Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-04-2017, 22:56   #6251
kubiba
ford::average

Imię: Bartłomiej
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 1.5 EB 160 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Ryglowanie aktywuje się przy aktywacji alarmu, więc od środka nie ma możliwości ryglowania. Tylko za pośrednictwem zamykania z zewnątrz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

kubiba jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-04-2017, 22:59   #6252
kubiba

Domyślnie Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Kierunek trzy razy miga.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 25-04-2017, 23:01   #6253
leszek
ford::professional

Model: mk5 mk3 mkI
Silnik: 2,0, V6 1,8
Rocznik: 15,04 95
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

z ciekawości jutro sprawdzę posiedzę w środku 1 minutę i spróbuje otworzyć
leszek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-04-2017, 23:02   #6254
kubiba

Domyślnie Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

A jak zamkniesz samochód pilotem z kluczykami w środku? Powyższa instrukcja dotyczy zamykania z pilota.

Samochód z Polskiego salonu. Ryglowanie było razem z alarmem podczas konfiguracji samochodu, a nie dokładany później w ASO.

Stary 26-04-2017, 07:40   #6255
Touch'n'go

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018

Cytat:
Napisał mayor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tu trzeba dodać, że masz Sync2, a nie Sync3, ten działa znacznie lepiej
U mnie jest jeszcze sync 1, na pewno w sync 3 działa duuuużo lepiejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mało znam osób ktore podejmują trud nauki obsługi głosowej, ode mnie z pracy nie znam nikogo, choć mają sync 3 albo użuwają apple car play. Trzeba być nieco zapalonym.. ale jak widzę gamoni gadajacych przez tel w ręce w autach za pół bańki jadąc 160+ to nie znajduję wytłumaczenia na ten poziom lenistwa w najzwykleszym sparowaniu BT, mierzi mnie to okrutnie. W moim srodowisku inzynierów jest powszechna ignorancja na mnogie funkcje auta, możliwości multimedialne, kiedyś myślałem że w moim fachu każdy jest entuzjastą nowinek i technologii. A w rzeczywistości ręce mi opadają jak któryś mój supermen nie wie że ma też zamykanie bagażnika ruchem nogą (jak ma już ręce zajęte walizkami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ), albo ma w aucie przyciski które nie wie do czego służą czy funkcje do aktywowania w komputerze pokładowym. Zdumiewające.. bo to nie księgowi czy prezesi.. wychodzę przez to na gadżeciaża i nerda co "czyta instrukcje". Myślę że producenci aut po części wiedzą jakie są statystyki "użycia funkcji dodatkowych" i przez to działają one na poziomie na jakim działają - zazwyczaj daleko im do doskonałości. Jesli 95% ludzi będzie zadowolona, to nie ma co wydawać milionów na development żeby zadowolić resztę, bo ta reszta nie wplynie znacząco na sprzedaż.
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-04-2017, 07:47   #6256
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Większość ludzi zadowoli się podstawowym wyposażeniem "byle była klima".
Ja też jestem uznawany za gadżeciarza. :-D
Ale sterowania głosowego nie używam - wg mnie jest to większe obciążenie pamięci/głowy (a z reguły i tak usłyszysz "repeat, please") niż kliknięcie w ekran albo w guzik (tych mógłbym mieć 500 i żałuję, że coraz więcej ląduje na ekranie :-().
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-04-2017, 07:49   #6257
taajniak

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 EB 260 KM / 415 nm by heko
Rocznik: 2015

Cytat:
Sprawdzałem, puszcza bez pasa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podczas jazdy przy 20km/h ręcznego nie da się też zaciągnąć.
kurde, aż dzisiaj sam sprawdzę.
Jestem niemal pewien że skubaniec nie chce puścić bez zapiętego pasa.

Tak samo myślałem że ręczny da się zaciągnąć, tylko trzeba przytrzymać.
taajniak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-04-2017, 08:10   #6258
cattani75

Może w benzynach nie puszcza bez zapiętego pasa? Bo ja mam tak samo. Z zaciąganiem nie sprawdzałem.
Przy okazji - @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , jak tam wnioski o spalaniu po chipie? Brak, bo jeździsz 180 po obwodnicy? ;-)
Stary 26-04-2017, 08:20   #6259
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

Co do podwójnego ryglowania, to wydaje mi się że mam i nei trzeba pilotem ,wystarczy dwa razy palec na klamkę położyć.

Według specyfikacji
Autoalarm Thatcham - obwodowy i pojemnościowy (zawiera dwuetapowe ryglowanie zamków)

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-04-2017, 08:34   #6260
cattani75

Ja tam wolę klamek dotykać jak najrzadziej - zawsze coś zblokuje z tymi drzwiami. Wolałem przycisk w mk4 - przynajmniej wiedziałem co robię.
Tyle, że w mk5 można też zamknąć z tylnych drzwi, a guziczek w mk4 był tylko z przodu.
Hmm... chyba się zrobiłem niebezpiecznie leniwy na starość. :-/
Odpowiedz

Zasady postowania