Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-08-2008, 19:47   #631
TiM
ford::professional

Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TDCi 125/144KM 340/403Nm :) chip by heko
Rocznik: 12.2007
Domyślnie Re: [Mk4] Nowe MOndeo kombi- lista ewentualnych usterek

Cytat:
Napisał wesmond
Cytat:
Napisał jvc
Mnie gość powiedział że po 40 tyś jest większy przegląd i razem całość kosztuje około 700zł z filtrami olejami

Co by się nie przekowarzać to:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Więc tak to wygląda.

aaa klocki wymienione w komplecie p+t (przed przeglądem sprawdzałem idealnie każdy wytarty do poziomu około 2mm)
Ale to są ceny przeglądów [u]podstawowych[u]. Miałem opcję pierwszego przeglądu gratis; za gościem wisiała wieeelka tablica z cenami przeglądów (jw.), oczywiście poczekałem z przedstawieniem stosownego dokumentu do czasu podania ceny. Ów ceny to ceny przeglądu bez filtrów i innych małych rzeczy, które podnoszą cenę o ładnych kilkaset zł. Pytam: A to co wisi za Panem, to już nieaktualne? -Aktualne, ale to [u]ceny podstawowe.[u] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 11-08-2008, 20:11   #632
wesmond
ford::advanced

Imię: Rafał
Model: Focus Active
Silnik: 1,5 PB 150 PS
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał TiM
Cytat:
Napisał wesmond
Cytat:
Napisał jvc
Mnie gość powiedział że po 40 tyś jest większy przegląd i razem całość kosztuje około 700zł z filtrami olejami

Co by się nie przekowarzać to:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Więc tak to wygląda.

aaa klocki wymienione w komplecie p+t (przed przeglądem sprawdzałem idealnie każdy wytarty do poziomu około 2mm)
Ale to są ceny przeglądów [u]podstawowych[u]. Miałem opcję pierwszego przeglądu gratis; za gościem wisiała wieeelka tablica z cenami przeglądów (jw.), oczywiście poczekałem z przedstawieniem stosownego dokumentu do czasu podania ceny. Ów ceny to ceny przeglądu bez filtrów i innych małych rzeczy, które podnoszą cenę o ładnych kilkaset zł. Pytam: A to co wisi za Panem, to już nieaktualne? -Aktualne, ale to [u]ceny podstawowe.[u] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Toż piszę że zapłaciłem 1800 zł z materiałami.
wesmond jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-08-2008, 20:55   #633
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

hmm no to jutro dzwonie, bo pytałem dokładnie ile zapłacę za całość ,to co oni jacyś nienormalni są czy co w tych serwisach ,tym bardziej że gość pytał czy z syntetykiem czy półsyntetykiem

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-08-2008, 20:57   #634
TiM

Silnik: 1.8 TDCi 125/144KM 340/403Nm :) chip by heko
Rocznik: 12.2007

Cytat:
Napisał jvc
hmm no to jutro dzwonie, bo pytałem dokładnie ile zapłacę za całość ,to co oni jacyś nienormalni są czy co w tych serwisach ,tym bardziej że gość pytał czy z syntetykiem czy półsyntetykiem
Jak to pytał?? hehe nieźle!
Stary 11-08-2008, 21:13   #635
wesmond

Imię: Rafał
Model: Focus Active
Silnik: 1,5 PB 150 PS

Cytat:
Napisał TiM
Cytat:
Napisał jvc
Jak to pytał?? hehe nieźle!
Pewnie serwisant przespał na kursie wykład o oleju do mondeo....
Z drugiej strony żal mi że w Peugeotach pakują 2,7 V6 w dieslu a my tu posucha.....
wesmond jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-08-2008, 22:16   #636
jvc
Feel The Difference

Tak Pan zapytał czy dajemy syntetyk czy półsyntetyk , po czym ja mówię że oryginalny to chyba pół syntetyk jest a on że zgadza się ale można zmienić na syntetyk mają taki i taki różnica 12 zł na litrze :fcp2 i w ogóle jakoś tak dziwnie bo mówię że lampy się brudzą od środka że chyba do wymiany ,że wykładzina z tyłu w bagażniku się rozchodzi itd. pospisywał bez oglądania i powiedział że zamówi części :fcp2

