![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-05-2008
Model: MKIII kombi, MKI 1.6 htb
Silnik: 2.0 TDCI i 1.6 B+G
Rocznik: 2004, 1993
|
Odłączałem u siebie aku na 30 min i nic to nie dało. Pytanko do tych co odłączali i BT wrócił: czy po pierwszym włączeniu po resecie nadal były zaprogramowane wcześniej stacje radiowe? Bo u mnie były - może nie zresetowało się do końca. Fakt o kod poprosiło.
A gdzie EX ma umieszczony mikrofon? - korzysta z tego przy schowku na okulary, bo rozumiem że dźwięk przekazuje na głośniki... |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 29-06-2008
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Pb
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Jak z tym linkiem torrenta do EX ? Ściągnęło sie? Ewentualnie podzieliłbyś się, to też bym spróbował. Daj znać jak poszło. |
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
![]() Imię: Piotr
Model: mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCI 115k,
Rocznik: 2004
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysztof
Model: Focus MK2
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2005
|
Cytat:
próbowałem za to podłączyć BT. Reset radia i okazało się że kod który niby miał pasować nie pasuje. reset robiłem bezpiecznikiem od radia. 80 PLN w serwisie Forda i tydzień czekania. Ale działa, więc powróciłem do poszukiwania map w sieci. Niestety po resecie radio zachowuje się tak jaby nie było wogóle odłączone od zasilania, mimo, że chciało kodu. Jak coś zdziałam to dam znać! |
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo IV
Silnik: 2,0 TDCI 163KM Titanum
Rocznik: pażdziernik 2011
|
witam ponownie
Cieszę się, że został problem rozwiązany i można ponownie cieszyć się z zestawu głośnomówiącego, ale nim odłączę akumulator mam pytanie co do "ADAPTACJI ECU", domyślam się, że chodzi o komputer, ale czy Pruchnik, ma na myśli o komputerze samochodu, czy radia. Oprócz tego mam pytanie czy ten reset nie wpływa na ustawienia Navi w radiu (do których jest dostęp z poziomu serwisu - czyli rozmair kół itp.). Oprócz tego mam pytanie - jakie ustawienia znikają w radiu całkowicie. (oprócz oczywiście ustawień stacji radiowych) Dziękuję z góry na odpowiedz Marek W. |
|
|
|
|
|
#56 | ||
|
|
Cytat:
Radio miałem fizycznie wypięte z kostki i leżało sobie ponad godzinę na tylnym siedzeniu - owszem o kod poprosiło, ale nic więcej. Stacje zostały, nawet po włożeniu płyty mp3 ruszyło z tego samego miejsca gdzie wyłączyłem. Musi mieć jakieś wewnętrzne zasilnie czy coś, a może jak już się coś zapisze to na amen ? Ze wszystkich moich przemyśleń wynika, że jeśli przy dekodowaniu vin wyjdzie że nie mamy wbudowanego BT to raczej sami go już nie wygrzebiemy... Pozdrawiam |
||
|
|
|
|
|
#57 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-08-2008
|
BT - mam ten sam problem. Było i nie ma, po naciśnięciu "słuchawki" radio przechodzi w tryb "mute'. Poprzednio pojawiało się menu logowania telefonu itd. Działało świetnie. Nie mam na tunelu środkowym panelu pod słuchawkę. Reset radia nie pomógł. Spróbuję odłączyć akumulator.
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-08-2008
|
Odłączyłem akumulator. Pomogło, BT wrócił.
O dziwo, stacje radiowe w pamięci zostały, radio żądało kodu. Licznik dzienny kilometrów się nie zresetował. |
|
|
|
|
|
#59 |
|
![]() Zarejestrowany: 09-09-2008
|
Witam,
temat założył niejaki beny_10. Ma może ktoś z nim kontakt? Ma taki sam problem z Travel Pilot ex jak ja i jestem ciekaw jak go rozwiązał. Niestety na priv nie odpowiada. Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
|
#60 |
|
|
A tak z ciekawości gdzie travelpilot ma mikrofon ? - no bo jak działa BT i da się rozmawiać to mikrofon gdzieś musi być Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyżby korzystał z tego przy schowku na okulary? - u mnie przewód od tego mikrofonu zakończony jest małym "dżekiem". |
|
|
|
![]() |
|
|
|