![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#51 |
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Fusion
Silnik: 1.4 TDCI
Rocznik: 2004
|
![]()
W zasadzie nie zmatowiałem, przeczyściłem tylko rozpuszczalnikiem tylko. Ale tylko jedną listwę, pozostałe dwie podklejałem nie chciałem ich odrywać bo się częściowo bardzo dobrze trzymały. Codziennie praktycznie sprawdzam i jak sie coś będzie działo to rzeczywiście podkleję na butapren i porządnie przeczyszczę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
ford::average
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford FUSION 2
Silnik: 1.4 TDCI
Rocznik: 2003
|
![]()
Witam, w moim już ktoś próbował kleić na silikon, odstawały i klekotały. ściągnąłem je, wymontowałem zatrzaski, które potem przykleiłem klejem podobnym do superglutka, przy czym kleiłem na pozostalość tego gumowatego kleju który był pod zatrzaskiem. Dookoła zatrzasków dałem silikon dekarski a wzdłuż listwy z góry na dół wąską piankową taśmę dwustronną, pół roku po zabiegu i na razie nic nie odstaje. Trochę silikonu dałem też w to zagięcie w które wchodzi ramka drzwi, bo w tym miejscu było wyraźne klekotanie przed zabiegiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
![]() Zarejestrowany: 27-04-2014
Model: silver
Silnik: 1,4
Rocznik: 2006
|
![]()
Witam! Po wyjęciu białych zatrzasków i oczyszczeniu starego kleju przykleiłem na klej konstrukcyjny poliuretanowy - już rok się trzyma.
Ostatnio edytowane przez yanec ; 31-12-2014 o 00:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
![]() Zarejestrowany: 19-09-2014
Model: Fusion
Silnik: 1,6 benzyna
Rocznik: 2006
|
![]()
Witam, czy do fusiona po lifcie pasować będą osłonki z modelu przed liftem.
Wymiary osłonki 51x8cm Fiesta mk6 ma b.podobne lecz krótsze o 3cm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
ford::expert
![]() Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
|
![]()
Wszystkie roczniki Fusiona mają te same osłony, natomiast z Fiesty nie pasują Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
S P R Z E D A M ![]() Wyprzedaż garażowa, posiadam trochę części do różnych modeli Forda: https://forum.fordclubpolska.org/sho...38#post3446638 Ostatnio edytowane przez Jitter ; 12-05-2015 o 21:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
![]() Zarejestrowany: 03-09-2013
Model: Ford Focus Kombi X100 | Ford Fusion FX Silver
Silnik: 1,6 | 1,4
Rocznik: 2003 | 2006
|
![]()
No i mnie też dopadła ta przypadlość. Jedna listwa trzymała się tylko na jednym zaczepie, reszta trzyma bardzo dobrze. Listwę przykleiłem klejem poliuretanowym, zobaczę jak będzie trzymać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
![]() Imię: Waldemar
Model: mondeo
Silnik: 1,6 125 KM
Rocznik: 2010
|
![]()
Witam kolegów. U mnie listwa pionowa odpadła zimą i do tej pory czeka na przyklejenie. Butapren już zakupiony.
Mam jednak inny problem, z listwą poziomą. Odkleił mi się przód tej listwy na drzwiach tylnych. W efekcie przy otwieraniu drzwi listwa zahacza o tylną krawędź drzwi przednich i już się nawet odgięła dość mocno. Jak to naprawić? Czym przykleić? Może ktoś już to przerabiał? |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
![]() Zarejestrowany: 27-07-2004
Model: Fusion 1.4 FX Gold
Silnik: 1.4 benz
|
![]()
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
W poprzednim aucie listwę poziomą na drzwiach przykleiłem klejem Loctite. Kilka sekund dociskania i nigdy się więcej nie puściła, a miałem identycznie jak u Ciebie. Do fuzji kupiłem jakiś tani klej, bo odpadła środkowa listwa na słupku, niestety szkoda pieniędzy na tanie kleje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
![]() Imię: Waldemar
Model: mondeo
Silnik: 1,6 125 KM
Rocznik: 2010
|
![]()
Dzięki za podpowiedź. Ale coś więcej na temat tego kleju mógłbyś napisać, bo jest ich trochę?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
![]() Zarejestrowany: 27-07-2004
Model: Fusion 1.4 FX Gold
Silnik: 1.4 benz
|
![]()
Wyglądem przypominało mniej więcej taką tubkę. Dostałem go od dawnego znajomego, który zajmuje się samochodami. Jak się rozglądałem za jakimś sensownym klejem, to wszystkie są super, a w rzeczywistości to się nie sprawdzają. Dokładnego symbolu i oznaczenia nie mam.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
drzwi , fusion , listwy , osłony , plastiki , słupkach |
|
|