Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-04-2017, 21:10   #6301
panerai_47
ford::average

Model: Skoda Octavia 3FL Style kombi
Silnik: 2,0 TDCI 150 PS
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał ołowiany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
OK, czyli ma to sens. Nie byłem pewien czy idąc z biedry z czterema siatami muszę najpierw zębami szukać klucza i dopiero machać sobie nogą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety to dziala zawsze najlepiej jak masz wolne rece, a jak mam rece zajete to musze kankana pod zderzakiem odstawic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

panerai_47 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-04-2017, 21:11   #6302
_fenix_

Imię: Michal
Model: Ford MONDEO MK5
Silnik: 2.0 TDCI 150KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Dziś pierwszy raz zaglądałem do bagażnika mojego nowego Mondeo.
Mam dziwne podejrzenie ze nie mam klucza do odkręcania koła ani podnośnika ?
Oprócz koła zapasowego 16" była gaśnica i jakis lejek oraz trujkat.

Czy ktos moze napisać co powinno sie znajdować w aucie po opuszczeniu salonu ?
_fenix_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-04-2017, 21:12   #6303
Josh

Model: Ford Mondeo mkV Titanium
Silnik: 2.0 TDCi 150km/180km
Rocznik: 2015

Czy duża jest różnica w spalaniu Forda Mondeo MK5 2.0 TDCi 150 KM i 1.5 Ecoboost 160 KM?
Czy taka małą benzyna pali dużo więcej?
Josh jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-04-2017, 21:17   #6304
_fenix_

Mój którego mam ponad tydzień , przejechałem 1200km w tym 450km po autrostadzie z prędkości. 160-180 teraz mam średnia prędkość ok 50km/h a spalanie 6.4L po drogach lokalnych jeżdżę wmiare przepiesowo.
Uważam ze jeśli jeździło by sie zgodnie z przepisami bez nagłego przyspieszania to bez problemu spali poniżej 6L.
Stary 27-04-2017, 21:19   #6305
ołowiany
ford::advanced

Model: kuga, bmw 530i, stelvio, bmw x5
Silnik: 0,7
Rocznik: 1997

Cytat:
Napisał Josh Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy duża jest różnica w spalaniu Forda Mondeo MK5 2.0 TDCi 150 KM i 1.5 Ecoboost 160 KM?
Czy taka małą benzyna pali dużo więcej?
Pali dużo więcej.
ołowiany jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-04-2017, 21:20   #6306
emte3

Imię: Mirek
Model: KUGA ST LINE X AWDi S MAX II
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2020 i 2016

Powtórzę się,.... prawie tylko i wyłącznie trasa, po 8 tyś km spalenie nie chce przekroczyć 6l/100km
emte3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-04-2017, 21:22   #6307
ołowiany

Model: kuga, bmw 530i, stelvio, bmw x5
Silnik: 0,7
Rocznik: 1997

Cytat:
Napisał _fenix_ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziś pierwszy raz zaglądałem do bagażnika mojego nowego Mondeo.
Mam dziwne podejrzenie ze nie mam klucza do odkręcania koła ani podnośnika ?
Oprócz koła zapasowego 16" była gaśnica i jakis lejek oraz trujkat.

Czy ktos moze napisać co powinno sie znajdować w aucie po opuszczeniu salonu ?
Od wymiany koła jest assistance, a wzmiankowane przedmioty może są pod zapasowym ?
ołowiany jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-04-2017, 21:25   #6308
_fenix_

Cytat:
Napisał emte3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powtórzę się,.... prawie tylko i wyłącznie trasa, po 8 tyś km spalenie nie chce przekroczyć 6l/100km
To stopę masz bardzo czuła, ja po tygodniu trenuje stopę aby rozważnie deptała pedał gazu.
Dodam ze mam wrażenie ze auto jest przeznaczone do większych prędkości niż jazda po drogach lokalnych, jakoś cieżko mi sie przyzwyczaić to zrzucania 4 biegu -> 3 jak jadę przez miasto.

Bump:
Cytat:
Napisał ołowiany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od wymiany koła jest assistance, a wzmiankowane przedmioty może są pod zapasowym ?
Chciałbyś czekać na assistance ?

Nie sprawdzałem tego jutro wyciągnę koło.
Dzięki, pewnie tam bedzie.

Bump: Mam pytanie, czy w swoich mondziakach macie jakies maty siatki czy coś co ogarnie pakunki w bagażniku?
Wrzuciłem walizkę to latała jak szalona musiałem stanąć i wsadzić za siedzeniem.
Zastanawiam sie nad siatka i gumowa wkładka , jak myślicie warto ?
Stary 27-04-2017, 21:33   #6309
emte3

Imię: Mirek
Model: KUGA ST LINE X AWDi S MAX II
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2020 i 2016

Cytat:
Napisał _fenix_ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To stopę masz bardzo czuła, ja po tygodniu trenuje stopę aby rozważnie deptała pedał gazu.
Dodam ze mam wrażenie ze auto jest przeznaczone do większych prędkości niż jazda po drogach lokalnych, jakoś cieżko mi sie przyzwyczaić to zrzucania 4 biegu -> 3 jak jadę przez miasto.
Staram się nie schodzić poniżej 2 tyś obrotów, w trasie dozwolona +20 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale w ponad 95% trasa
emte3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-04-2017, 21:42   #6310
_fenix_

Cytat:
Napisał emte3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Staram się nie schodzić poniżej 2 tyś obrotów, w trasie dozwolona +20 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale w ponad 95% trasa
Ja jakos trzymam pomiędzy 1500-2500obr, poniżej 1500obr czuć ze silnik sie meczy mimo ze nie pokazuje aby zmienić bieg na niższy.

No i mam cholera problem z 2biegiem jak ruszam czy robię zakrat na drogę osiedlowa z głównej o kacie 90stopni gdzie trzeba solidnie nieraz zwolnić i tu juz mi 3 razy zgasł silnik tak jakbym zaczynał jeździć a jeżdżę juz 20 lat.
Nie moge sie przyzwyczaić, jest taki moment ze po wbiciu 2ki dodając delikatnie gazu tak jakby nie chciał jechać i czesto zadusze silnik.
Odpowiedz

Zasady postowania