![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 | ||
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Focus 2 FL Trend
Silnik: 1.6 TDCi 109 ps (mod 131 ps)
Rocznik: 09.2009
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że szwagier mechanik się myli, ale koszta pójdą w tysiące... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: Dzięki za wsparcie Radek70 Ostatnio edytowane przez specol ; 24-09-2015 o 21:08 |
||
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zablokowany
Imię: Tomek
Model: Scorpio;Ka
Silnik: 2.0/1.3
Rocznik: 1994/2001
|
Niestety specol tak jak mówiłem.
Moja rada kupić dół silnika, idzie stan zobaczyć przy kupnie, głowica tylko lekko liznać złozyć, zalać i się cieszyć. Pompę oleju nową dać. Niestety to jest to o czym mówiłem, nie jest to wina użytkowników mógł mieć taki przebieg i być delikatnie traktowany, pompy oleju są średnie, może coś źle spasowane w magistrali olejowej i jest taki wynik. Sprawdź dobrze czy wałki są git. Tego się obawiałem niestety. Szukaj całego dobrego dołu i jazda. Szwagier zaraz pewnie czuł blusa że motor wywalił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#53 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysiek
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 TDCI, 109ps
Rocznik: 2006
|
odebrałem auto.. hm generalnie żadnej zmiany na lepsze nie zauważyłem, powiem więcej w ogóle żadnej zmiany nie widzę / słyszę. W aucie zrobione zostały wszystkie wtryski + podkładki, ustalacze i wymieniony filtr paliwa. I teraz tak czy to możliwe że silnik z nowym komponentem brzmi i jeździ identycznie? Nie spodziewałem się niczego nadzwyczajnego ale myślałem że cokolwiek się zmieni w jego dźwięku czy jeździe.
Wcześniej było czuć nieregularne szarpanie i wibracje. Teraz jest tak samo. Najlepiej opisuje to fakt że dodaje płynnie obrotów i pewnym przedziale silnik jakby poruszał się lewo prawo jakby "ożył" i chciał zmienić swoje miejsce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mijam ten zakres i jest lepiej. Czy powinienem zauważyć równicę w pracy silnika po zmianie wtrysków? Czy ślady fizyczne pracy powinienem w stanie zauważyć? moim zdaniem wszystko wygląda w 100% tak samo jak przed odstawieniem auta. aż mam wątpliwości czy cokolwiek było robione?! Auto drży niezależnie czy to postój czy jazda, zwłaszcza na niskich obrotach. Dwumas jest do robienia i to wiem, mam nadzieje że to to. jestem poirytowany bo spodziewałem się poprawy bo wtryski okazały się na dokończeniu już więc ich naprawa powinna chyba coś dać nie? Okazało się że na wtryskach jest rdza, i że jeden podobno już nieźle lał przez co był problem z ciśnieniem a reszta miała jakieś tam odstępstwa. Mam wydruk to wrzucę do wglądu. Sprawę będę wyjaśniał, narazie daje na wstrzymanie, przejadę kilkadziesiąt kilometrów może komp zaskoczy i się coś zmieni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdro |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zablokowany
|
Widocznie nie za dużo miało to negatywnego wpływu, fakt że warto zrobić z 50 km bo czasami potrzebuje ciut jazdy.
Z fizycznych rzeczy hmm raczej cięzko, wtryski powinny być łaldne. Dookoła wtrysków czysto. Plastik z wierzchu ściągałeś?? |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Adept ; 26-09-2015 o 17:03 |
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zablokowany
|
Strasznie dużo rozebrane. Silnik wychodzi bez problemu.
Porządnie ma rózne definicje, dla jednego będzie to szlif i inne cuda. Ja osobiście twierdzę że ten silnik na szlify się nie nadaje. Wał jest z plasteliny. Kupić z puga dobry silnik albo dół. Ogień na tłoki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niestety kasa poleci szerokim strumieniem..... ale głowa do góy, jak złożysz nawet na używce bez dużych wymian, ładnie wszystko wyczyszczone będzie. Świeża pompa oleju, dobre oleum i będzie śmigać. |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
|
Cytat:
Wydawało mi się że cokolwiek właśnie jakieś ślady ingerencji odkręcania czy "posprzątanie" a tu nic. Jak ostatnio trochę powycierałem tak teraz jest. Będę wyjaśniał sprawę bo mam wrażenie że coś tu jest nie tak. Zastanawiam sie jak potwierdzic czy moje wtryski faktycznie byly naprawione? Na idsie mozna sprawdzic? Nowe kody powinny byc nadane nie? I teraz ocena pracy wtryskow zeby porownac fakrycznie to co jest w aucie z tym co na papierze, da rade potwierdzic bez wyciagania wtryskow? Martwi mnie fakt ze wtryski nie maja wymytych obudów sa na nich zapieczenia i rdza jak wczesniej hm.. i żadnej plomby :/ co to za robota ?!! Moglbym sobie wyjac i wsadzic inne i pojechac na rekamacje.. Yhh troche innego standardu sie spodziewalem. Widzialem 2 auta porzadnie zrobione, wtryski jak nowe umyte i plomby / oznaczenia zeby byl slad ingerencji w nich i to rozumiem. Co myslicie? Jestem robiony w ... Czy poprostu regeneracja w niskim standardzie w szopie? Powiem tak, dzieki uprzejmosci innego mechanika wiem ze czesci ktore dostalem jako moje po naprawie sa od wtrysko bosch takich jak w moim focusie, wiec to sir zgadza. To mnie pociesza ze moze faktycznie slabo u nich standard obslugi wyglada.. Ostatnio edytowane przez Adept ; 26-09-2015 o 17:02 |
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
|
U mnie zapadła decyzja że szukamy całego silnika, obecnie jest już coś na tapecie, podobno wyciągnięty z jakiegoś rozbitka, przebieg ok 140 tys i gość chce 1700 zł. Teraz pewnie szwagier go ogląda i może zakupimy.
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
|
powodzenia życzę, u mnie jeszcze dwumasa i powinien być zdrowy.. eh trochę drogi zaczyna się robić ten mój ford Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale mam nadzieje że po wymianie 3 najdroższych komponentów trochę pojeździ bez usterek..
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
|
Hehs. U mnie jeszcze jestem przed dwu masą, rozrządem (który teraz do nowego silnika będę musiał wymienić), DPF, wtryski. Mam auto od grudnia a części już kosztowały ok 2 tys zł, a teraz dojdzie z 3-4 tys... Fakt, ford robi się drogi. A to wszystko w 6 letnim aucie...
|
|
|
|
![]() |
|
|
|