![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#631 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Mariusz
Model: S-MAX
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2007
|
To ja dorzucę propozycję zmodernizowania tylnych lamp przed liftingowych. Nie ukrywam,że obecnie już mają sylwetkę "dziadkową" w stosunku do nadal ładnej i nowoczesnej bryły nadwozia. Wrzucam bitmapę,z modem komputerowym owych lamp,co sądzicie? Znikną owe "szare" obramowania lamp, u góry pojawi się czerwone podkreślenie lekko zachodzące na "białe pole" które to też będzie przyciemnione. Całość na próbę wykonam specjalną folią do lamp.Jeśli efekt będzie pozytywny,wówczas na trwałe wykonam ową "maskę" lakierami do lamp. Czekam na Wasze opinie.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#632 |
|
Tańczący z S-Maxami
![]() Zarejestrowany: 11-05-2014
Model: Romet
Silnik: Wigry
Rocznik: 1985
|
Wygląda kozacko, blisko poliftowych. Choć poliftowe w ledzie robią robotę.
|
|
|
#633 |
|
|
Tak,wiem.Nawet cały komplet 4 sztuk idzie dostać w rozsądnej cenie.Kwestia tylko,czy warto nacinać tylne błotniki,aby wpasować owe lampy? Zawsze jest potem problem przy odsprzedaży auta po takim modzie,lub domowym lifcie na nowszy model.Już tak przerobiałem parę aut, Omega B,na C, Touarega z 2004r na 2014r, Transporter 1998 na Caravellę 2000.Pontiaca Fiero na Ferrari F355. I zawsze zachodzi podejrzenie o dzwona,dlatego taka przekłądka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez Mario_Mario ; 03-12-2015 o 20:25 |
|
|
|
|
|
#634 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Naprawdę godnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. koniecznie wrzuć real wygląd po wykonaniu przemiany. Na pewno wielu będzie zainteresowanych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#635 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
|
Druga wizualka słabo. Może dlatego, że na golasie ale pierwsza, no, no, no. Może być nieźle. Chociaż osobiście uważam, że najlepszy zewnętrzy mod jaki można zrobić maxiowi to felgi 18''. Od razu 10 lat mniej!
|
|
|
#636 |
|
![]() Imię: Artur
Model: S-max Titanium 7 os
Silnik: 2,0 TDCI 143
|
Przy okazji ze miałem zdjęte lampy z klapy pozbyłem się tych szarych do niczego nie pasujących pasków potraktowałem je czarnym matem jutro jeszcze zrobię fotki za dnia
Ostatnio edytowane przez NIUTEK74 ; 09-12-2015 o 17:48 |
|
|
|
|
|
#637 |
|
|
Kurcze,jak już miałeś zdjęte lampy,trzeba było pozbyć się owych pasków w inny sposób,a nie podkreślać je bardziej matowym lakierem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A powiesz mi ,jak przygotowałeś podłoże,pod lakier? Zmatowiłeś papierkiem wodnym i użyłeś podkładu do plastikowych powierzchni? Czy tylko odtłuściłeś i polakierowałeś zwykłym Sprayem?
|
|
|
|
|
|
#638 |
|
|
[QUOTE=Czy tylko odtłuściłeś i polakierowałeś zwykłym Sprayem?[/QUOTE]
zrobiłem właśnie tak |
|
|
|
|
|
#639 |
|
|
Z racji iż trochę robię przy replikach ,gdzie głównie bazuje się na laminacie i powłokach PCV,to powiem,że lakier może Tobie zejść z takiej powierzchni lampy.
Należy stosować zawsze podkład np: PlasticDip w sprayu,dzięki niemu,lakier już nigdy sam nie zejdzie,ani nie będzie się łuszczył. Jeśli masz więcej czasu ,niż ja. to może jako pierwszy wprowadzisz mój pomysł na lampy? Na fotce,z czarnym S-maxem,wyglądają bajecznie te lampy,na granatowym,poczerwienienie,trochę rozjechało mi się po zewnętrznej krawędzi i wyszło tak sobie. Za dwa tygodnie mam wolny ,męski dzień,więc wezmę się za swoje lampy,najpierw za pomocą folii do lamp. Mam już zakupioną czerwoną oraz dwa odcienie czarnego,jasny i ciemny. Zrobię próbę,który ładniej wygląda i w ogóle coś przepuszcza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#640 |
|