![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#591 |
ford::advanced
![]() Imię: kris
Model: ford mondeo mk3
Silnik: 2,2 tdci
Rocznik: 2006
|
![]()
Kolego kris18ileśtam .hmmmm poprawiasz mnie a sam byczki walisz.Jak tam chcecie to piszcie poemat!W sumie za sto pare złotych napewno warto latać od sklepu do auta i dopasowywać co drugi dzień.Bzdura totalna.Niedługo to i świece żarowe będziecie mierzyć metrówką,czy czasami kolega nie ma dłuższej!!HI HI HI
POZDROWIONKA DEMAGODZY |
![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
![]()
ale w zasadzie o to co ci chodzi? nie masz ochoty czytać poematów na temat sprzęgiełka to nie czytaj. a jeśli jest coś niezgodne z regulaminem to zgłoś do moda
|
![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
ford::professional
![]() Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
|
![]()
Kris, po pierwsze to w ASO nie zamontują nikomu tego sprzęgiełka bo standardowo TDCI i TDDI nie posiadają jego na altku, a ASO robi tylko to co standardowe. Po drugie właśnie o to chodzi aby się dowiedzieć tutaj na tym forum jaka średnica tego sprzęgielka będzie pasowała do danego altka, żeby nie latać po sklepach i wymieniać. Po trzecie temat dotyczy bardzo drażniącego wszystkich użytkowników Mk3 w diesel`u problemu i jest jednym z najpopularniejszych wątków na tym forum, dlatego domaganie się zamkniecia tego tematu tylko dlatego że Ty masz taki kaprys (innego powodu nie widzę) jest absurdalne.
PS. DEMAGOG - "osoba starająca się uzyskać poparcie społeczne posługując się czczymi obietnicami lub czasem nawet kłamstwem"
![]() |
#594 | |
![]() Imię: Robert
Model: Mdo Mk3 i MK4 HB; Fiesta Mk7
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
![]() Cytat:
Może oznaczenie 61x1108 23 jest ważne, bo na moim nie było. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#595 | |
![]() Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#596 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-12-2010
Model: MKIII FL
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 04.2005
|
![]()
zabralem sie dzisiaj do wymiany tego kolka i mam problem z odkreceniem nakretki od spodu,sa tam dwie na klucz 15,jedena odkrecilem a drugiej za cholere nie moge...ale mniejsza z tym,interesuje mnie jak zdjac pasek z kola na alternatorze dodam,ze wyjalem filtr paliwa i wzmocnienie na amortyzatorze...i nie wiem jak do tego podejsc,prosze o pomoc tych ktorzy zdejmowali pasek sami
|
![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 04-02-2011
Model: Mondeo MK3 kombi
Silnik: 3.0 V6 ST220
Rocznik: 2002
|
![]()
Kolego ja opracowałem patent na ściąganie paska BEZ KLUCZAGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Musisz tylko dokładnie i ze zrozumieniem przeczytać to co napisze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z tego co się domyślam masz podniesionego mondka na lewarku od strony pasażera oraz zdjęte koło.. podłóż jakiś pieniek czy co tam ci wygodnie, wyciągnij lewarek i podnieś drugą stronę od strony kierowcy, nie ściągaj koła MASZ teraz cały przód monda w górze ... Teraz musisz jakoś zablokować koło od strony pasażera- ja wsadziłem śrubokręt w w środek tarczy ( w te otwory wentylujące) tarcza zapiera się wtedy o zacisk. Potrzebna będzie druga osoba do kręcenia kołem z drugiej strony ty bierzesz jakiś delikatny śrubokręt lub łomik i odchylasz pasek delikatnie na bok koło koła pasowego np. zostaw auto na biegu najlepiej na 3. To jest coś na zasadzie zakładanie łańcucha w rowerze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Ten patent jest dobry i zanim na to wpadłem długo się napociłem przy ściąganiu paska Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. MUSI SIĘ UDAĆ! POWODZENIA ps. zakładasz tak samo jak ściągasz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
![]() Zarejestrowany: 10-12-2010
Model: MKIII FL
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 04.2005
|
![]()
no wlasnie nie mam podniesionego samochodu,myslalem ze da sie to zrobic bez podnoszenia,czy jest taka mozliwosc??jezeli potrzebuje jakiegos klucza to prosze napiszcie jak go zrobic a ja juz dam sobie rade
dobra znalazlem juz jak wykonac klucz [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez venom191 ; 10-02-2011 o 22:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
![]() Zarejestrowany: 22-11-2008
Model: MK3
Silnik: 125 KM TDCi
Rocznik: 2006
|
![]()
Masz ten klucz opisany w tym wątku. Wystarczy poczytać.
Swoją drogą niektórzy pewnie będą korzystać niedługo z usług kowala przy zdejmowaniu paska. tycekMk3 - "To jest coś na zasadzie zakładanie łańcucha w rowerze" Najlepiej odrazu udać się do serwisu rowerowego!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#600 | |
![]() Imię: Robert
Model: Mdo Mk3 i MK4 HB; Fiesta Mk7
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
![]() Cytat:
|