![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#51 |
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
![]()
No to chyba będę kolejny. Pamiętam jak gdzieś we Wrześniu zauważyłem że mam plamę na rolecie od bagażnika. Myślałem że to pewnie żona rzuciła jakąś mokrą kurtkę i stąd plama na rolecie ale roletę zapsikałem jakimś środkiem do tapicerki i zapomniałem powycierać. Oczywiście gdzieś z tydzień temu zajrzałem do bagażnika a tam dalej plama na rolecie. Głupi ja - bo myślałem że to zaciek po tym jak poprzednio nie powycierałem więc starłem plamę. Dzisiaj po deszczach widzę plamę od nowa, przyjrzałem się dokładniej i znalazłem że woda kapie mi z kratki na słupku D.
Plama: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I kapiąca sobie woda: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Oczywiście mamy przepiękne lato w Anglii więc leje, siąpi lub mżawka przez 20 godzin dziennie. Ciekawe gdzie jeszcze znajdę wodę. W piątek teoretycznie wizyta w zakładzie mechaniki pojazdowej, więc kto wie czy będzie czas żeby rozebrać tył i poszukać gdzie cieknie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
ford::beginner
![]() Imię: Artur
Model: Probe
Silnik: GL
Rocznik: 1991
|
![]()
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
zobacz sobie mój post na tej stronie, dokładnie tak jak Tobie ciekło z kratki, lepiej to zrobic samemu z kims ogarniętym niż dawać serwisowi bo jak policzą sobie roboczogodziny to taniej bedzie nowe auto kupićGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w skrócie, dużo rozbierania> krótka i prosta robota> dużo składaniaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
|
![]()
- jak patrzę na Twoje zdjęcia to wiem że mi by zeszło z 3 dni i przy okazji potem coś by i tak wisiało i nie działało po całej operacji.
Zobaczymy, może nie będzie trzeba całej podsufitki ściągać. Najpierw ściągniemy boczki w bagażniku i wtedy jak ta kratka zejdzie to może chociaż zobaczymy skąd cieknie. Ogólnie za takie coś to z chęcią bym teraz wjechał Focusem prosto w fabryke i zostawił w tumanach ognia jako podziękowanie za tak spartaczoną robotę (znowu.. bo te małe niedoróbki już mnie zaczynają wyprowadzać z równowagi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: kiedyś: Focus MKIII kombi
Silnik: TDCi 140 KM
Rocznik: 2011
|
![]()
Pół roku temu pisałem w tym temacie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], że problem rozwiązany, ale albo nie sprawdziłem dokładnie albo silikon już puścił, bo znowu roleta mokra... Kolega
pisał, że rozbierał podsufitkę żeby "załatać" pod relingiem, ale w MK2. Może ktoś napisać z posiadaczy MK3 kombi czy zdarzyło się też tak i u nas żeby spod relingu ciekło na roletę. Czy raczej powinienem na nowo zakleić łączenie blach miedzy zawiasem a siłownikiem klapy i przykleić w całości uszczelkę klapy.
A czy ktoś był w ASO z tym problemem? Ile by sobie policzyli za naprawę wady fabrycznej? Może trzeba walczyć żeby partycypowali w koszta...
był: Focus MK3 2.0 TDCi 140 KM @ 196 KM by TuneFORCE -sprzedany ![]() Ostatnio edytowane przez deusexe ; 25-11-2016 o 00:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 31-03-2015
Model: MONDEO MK4
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
|
![]()
Tym którym cieknie na roletę w kombi macie na dachu płaskie listwy (zaślepki) czy może relingi? Może problem występuję tylko tym co mają zaślepki?
Ostatnio edytowane przez bleekm ; 25-11-2016 o 07:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: kiedyś: Focus MKIII kombi
Silnik: TDCi 140 KM
|
![]()
Ja mam relingi płaskie, takie co odstają ok 3 cm od linii dachu. Ale właśnie nie wiem skąd cieknie...
![]() |
#57 |
|
![]()
Ok.. po wizycie u mechanika. U mnie (mam nadzieję) okazało się coś zgoła odmiennego. Nawet nie rozbieraliśmy plastików/podsufitki itp.
Otóż sam podchodziłem do tematu, że rozbieramy pół auta i od środka patrzymy skąd cieknie, a mechanik mój kochany pierwsze co to złapał za śruby mocujące siłowniki klapy. Okazało się że nie dość że śruby luźne, to jak luźne i zawiasy miały luz, to cała uszczelka pod tymi zawiasami siłowników w strzępach. Strzępy uszczelki mokre, śruba mokra, dziura (gwint) mokre i akurat właśnie na wysokości tych plastików. Na razie nie myłem auta żeby sprawdzić czy dalej cieknie, ale mniej więcej na oko wyglądało jak podstawowa przyczyna mojej mokrej rolety i kapiących kropelek z kratki słupka D. Potwierdzę po weekendzie jak to wygląda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
ford::advanced
![]() Imię: Lukasz
Model: Focus mk3
Silnik: 1,6 TDCI z DPF
|
![]()
Jak są mocowane czarne plastikowe listwy na dachu w HB-ku? Na zatrzaski czy śruby? Chodzi mi o to jak je zdemontować? Można od zewnątrz?
Ostatnio edytowane przez spenser696969 ; 28-11-2016 o 16:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
ford::beginner
![]() Imię: Czarek
Model: Kuga FHEV AWD
Silnik: 2.5 B
Rocznik: 2023
|
![]()