Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-07-2015, 09:31   #51
Paw3l1
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 1.8 TDCI 125KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: "Monopol na lewy pas" - dyskusja wydzielona z innego tematu :-)

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z drugim też pod warunkiem że jedzie ktoś obcy i widać że szuka skrętu. Mowa tutaj o przypadkach np z mojej okolicy: Stalowa Wola , a chyba z 5 km dwupasmówki , jedzie super driver RST czyli tutejszy przez całą stalową lewym pasem.
Kolego kolego, nie zapędzajmy się z tym RST, RNI też nie są święci jak przyjadą do Stalowej

Stary 08-07-2015, 09:55   #52
Juzek
ford::expert

Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
Domyślnie

Dokładnie. Lokalny rasizm tablico-rejestracyjny jest niezdrowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tapnięte z Szajsunga MkIV
Stary 08-07-2015, 10:11   #53
juri2069

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014

Cytat:
Napisał Paw3l1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego kolego, nie zapędzajmy się z tym RST, RNI też nie są święci jak przyjadą do Stalowej
Masz racje, RNI tak jeżdżą ze nawet szkoda o nich wspominac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A jak już pojedzie do rzeszowa to bomba na kółkach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. masz racje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mogę komentować inne rejestracje i dobrze mi z tym i mogę być nawet rasistą rejestracyjnym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na RKR też gadają gdzie indziej i mam to gdziesGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na pewno nie zmienie nigdy blach na tutejsze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 08-07-2015 o 10:14
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-07-2015, 10:19   #54
MaXyM

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Co nas spotkało na trasie czyli nasze nagrania z CAR DVR

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak ale jak prawym jedzie kolumna samochodów 50 km/h a i lewym pasem znajdzie się delikwent który też jedzie sobie tyle samo to to w tym przypadku jest denerwujące bo ktoś chce jechać 60 km/h a może ktoś jedzie z ciężarną do szpitala.
Juz pisalem wyzej. To wtedy podpada pod "utrudnianie w ruchu" nie pod "jazde lewym pasem".

Ja czesto jezdze lewym pasem bo i tak zwykle jestem najszybszym pojazdem w okolicy. Ale jesli zbliza sie ktos szybszy to po prostu ustepuje. Czasami nawet jesli musialbym przyhamowac.

Tu ogolnie chodzi o kulture jazdy a nie przepisy.
Stary 08-07-2015, 10:28   #55
juri2069

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014

Dokładnie. Na tej zasadzie już inaczej. Aby orientować się za kółkiem to gdzie się dzieje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-07-2015, 10:35   #56
Juzek

Domyślnie

Patrz w lusterka. Nie tylko motocykle są wszędzie.

Stary 08-07-2015, 11:55   #57
kriss941
ford::average

Imię: Krzysiek
Model: Mondeo Mk2 kombi
Silnik: 1.8TD
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: Co nas spotkało na trasie czyli nasze nagrania z CAR DVR

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja czesto jezdze lewym pasem bo i tak zwykle jestem najszybszym pojazdem w okolicy. Ale jesli zbliza sie ktos szybszy to po prostu ustepuje. Czasami nawet jesli musialbym przyhamowac.

Tu ogolnie chodzi o kulture jazdy a nie przepisy.
Właśnie kultura .
Najczęściej przemierzam drogi tym średnio szybkim bolidem więc raczej staram się nie utrudniać i wiem że pojazd na lewym na pewno mnie wyprzedzi ale kiedy? jak szybko się porusza? co kierowca ma zamiar wykonać ? nie jestem wstanie określić . Jeśli jedzie prawym i włącza migacz że wyprzedza sytuacja jest jasna .
Mistrzowie z najszybszymi autami w okolicy pamiętajcie też o tych co przed wami prawym pasem .
Stary 08-07-2015, 15:40   #58
hak64

Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61

Ja tam jestem "cięty" na tych preferujących angielski styl jazdy, zwłaszcza biorąc pod uwagę wielość skrzyżowań w rodzinnym mieście. W godzinach szczytu nie sposób włączyć się do ruchu i pojechać w lewo, bo nie dość, że przepuszczasz wszystkich jadących oboma pasami z prawej, to jeszcze lewy pas dwupasmówki zajęty, bo gościu będzie "skrętowywał" trzy skrzyżowania dalej.
Stary 08-07-2015, 15:49   #59
Juzek

Domyślnie

Czyli taki jegomość ma w d... to, że chcesz się włączyć do ruchu z lewej. Głównie chodziło mi o drogi dwupasowe z pasem zieleni po środku, gdzie nie ma możliwości lewo skrętu z podporządkowanej

Stary 08-07-2015, 16:10   #60
hak64

Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61

Cytat:
Napisał Juzek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Głównie chodziło mi o drogi dwupasowe z pasem zieleni po środku, gdzie nie ma możliwości lewo skrętu z podporządkowanej
Ja właśnie o takich mówię! Dlaczego sądzisz, że z podporządkowanej nie można skręcić w lewo. Zobacz sobie Żory skrzyżowanie Al. Armii Krajowej z ul. Boryńską, albo Jana Pawła II z Traktem piastowskim. Takich skrzyżowań (bez sygnalizacji świetlnej) jest u nas kilka. Ale najlepsze kwiatki na koniec. Zajrzyj, Pszczyna DK86 (Górnośląska) z ul. Polne domy. Tam jest kilka śmiertelnych co roku!

Zasady postowania