![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::professional
![]() Imię: Maciek
Model: mondeo mk3
Silnik: TDCI 2.2
Rocznik: 2005
|
narazie rozwiercilem i dziala (szczegol,ze wkladalem w ta listwe lampke ktora byla wlaczona i wtedy pstrykkk i nastala ciemnosc...) lampka jest dosc mocno zapuszczona ale jakies tam swiatlo widac. zima mi sie tego robic nie chce i zajme sie tym na powaznie pozna wiosna albo latem
|
|
|
#52 |
|
|
MK I 1.6 16V :
Nic nowego nie wymyśle ale: 1.sprzęgło z wysprzęglikiem gratulacje dla konstruktora 2.umiejscowienie alternatora i rozrusznika - "genialne" 3.wymiana żarówki reflektorów przednich (nawiasem mówiąc H7 super, bo H4 są bee) dopiero dobry traktorzysta mi pomógł 4. filtr paliwa (przynajmniej u mnie)- ileż lat trzeba było tym myśleć .... 5. 2 rodzaje wahaczy( jeden z dużą tuleją drugi z mniejszą) montujcie tylko te sprawdzone z VIN |
|
|
|
#53 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo mk 5
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015
|
Witam
Mnie drażnią w Mondeo Mk 2 - kiepskie halogeny - kruche zderzaki - brak uchwytów na napoje - źle oświetlone wnętrze (kombi) Czyli to co zostało już powiedziane. Do tej pory jeździłem Nubirą II i to wszystko w tym samochodzie było dobrze rozwiązane. O naprawach to się nie wypowiem bo jeszcze nic nie musiałem robić, no i z rdzą też nie mam żadnych kłopotów. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#54 | |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: Galaxy mk1 lift
Silnik: 2,3 benzyna + LPG
Rocznik: 2000
|
Cytat:
|
|
|
|
#55 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-10-2008
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 TDci
Rocznik: 2002
|
Pisząc o rdzy, oczywiście pisze o dołach drzwi.W 3 drzwiach rdza sie zaczyna a w 1 praktycznie nie ma dołu drzwi .Powtarzam mam 6 letnie auto .Pierwszy i ostatni mój ford.
|
|
|
#56 |
|
|
jak na tą klasę auta i na rocznik (mój jest 2004) drażni mnie słabe wyposażenie tj. brak elektrycznych szyb z tyłu, klima ręczna albo brak głupich halogenów z przodu :|
|
|
|
|
#57 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 13-08-2007
Model: Mondeo Mk1/sedan/ghia
Silnik: 2.0
Rocznik: marzec 1993
|
łojezusmaryja 2004 rocznik bez wymienionych przez Ciebie elemantów wyp.?! to faktycznie skandal tyle że przecież jak się kupuje to wyposażenie się dobiera i to pierwszego kupującego wina. mam propozycję. mój starszy o 11 lat a jedyna czego nie ma to poducha pilota
|
|
|
#58 |
|
|
a no i jeszcze jedna rzecz.. brak kompa pokładowego :/ (no cóż Niemiec się nie postarał jak konfigurował to auto :/ )
|
|
|
|
#59 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-10-2008
Model: Mondeo MK III
Silnik: TDDI 90KM
Rocznik: 2001
|
aż się boję jak słucham o tej rdzy.trzęsie mną.dzisiaj mundka przejrzę dokładnie.
a mnie nic nie denerwuje.ostatnie 2 lata śmigałem bąkiem-cinqecento 700. a mam 194 cm wzrostu. nic mnie nie denerwuje, choć od zakupu minęło 3 m-ce a juz wymieniałem łączniki z przodu i tuleje z tyłu.na dniach wymieniam łączniki z tyłu.H7 obie się przepaliły. ale nie narzekam jest git samochód. aha dodam że przez 3-me zrobiłem 9,5 tyś |
|
|
|
|
|
#60 | |
|
![]() Zarejestrowany: 20-10-2008
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002