![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mariusz
Model: ESCAPE
Silnik: 2.0 ecoboost
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: Ford Kuga
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015
|
Witam
Zacząłem walkę od nowa z moją Kuga 2015 mk2, udało mi się zakupić cały komplet zderzak plus moduł PAM, moduł o numerze GJ5T-15T850-AK jest to zakup od takiego samego modelu z tego samego roku. Zamontowałem wszystko podłączyłem komputer forScan wykrył wszystko. Byłem w BCMII zmiana z 1 - nieskonfigurowany na 2- wspomaganie parkowania, nic nie daje. Nie wiem czy coś trzeba jeszcze zmienić w samym PAM. Generalnie jest tak że nie ma błędów, ale tak jak by się nie załączał. Załączam pliki z forScan bardzo proszę o pomoc. Czy nikt nie jest w stanie pomóc ?? Co ja zauważyłem to moduł jaki zakupiłem to GJ5T-15T850-AK ale w forScanie moduł wykrywa mi o numerze F1ET-15K866-AJ czyli tak jak by trzeba było jakąś aktualizację zrobić w aucie. Po spokojnym podejściu do tematu udało mi się odpalić w końcu czujniki parkowania w swojej Kudzi, Co mogę powiedzieć to moduł GJ5T-15T850-AK jest do wersji poliftowej, mnie udało się całość uruchomić na module DV4T-15K866-AK po montażu i włączeniu go w BCMii trzeba zresetować i moduł i wszystko ładnie zaczeło piszczeć. Jak by kogoś interesowało to bardzo fajanie wszystko opisane jest w tym poście [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez Rufuse ; 10-06-2025 o 12:20 Powód: Dalsze spostrzeżenia |
|
|
|
![]() |
|
|
|