![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#51 |
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
![]()
Co oznacza wyzerowany licznik? Jeżeli kreski na wyświetlaczu i sygnalizacja nie rozpoznanego immo to padły Ci zegary. Poszukaj "zimne luty" odznaczając "pokaż posty" w forumowej szukajce z prefiksem Focus 2004-2008.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-09-2012
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005
|
![]()
Dzięki za odp.
Tak kreski poziome a kontrolka miga szybko. Dodam, że zanim zakupiłem nowy aku próbowałem ze starym. Przy ładowaniu grzał się mocno i wypuszczał parę, a po niby naładowaniu i podpięciu samochód zareagował zapaleniem wszytstkich lamp. W zasadzie bez reakcji na zapłon. Z nowym wszystko wydaje się ok tylko ten immo. Czyli speca od kodowania kluczy nie ma sensu angażować? Te zegary to pewna sprawa? Tak jak pisałem ze dwa lata temu miałem bardzo poddobną sprawę i jakoś ruszył po próbie kodowania. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
|
![]()
Raczej zegary. Auto długo stało, więc wytrąciły się tlenki metali w gnieździe licznika na zimnych lutach, co pogorszyło połączenie. Zegary naprawia się, albo wymienia. Jest mało wiarygodny test. Puknąć pięścią w daszek zegarów z wyczuciem. Może zaskoczy na chwilę...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
|
![]()
Ok dziękuję. Spróbuję. Wkleję jeszcze tylko dla pewności jak to u mnie wygląda.
Ostatnio edytowane przez Andrzej ; 20-08-2015 o 23:01 Powód: rozmiar zdjęcia |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
|
![]()
Tak to wygląda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
|
![]()
metoda uderzenia w daszek zegarów niestety nie zadziałała. Dodam że radio też nie działa. Czy jest gdzieś na forum info. jak krok po kroku wyciągnąć zegary i przelutować piny?samochód mi padł w garażu podziemnym więc jestem uziemionyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
|
![]()
Udało się wyciągnąć zegary. Jednak luty wydają się być w dobrym stanie. Czy wg. Was ich stan wymaga przelutowania?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
|
![]()
Słabo widać. Tak wyglądają zimne luty.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
FCP member
![]() Imię: Krystian
Model: Ford FOCUS MK3
Silnik: 2.0 TDCi 163KM - POWERSHIFT
Rocznik: 2013
|
![]()
Spróbuj tak jak Radek pisał poszukać zimnych lutów. Jeżeli to nie pomoże to czeka sie cała procedura z wymiana zegarów. Moze przy tej okazji warto zastanowic sie nad wymiana na poliftowe. Koszty programowania te same a licznik polifotwy daje wiecej mozliwosci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
|
![]()
Samochód wylądował w warsztacie. Z Informacji od mechanika problemem nie były zegary tylko alternator który powodował zwarcie i uniemożliwiał rozruch. teraz lwestia co z alternatorem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Tagi |
licznik |
|
|