![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
|
Wystarczy go poluzować i cofnąć kawałek. Mocowany jest po bokach konsoli i w dnie podłokietnika.
|
|
|
|
#52 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-04-2009
Model: Mondeo, Hatchback
Silnik: 1.8 benzyna
Rocznik: 1998
|
Dzięki bardzo, już dzisiaj za późno na rozkręcanie bo auto zaraz oddaję do lakiernika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam
|
|
|
#53 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 18-11-2007
Model: Mondeo
Silnik: 2.0TDCi[115KM]
Rocznik: 2004
|
sprawdź panel czy działa, ja miałem raz panel, a pozniej nieszczelność zaraz za panelem
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
|
Chyba pokrętło siły nawiewu?
|
|
|
|
#55 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-11-2007
Model: Mondeo
Silnik: 2.0TDCi[115KM]
Rocznik: 2004
|
No i nie daj sie wkrecić odrazu w rozbieranie całej konsoli w celu poszukiwania nieszczelności - taka miala byc pierwsza naprawa u mnie w aucie, jak dowiedzialem sie, ze w zwiazku z rozebraniem całej deski rozdzielczej zwiekszy mi sie metraż lub powierzchnia użytkowa w aucie na czas naprawy złapałem sie za głowe, dodatkowo mechanik okazało sie z elektryka miał tyle wspolnego co moje mondeo z Nascarem bynajmniej.
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mateusz
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2005
|
Ostatnio problem z nawiewem rozwiązałem w dość nie konwencjonalny sposób. Za panelem, dokładnie za sterowaniem prędkością wchodzi złączka z trzema przewodami ciśnieniowymi, wystarczy ją wypiąć zmostkować rurką tj. pierwszy i trzeci otwór, zawinąc za przewody gdzieś z boku(byleby się przewód mostkujący nie zagiął w żadnym miejscu) i wszystko działa bez najmniejszego zarzutu.
Niestety nie robiłem zdjęć. Pzdr
|
|
|
#57 |
|
![]() Imię: Damian
Model: mondeo
Silnik: 16V 1.8
Rocznik: 1998
|
Witam kolegów otóż dzisiaj i mnie dopadł ten problem że nawiew działa tylko na przednią szybę. Przejrzałem forum i posprawdzałem wszystko tak jak radzicie. Rozebrałem przełącznik od regulacji częstotliwości nawiewu i okazało się że zielona uszczelka a raczej to coś co ją przypominało zmieniło stan na galaretkę i pozatykało 3 kanały do wężyków. i moje pytanie, czy tą uszczelkę da się jakoś zastąpić i w ogóle do czego ona tam jest potrzebna. Bo poskładałem wszystko do kupy i jest jak było czyli nic się nie poprawiło. Więc chyba pozostaje szukać nowego przełącznika ?
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-10-2011
Model: mondeo kombi mkII
Silnik: 1,8 Ztec
Rocznik: 1996
|
Witajcie,
jako, że się chłodno zrobiło to ojciec dostrzegł, że też ma taki problem, wieje tylko na szyby niezależnie od położenia przełącznika, czytając ten temat w końcu zrobiony został mostek przy regulatorze siły nawiewu, teraz gdy np. chce się ustawić nawiew na nogi to chwile on działa a potem znów przełącza się na szyby, kiedy przełącznik da się też w pozycję nawiewu na nogi(lub inne pozycje) słychać syczenie, którego nie ma gdy pozycja nawiewu jest na kropce (pozycja środkowa). Syczenie napewno nie jest z tych zmostkowanych przewodów. Proszę o rady gdzie jeszcze przy samych złączeniach przy panelu może to syczenie wystąpić, ew. czy ktoś wie co teraz zrobić gdy ten nawiew sam się przełącza. |
|
|
|
|
|
#59 |
|
![]() Imię: Mateusz
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2005
|
Kolego husky93 obstawiam że słabo zmostkowałeś. Trzeba to naprawdę szczelnie zrobić i będzie git. Ja zmostkowałem koszulką termokurczliwą, akurat to miałem pod ręką i działa bez zarzutu, więc tak pozostawiłemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#60 |
|
![]() Zarejestrowany: 04-03-2009
Model: Mondeo III
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2006
|
cześć bruti_2005,
czy tą zieloną gumkę można czymś zastąpić? Może napchać silikonu pod ten biały plastik? |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| nawiew |
|
|