![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-08-2009
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
hmm sprawdziłem od a/c, od wiatraka i pod maską. Sprawdziłem też od poduszki bo ponoć też jakiś obwód tam idzie. Kilka innych dziwnie oznaczonych. Pod maską jest jeszcze taka czarna dioda przypominająca bezpiecznik. Nie wiem jak to sprawdzić. Może to to?
Nie wiem jeszcze jaki bezpiecznik sprawdzić... |
|
|
|
|
|
#52 |
|
![]() Zarejestrowany: 14-05-2004
Model: Mondeo Kombi MAYCOM EM-27 PRESIDENT TEXAS
Rocznik: 2002
|
Bezpieczniki F65 F69 F76
A może się zawiesił i trzeba odłączyć akumulator. |
|
|
|
|
|
#53 |
|
|
Bezpieczniki całe. Jeszcze wieczorem odłączę aku i zobaczymy. Coś mi się wydaje, że bez wizyty w ASO się nie obejdzie.
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-08-2006
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
Coś mi się wydaje że możesz też wykonać próbę o której pisałem. ASO za free raczej nie pomoże a taka próba wymaga "tylko" kogoś ze sprawnym modułem klimy.
|
|
|
#55 |
|
|
No właśnie jest ktoś taki potrzebny. Może i się uda ale najpierw muszę zdemontować to ustrojstwo a nie mam tych 4 blaszek ;/
Najprawdopodobniej przepnę moduł z focusa. Mam nadzieję że zadziała. Dzięki i pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#56 |
|
|
Trochę to trwało (wielkie dzięki dla Docento), ale z Focusa panelu nie podpiąłem ale wziąłem zwykły panel od Mondeo i wszystko działa oprócz regulacji nawiewu. Pytanie czy też jest walnięty moduł, czy też może problem tkwi gdzie indziej. Self test nie działa. Po podpięciu pod denso efekt taki sam jak poprzednio (mróz na nogi i wiatrak na maksa). Wg Docento, który ma naprawdę rozległą wiedzę na ten temat, to ustrojstwo nie powinno się włączyć bez podpiętego modułu klimy, ale u mnie się włącza. Pytanie za 100 pkt: co to może być?? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
![]() Zarejestrowany: 15-03-2010
Model: Mondeo 1.8 92kW kombi
Silnik: 1.8
Rocznik: 2003
|
Czesc.
Tez mi pokazuje bled A299. Trudno ustawic stala temperature w samochodzie. Czy juz wie ktos kdzie sie znajduje ten czujnik "Heater output temperature sensor". Prosze o pomoc. Dziekuje. |
|
|
|
|
|
#58 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-10-2009
Model: Ford Mondeo MkIII
Silnik: 1,8 pb
Rocznik: 2001
|
Ja próbuję robić test klimy i nic się nie dzieje. Czy jest taka możliwość, że się nie da zrobić testu czy raczej ja robię nie tak?
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
![]() Zarejestrowany: 15-03-2010
Model: Mondeo 1.8 92kW kombi
Silnik: 1.8
Rocznik: 2003
|
W tej instrukcji jest blad. Przyciski OFF i nawiew na nogi nacisni tylko na chwile a od razu naciskaj nastepny przycisk. A nie na 2 sekundy jak jest w instrukcji.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez f.mondeo ; 14-04-2010 o 21:59 |
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
ford::professional
![]() Imię: Andrzej Marek
Model: Ford Fusion mk2 z USA /Mondeo mk5/
Silnik: 1,5 EB wersja SE, K&N 33-5000
Rocznik: 2014 model 2015
|
ja też pokusiłem sie o zrobienie testu, wprawdzie po zakończeniu nie wyświetla żadnych kodów tylko takie napisy
od lewej: wiatraczek i skalę kreseczek potem 88,8 potem na górze Eco pod spodem CECO jest jeszcze mała literka E co to za informacje? zwłaszcza to 88,8 mnie interesuje |
|
|
|
![]() |
|
|
|