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź

Stary 11-08-2008, 22:49   #637
Leonzaw

Model: Mondziak MKIV Titek
Silnik: 2,0 DURATEC
Rocznik: 06.2008

Cytat:
Napisał h2o
A u mnie w sobotę znów problem z Nawi - tym razem padło na pewien czas sterowanie klimą.
Gdy kręciłem pokrętłem od kierowcy, w ogóle nie reagował. Gdy pokręciłem pokrętłem pasażera - regulował temperaturę w trybie mono (powinien od razu przeskoczyć do dwustrefowego).
Potem przełączyłem się na tryb Climate (na wyświetlaczu) i regulowałem dotykiem - to było najlepsze, bo pokrętła łapały odwrotnie (lewy z prawym).
Po kilku włączeniach i wyłaczeniach nawi, klimy wróciło do normy. :fcp5
W czwartek jadę do elektryka, ale wątpię, czy nawi zapisuje takie wpadki gdzieś do pamięci. :fcp7

Po przesmarowaniu skrzypiących miejsc teraz jest cisza i spokój. Nic poza tym nie szwankuje, ale w piątek jadę do Niemców - potestuję prędkość max na autobahnie :fcp2

h2o
kurcze strasznie zaczyna mnie martwić ta Navi bo coś zawodzi a największy problem jest z tym że jeżeli pojedzie się do ASO "później" to na bank powiedzą Ci że nic nie widzą
http://lh3.ggpht.com/_mXbuixnOU84/S7...eonzaw%202.JPG
Leonzaw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-08-2008, 10:33   #638
jvc
Feel The Difference

No więc Panowie dzwoniłem pytałem trzykrotnie żeby mieć pewność. Pierwszy przegląd po 20 tyś dla silnika 1,8 tdci wynosi z robocizną i materiałami 300zł , jeżeli chcę zmienić olej na syntetyk to cena wzrasta do 350zł . Kurde coś tanio faktycznie :fcp1

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź

Stary 12-08-2008, 11:56   #639
PAFFCIO

Imię: Paweł
Silnik: 2.0 EcoBlue

Panowie, uwaga techniczna.
W każdym przypadku (zarówno jeżeli chodzi o model jak i okres przeglądu) są 2 typy:
- podstawowy,
- rozszerzony.
Pod rozwagę zostawiam wybór (bo rzeczywiście cena rozszerzonego jest zwykle prawie dwukrotnością podstawowego) lecz osobiście, po zapoznaniu się z zakresem przeglądu i ewentualnymi sękami przy jakichś problemach z ewentualnymi naprawami i gwarancją zawsze wybieram rozszerzony.
Różnice zakresie oceńcie sami, informacje o tym są na stronie forda.
Pozdrawiam
Stary 15-08-2008, 17:35   #640
hokeistatk
ford::average

Imię: Tomasz
Model: s-max TITANIUM S
Silnik: 2.0 TDCi 163 KM
Rocznik: 2012

Witam, właśnie wróciłem z Chorwacji i jestem bardzo zadowolony :fcp18 z pracy autka podczas całej podróży (Bytom - Austria-Węgry - Chorwacja- Słowenia- Węgry - Bytom), trochę km przejechałem. Co do komfortu podróżowania jako kierowca nie narzekam, żonka i dzieciak również (przespali prawie całą drogę) :fcp26 . Spalanie ok , trzymanie się drogi na autostradzie i w terenie górskim super :fcp2 . Detal to wychodząca uszczelka prawej tylnej szyby oraz przy mniejszych prędkościach spływanie wody ze spryskiwaczy na boczne szyby :567: . Jeżeli chodzi o walizki to jestem pod dużym wrażeniem, spakowałem sporo bagażu do bagażnika a w środku auta niec nie widać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Z bezpiecznikiem też miałem już możliwość wymiany po spaleniu ale urzywałem przenośne DVD i nawigacji ale wytrzymał całą drogę. Mam juz przejechane 8000 km od lipca 2008 i proszę o wasze info czy wasz pedał sprzęgła również chodzi ciężej bo takie mam wrażenie. Chodzi o TDCi 1.8
hokeistatk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
mondeo mk4 , usterki

Zasady postowania