![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#591 | ||
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 26-03-2008
|
Cytat:
Ja korzystam z ASO AUTO-BOSS Chorzów. |
||
|
|
|
|
|
#592 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-06-2007
Model: Mondeo Gold X
Silnik: 2.0 TDCI 115KM/146KM
Rocznik: 2011
|
Użyczenie auta zastępczego na czas naprawy gwarancyjnej to zdaje się nie jest obowiązek dealera, ale można użyć argumentów, że auto jest niezbędne np. w działalności gospodarczej oraz innych dobrych układów z dealerem. Jest jeszcze jedna możliwość skorzystania z programu Ford Pomoc. Można zglosić awarię (nie wiem czy tylko taką unieruchomiającą auto czy dowolną) w odległości ponad 50 km od miejsca zamieszkania i jeżeli auta nie uda się im naprawić wciagu jednego dnia to organizuja auto zastepcze na max 4 dni.
|
|
|
#593 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomasz
Model: s-max TITANIUM S
Silnik: 2.0 TDCi 163 KM
Rocznik: 2012
|
Wracając do usterek. Może moja nie jest największej wagi ale zaczyna przepalać mi się bezpiecznik od zapalniczki. Uzywam tylko dvd i nawigacji a dzisiaj usłyszałem w serwisie, że mam sie zaopatrzyć w zestaw bezpieczników, bo to może zdarzać sie częściej. Czy ktos z Was również ma problemy z bepiecznikami :566:
|
|
|
|
|
|
#594 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-06-2007
Model: Mondeo Gold X
Silnik: 2.0 TDCI 115KM/146KM
Rocznik: 2011
|
U kolegi w Focusie II przepalił się bezpiecznik od zapalniczki.
Na 99% obstawiam, że obciażenie gniazda było u Ciebie i u kolegi za duże lub było jakieś zwarcie we wtyczce zasilania podłączonego urządzenia i bezpiecznik zadziałał. 1% - problem i zwarcie w gniazdku.
|
|
|
#595 |
|
|
z zapalniczką i przepalającymi się bezpiecznikami to jest taka sprawa (przynajmniej tak jest w focusie i najprawdopodobniej w mondeo) że wkład zapalniczki ma takie jakby dwa uszka (wewnątrz) które "przytrzymują" zapalniczkę jak się ją załącza :fcp2 natomiast ładowarki, nawigacje i inne rzeczy ładowane na zapalniczce przy wtyczce do zapalniczki tez posiadają takie dwa "uszka" :fcp2 i cała rzecz polega na tym aby te "uszka" zapalniczki nie "spotkały się" z uszkami wtyczki np ładowarki :fcp13 bo wtedy powstaje zwarcie które idzie w bezpiecznik i po jakimś tam czasie bezpiecznik nie wytrzymuje i... (moment kulminacyjny) i... się przepala :fcp2 :fcp26
tak przynajmniej sprawa wygląda w foczce i na 99% w mondku :fcp4 |
|
|
|
#596 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-05-2008
|
Hej
minął miesiąc od odbioru, 2 tys na liczniku i przyszedł czas na pierwsze usterki. Ponieważ za tydzień jadę do Niemiec, w tym tygodniu muszę odwiedzić serwis: - skrzypi pedał sprzęgła (klasyczne squeek przy wciskaniu), - skrzypi i stuka tylne zawieszenie - w czasie jazdy wkurza mocno, na postoju wystarczy bujać i słychać, jak skrzypi, - nawala Converse+ - zablokował się na CD i nie pozwala z kierownicy sterować ani radiem, ani CD (prawy zestaw przycisków). W innych częściach menu jest OK, ale coś się zablokowało (czyżby Windows CE na pokładzie?? :fcp1 ) Mieliście podobne problemy? Z milszej strony - średnie spalanie to 8,1l (na stacji wychodzi ok. 0,3l mniej, niż pokazuje komputer) po 2tys, przy jeździe 1,5 trasa, reszta stolica. W trasie przeciętnie 100-110 kmh. Pozdrawiam h20 |
|
|
|
|
|
#597 |
|
![]() Zarejestrowany: 23-07-2008
Model: MK4 eSka
Silnik: 2,2 TDCI
Rocznik: 2008
|
gorącym orędownikiem moundzia jestem, ale żeby go tak bronic za wszelką cenę to przesada...... :fcp18 , porządne ato niestety z licznymi wadami - jak wiele innych produkcji, co je wyroznia?? ano to ze jest wlasnie takie jakie jest - nie mam nic przeciwko wyłuszczaniu wad ale tez nie bronie nadmiernie slabe strony niestety sa niestety :fcp8
no ta, to sie nagadalem po prostu mundzio jest jaki jest i za to go mamy!!!! :fcp1
pm nie mam czasu i potrzeby na ecodriving Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 18-09-2010 o 22:22 Powód: Regulamin punkt21 |
|
|
|
|
|
#598 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-08-2008
Model: Titanium
Silnik: 2.0 Duratec 145
Rocznik: 2008
|
Osłabia mnie chlapanie bocznej szyby od strony kierowcy w czasie jazdy w deszczu. Wycieraczki zbieraja wodę całkiem dobrze i część z niej pojawia się na bocznej szybie oraz u podstawy lusterka, po czym przez dłuższy czas po zaprzestaniu pracy wycieraczek woda zostaje rozpylona na szybie na wysokości wkładu lustra. Kurde...
|
|
|
|
|
|
#599 | |
|
FCP TUNER
![]() Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018
|
Cytat:
|
|
|
|
#600 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-05-2008
|
Panowie
odnoszę wrażenie, że w dużym stopniu zależy to od egzemplarza. W ostatnim czasie dużo jeździłem w czasie deszczu (te letnie burze...) i nie zauważyłem problemu u siebie. Szczególnie na to zwracałem uwagę i nic! Na forum w UK też nie każdy skarży się na ten problem. Może to nie tylko kłopot z linią szyba przednia- szyba boczna, może coś nie tak z wycieraczką? h2o |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| mondeo mk4 , usterki |
|
|