Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-06-2008, 00:24   #51
Golden-MDO
ford::beginner

Model: MKIII kombi, MKI 1.6 htb
Silnik: 2.0 TDCI i 1.6 B+G
Rocznik: 2004, 1993
Domyślnie Re: TravelPilot EX i mapa POLSKI

Odłączałem u siebie aku na 30 min i nic to nie dało. Pytanko do tych co odłączali i BT wrócił: czy po pierwszym włączeniu po resecie nadal były zaprogramowane wcześniej stacje radiowe? Bo u mnie były - może nie zresetowało się do końca. Fakt o kod poprosiło.
A gdzie EX ma umieszczony mikrofon? - korzysta z tego przy schowku na okulary, bo rozumiem że dźwięk przekazuje na głośniki...

Golden-MDO jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-06-2008, 13:09   #52
szakal22
ford::average

Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Pb
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał john72
mam linka na torrenta z mapą do EX tylko nie wim jeszcze co to za mapa
jak ściągnę to dam znać czy działa
Witam
Jak z tym linkiem torrenta do EX ?
Ściągnęło sie?
Ewentualnie podzieliłbyś się, to też bym spróbował.
Daj znać jak poszło.
szakal22 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-06-2008, 11:07   #53
pruchnik

Imię: Piotr
Model: mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCI 115k,
Rocznik: 2004

Cytat:
Napisał Golden-MDO
A WRACAJAC DO odkrycia GOLDEN-MDO to tez znalazlem w tunelu srodkowym wtyczke do ktorej nie bylo nic podlaczone. Moze ktos co ma BT dzialajace zobaczyl by czy jest tam cos podlaczone (moze zestaw BT bedzie :fcp18 )
no wlasnie. moze Ci co maja BT aktywne sprawdza czy nie jest tam cos podlaczone do tej wtyczki. roboty jest naprawde na 3 min. Do odkrecenia jest jedna srubka krzyzowa i oslona boczna zdjetaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i widac zestaw do telefonu i wtyczki.

Pozdrawiam
pruchnik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-07-2008, 19:55   #54
john72
ford::amateur

Imię: Krzysztof
Model: Focus MK2
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2005

Cytat:
Jak z tym linkiem torrenta do EX ?
Ściągnęło sie?
Ewentualnie podzieliłbyś się, to też bym spróbował.
Daj znać jak poszło.
dupa blada nie poszło.

próbowałem za to podłączyć BT. Reset radia i okazało się że kod który niby miał pasować nie pasuje.
reset robiłem bezpiecznikiem od radia. 80 PLN w serwisie Forda i tydzień czekania. Ale działa, więc powróciłem do poszukiwania map w sieci. Niestety po resecie radio zachowuje się tak jaby nie było wogóle odłączone od zasilania, mimo, że chciało kodu. Jak coś zdziałam to dam znać!
john72 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-07-2008, 19:00   #55
marekgd1

Imię: Marek
Model: Mondeo IV
Silnik: 2,0 TDCI 163KM Titanum
Rocznik: pażdziernik 2011

witam ponownie
Cieszę się, że został problem rozwiązany i można ponownie cieszyć się z zestawu głośnomówiącego, ale nim odłączę akumulator mam pytanie co do "ADAPTACJI ECU", domyślam się, że chodzi o komputer, ale czy Pruchnik, ma na myśli o komputerze samochodu, czy radia. Oprócz tego mam pytanie czy ten reset nie wpływa na ustawienia Navi w radiu (do których jest dostęp z poziomu serwisu - czyli rozmair kół itp.). Oprócz tego mam pytanie - jakie ustawienia znikają w radiu całkowicie. (oprócz oczywiście ustawień stacji radiowych)
Dziękuję z góry na odpowiedz
Marek W.
marekgd1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-07-2008, 00:43   #56
Golden-MDO

Cytat:
Napisał pruchnik
Cytat:
Napisał Golden-MDO
A WRACAJAC DO odkrycia GOLDEN-MDO to tez znalazlem w tunelu srodkowym wtyczke do ktorej nie bylo nic podlaczone. Moze ktos co ma BT dzialajace zobaczyl by czy jest tam cos podlaczone (moze zestaw BT bedzie :fcp18 )
no wlasnie. moze Ci co maja BT aktywne sprawdza czy nie jest tam cos podlaczone do tej wtyczki. roboty jest naprawde na 3 min. Do odkrecenia jest jedna srubka krzyzowa i oslona boczna zdjetaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i widac zestaw do telefonu i wtyczki.

Pozdrawiam
Przy okazji montowania zestawu głośnomówiącego (Nokia CK-7W) wybadałem tą wtyczkę. Raczej pod BT to ona nie jest - wygląda na zwykłą kostkę zasilająca (masa,12v stałe, 12v ze stacyjki). No chyba, że miałaby być zasilaniem samego modułu..., ale jak już coś to BT korzystałby raczej z drugiej kostki do której podłączony jest oryginalny zestaw do telefonu (jest tam wiele niezidentyfikowanych pinów oprócz zasilania).
Radio miałem fizycznie wypięte z kostki i leżało sobie ponad godzinę na tylnym siedzeniu - owszem o kod poprosiło, ale nic więcej. Stacje zostały, nawet po włożeniu płyty mp3 ruszyło z tego samego miejsca gdzie wyłączyłem. Musi mieć jakieś wewnętrzne zasilnie czy coś, a może jak już się coś zapisze to na amen ?

Ze wszystkich moich przemyśleń wynika, że jeśli przy dekodowaniu vin wyjdzie że nie mamy wbudowanego BT to raczej sami go już nie wygrzebiemy...

Pozdrawiam
Stary 27-08-2008, 20:04   #57
bartee2

BT - mam ten sam problem. Było i nie ma, po naciśnięciu "słuchawki" radio przechodzi w tryb "mute'. Poprzednio pojawiało się menu logowania telefonu itd. Działało świetnie. Nie mam na tunelu środkowym panelu pod słuchawkę. Reset radia nie pomógł. Spróbuję odłączyć akumulator.
bartee2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-08-2008, 22:22   #58
bartee2

Odłączyłem akumulator. Pomogło, BT wrócił.
O dziwo, stacje radiowe w pamięci zostały, radio żądało kodu.
Licznik dzienny kilometrów się nie zresetował.
bartee2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-09-2008, 22:44   #59
kristap

Witam,
temat założył niejaki beny_10.
Ma może ktoś z nim kontakt? Ma taki sam problem z Travel Pilot ex jak ja i jestem ciekaw jak go rozwiązał.
Niestety na priv nie odpowiada.
Z góry dziękuję za pomoc
kristap jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-09-2008, 02:05   #60
Golden-MDO

A tak z ciekawości gdzie travelpilot ma mikrofon ? - no bo jak działa BT i da się rozmawiać to mikrofon gdzieś musi być Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyżby korzystał z tego przy schowku na okulary? - u mnie przewód od tego mikrofonu zakończony jest małym "dżekiem".
Odpowiedz

Zasady postowania