![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#51 |
ford::beginner
![]() Imię: Andrzej
Model: focus MK2 kombi
Silnik: 1,6 HWDA
Rocznik: 05
|
![]()
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
- te błędy pojawiały się bez żadnej reguły i tylko na chwilę? Żadnych krzaczków na wyświetlaczu nie odnotowuję, p0118 pojawia się systematycznie od chyba lipca wraz z porannym startem silnika uruchamiając jednocześnie wentylator chłodnicy. Pozostałe błędy są chwilowe i sporadyczne. Te zimne luty to błąd przy wtyku licznika? jakieś puknięcie w zegary nie powinno powodować zmiany w pracy zegarów i wyłączenie błędów? Głupieję z tą elektroniką:-(
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
ford::average
![]() Imię: krzysiek
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 2006
|
![]()
Tak jak napisał
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
uderzenie w daszek zegarów pomagał aby zegary "odżyły". U mnie przed wyskakiwaniem kresek na zegarach i brakiem reakcji na pedał gazu, zaświecało się tylko i wyłącznie czerwone koło zębate i dopiero po jakichś dwóch-trzech miesiącach kreski na zegarach zaczęły wyskakiwać już codziennie. Może jeździj i obserwuj co będzie Ci się dziać z samochodem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
|
![]()
zobaczymy rano czy puknięcie da efekt, grunt, że wiem jak szukać. No a droga taka usługa przelutowania wtyki?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
|
![]()
U uczciwego elektronika 100-150 zł, jak zdemontujesz i rozbierzesz zegary i pójdziesz z samą płytką to może i kilka dyszek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
ford::average
![]() Imię: krzysiek
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 2006
|
![]()
Ja za naprawę zapłaciłem 30zł , naprawa 3 minuty.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2005
|
![]()
30 i 3 minuty jak poszedłeś z samą płytką
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
![]()
Zrobił jak zasugerował w poście #2, ale i tak przepłacił. Chciałem mu to zrobić za darmo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
|
![]()
No i jak głupi byłem tak jestem, dzisiaj znowu choinka na zegarach - wszystkie kontrolki się zaświeciły w czasie jazdy, wskazówki opadły na moment, błąd u0001, poklepywanie daszka czy dopychanie licznika od strony szkła nic nie dało. Jutro może za widoku wymontuję licznik i sprawdzę styki czy może tylko na wtyczce nic nie rozłącza a w sobotę rozmontuję licznik i obejrzę luty. Czy tylko przy wtyczce luty muszę oglądać? czy cała płytka może mieć zimne luty do poprawek?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2005
|
![]()
W Twojej sytuacji to teraz 100% zimne luty, wyciągnie licznika i poprawianie kostki nic nie da. Czekać tylko aż auto zgaśnie i będzie kaput na drodze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Lepiej wyciągnij, rozbierz i od razu popraw luty nawet kolbą za 50 zł z castoramy dasz radę to zrobić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Tagi |
focus mk2 , kontrolki , licznik |
|
|