![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
|
A dziękuję, przyda się. Już nawet pozwalam mu się lekko zapocić, byle nic nie ciekło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Xperia Z1 tap tap
|
|
|
#52 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
moj 1.6 zetec pali średnio 7 litrów, ale gdzie mu do elastyczności TDDI
to jest o tyle dobry silnik, że nie ma tam dwumasy itp także 3 tys w kieszeni |
|
|
|
|
|
#53 |
|
|
No właśnie. Turbina prosta, wtryskiwacze proste, ogólnie układ paliwowy mało wybredny, sprzęgło proste. Wszystko w tym aucie proste jak budowa cepa. Dlatego mam taki dylemat. Najbardziej na minus przemawia to, że awarie które teraz mu grożą, są dość kosztowne. Idą w minimum spore setki, jakby to wszystko zebrać do kupy, zakładając, że wymienione przeze mnie elementy też się sypną, to wydam na naprawy jakieś 4-5tysięcy, czyli tyle, ile mam luźnej kasy na dzień dzisiejszy.
Xperia Z1 tap tap
|
|
|
#54 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
lepiej wydać tyle i mieć igłe, niż kupić auto za 12 000 i trafić na trupa - i włożyć znów tyle samo....
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
|
No właśnie. Im dłużej o tym myślę, tym bardziej skłaniam się ku opcji dołożenia do focusa jego wartości, bo wtedy mam pewność, że pojeżdżę nim kolejne 250kkm i to być może bez większych usterek. Jeśli go wyremontuję, to już nie sprzedam, zostanie aż padnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#56 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
tylko zanieś go do kumatego mechanika, bo jak trafisz na partacza to będzie gorzej niż jest
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
|
To na 100%, zanim podejmę decyzję o remoncie, muszę mieć pewność, że osoba której to zlecam, zrobi to najlepiej jak można. Mogłbym nawet oddać auto do kogoś dalej od mojego miejsca zamieszkania, byle tylko zrobił co trzeba. U siebie w okolicy mam 2 gości wartych uwagi, zasięgnę jeszcze języka, może ktoś ze znajomych ma godnych polecenia speców. Jak mam wyłożyć kasę na remont, to musi to być najlepiej wydana kasa w życiu i nie mogę sobie pozwolić na fuszerę.
|
![]() |
|
|
|