.
Problem zaczął się po dłuższym trzy dniowym pozostawieniu samochodu w garażu. Podchodzę i zaczynam kręcić 5, 10, 15 sekund i .... odpalił. Praca równa nie kopci wszystko ok. Dalej w czasie dnia odpala od pierwszego. Potem sytuacja się zaczęła powtarzać. W garażu zawsze powyżej 10 stopni C. Co do tej pory zrobiłem: - sprawdzenie świec i sterowania - działa - wymiana akumulatora - nic nie dało - regeneracja pompy - fachowiec się zarzekał że pomoże... Nie pomogło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - komputer - nie wskazuje żadnych błędów. Ostatnio znalazłem na to sposób. Zawsze odpalałem na dwa razy. Pierwsze wciśnięcie guzika i czekam aż kontrolki pogasną i dopiero odpalam. Teraz przy odpalaniu na nic nie czekam. Od razu trzymam guzik start do odpalenia. Przy tej "brutalnej" metodzie odpala bez zająknięcia. Kurde i nie wiem co dalej robić. Auto jeździ super, zbiera się do wyprzedzania jak należy no ale to odpalanie. Boję się że w końcu coś pierdyknie i w trasie mnie zaskoczy awaria. A auto rodzinne i na wakacje wybieram się w dłuższą podróż. Panowie w was moja nadzieja. Macie jakiś pomysł co to może być? Jak w opisie MK4 2009r TDCI 2.0 (automat) Ostatnio edytowane przez Przem22 ; 10-04-2015 o 09:10 |
|
|
|
|
|
#54 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
Rozrusznik sprawdz.
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
|
Rozrusznik kręci jak szalony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Więc to chyba nie to. |
|
|
|
|
|
#56 |
|
|
Filt paliwa kiedy wymieniany? Moze cos zle dokrecili i lapie powietrze
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
|
Było sprawdzane. Niby mały bąbelek powietrza na wężyku był ale po regeneracji pompy już się nie pojawił. Raczej nie to bo nie sposób odpalania by nie miał na to wpływu.
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
|
Co to znaczy kreci jak szalony? Naprawde wyjalbym rozrusznik i zobaczyl jak on wyglada..
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
|
No tak. Ale naprawia się jak nie czekam na kontrolki tylko kręcę od razu?
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
|
Tak ci sie tylko wydaje.
Ja to juz przerabialem i zaoszczedzilbym troche grosza gdybym od razu za niego sie wzial Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No ale mam przynajmniej nowy aku, swiece i filtr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wyjecie i sprawdzenie nic nie kosztuje, wiec bym sie nie zastanawial Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
|
|
|