Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-12-2015, 22:58   #641
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Co nas spotkało na trasie czyli nasze nagrania z CAR DVR

zalezy od sytuacji. Ale zdarza sie ze go puszczam przed siebie (jesli jest miejsce na taki manewr) i niech miga komus innemu.
Ale tez jak widze ze ten lewy pas sie posuwa i za chwile sie rozladuje, to zostaje i puszczam go dopiero po wyprzedzeniu aut po prawej stronie.

Stary 06-12-2015, 22:59   #642
Andrzej
Prawie Moderator...

Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał Markoo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co robicie w takiej sytuacji?
Tylko zimna krew i masa bluzgów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A tak na poważnie to... no cóż robić, jechać za ślimakami aż w końcu skończą wyprzedzać i zjadą na prawy, szybko i sprawnie wyprzedzić ich i zjechać przepuszczając tego z tyłu...

Wiedziałem, że znajdę:

Po słupkach widać, że wyjechał 100m przede mną... Dziadek pewnie się nie upewnił albo nie potrafi już ocenić odległości... Chociaż swoje możliwości powinien znać i brać pod uwagę... Jego maksymalna prędkość dalej to ok. 60km/h...

Ostatnio edytowane przez Andrzej ; 06-12-2015 o 23:18
Andrzej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-12-2015, 00:06   #643
mojmistrz
ford::professional

Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
Domyślnie

Cytat:
Napisał Markoo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co robicie w takiej sytuacji? (zwłaszcza że gościu trzyma dystans... co by się równolegle zaparkować nawet nie dało).

Olewam typa jak telefon z nc+ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. niech sobie miga, trąbi, może nawet zatańczyć. Jadę z prędkością jaką narzuca mi ruch, jeśli tylko sznurek się rozluźnia wpuszczam narwańca albo też przyspieszam, jeśli nadal zamierzam jechać dużo szybciej niż pas prawy. Trzeba mieć dużo cierpliwości i zrozumienia. Szkoda nerwów na takie bzdety. Baranów nie brakuje, a w przypadku takich pospieszalskich najlepszą bronią jest spokój.

Xperia Z1 tap tap
Stary 07-12-2015, 09:30   #644
patix
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał mojmistrz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Olewam typa jak telefon z nc+ niech sobie miga, trąbi, może nawet zatańczyć. Jadę z prędkością jaką narzuca mi ruch, jeśli tylko sznurek się rozluźnia wpuszczam narwańca albo też przyspieszam, jeśli nadal zamierzam jechać dużo szybciej niż pas prawy. Trzeba mieć dużo cierpliwości i zrozumienia. Szkoda nerwów na takie bzdety. Baranów nie brakuje, a w przypadku takich pospieszalskich najlepszą bronią jest spokój.
Dokładnie tak samo robię, czasami jak bardzo mocno trzyma się na zderzaku, to lekko naciskam hamulec, tak żeby tylko światła się zapaliły, zwykle pomaga i trzyma bezpieczniejszą odległość.
patix jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-12-2015, 19:36   #645
hak64
ford::advanced

Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61

Chętnie wstawiłbym tu swoje filmiki, ale w związku z faktem, że rejestrator posiadam od niedawna (a okres przedawnienia karalności wykroczenia upływa po 2 latach), nie chcę się narażać na jakieś tam konsekwencje, bo sam do świętych nie należę. Co prawda nie jestem złośliwym "psim potomkiem" (czytaj jak chcesz), ale zdarza mi się wcisnąć but w podłogę, wyprzedzić na ciągłej, czy też nie zapiąć pasów (one strasznie uciskają moją osobowość). A swoją drogą - choć wiem, że to Twój temat - niby z jakiej racji, nie można wklejać przykładów nagannych zachowań, zarejestrowanych przez innych? Mając na uwadze, że nie do wszystkich dociera słowo pisane, czasami trzeba podeprzeć się przykładem i taki przykład został tu wklejony.

Ostatnio edytowane przez Andrzej ; 08-12-2015 o 15:54 Powód: wydzielenie dyskusji z tematu
hak64 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-12-2015, 19:58   #646
Andrzej
Prawie Moderator...

Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017

To znaczy, że za ok. 2 lata przybędzie materiału w temacie? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dyskusja o agresji na drodze była bardzo emocjonująca, ale nie tylko tego doświadczamy na drodze:

Byłem trochę zły tego dnia i odreagowywałem gadaniem do siebie...
Stary 07-12-2015, 20:06   #647
MaXyM

Cytat:
Napisał hak64 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z faktem, że rejestrator posiadam od niedawna (a okres przedawnienia karalności wykroczenia upływa po 2 latach) nie chcę się narażać na jakieś tam konsekwencje, bo sam do świętych nie należę. Co prawda nie jestem złośliwym "psim potomkiem" (czytaj jak chcesz), ale zdarza mi się wcisnąć but w podłogę, wyprzedzić na ciągłej
Jakas dziwna ta matematyka. To znaczy ze bedziesz tu wrzucal filmiki z 2-letnim spoznieniem? Ja bym raczej sie obawial tego ze zostaniesz tu "zjedzony" jak zaczniesz pokazywac swoje wystepy

BTW: chyba filmik nie moze swiadczyc przeciwko tobie. No chyba ze sie przyznasz ze to ty prowadziles pojazd. A masz konstytucyjne prawo odmowic odpowiedzi.
Stary 07-12-2015, 20:43   #648
hak64

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
BTW: chyba filmik nie moze swiadczyc przeciwko tobie. No chyba ze sie przyznasz ze to ty prowadziles pojazd. A masz konstytucyjne prawo odmowic odpowiedzi.
Jo cie prosza! Zobocz co mom w podpisie. Nie musisz się przyznać, że osobiście prowadziłeś pojazd, ale musisz wskazać kto prowadził. A kto weźmie na "garba" mandat i punkty? Faktem jest, że przekazując nagranie policji możesz zastrzec, że udostępniasz wyłącznie zarejestrowane konkretne zdarzenie, a nie cały zapis, ale w przypadku nagrań udostępnionych publicznie, już takiej możliwości nie ma. Wiem coś o tym bo 18 lat nosiłem mundurek.
Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja bym raczej sie obawial tego ze zostaniesz tu "zjedzony"
Bez przesady. Przeca nie odwalom na drodze maniany, jo ino jada wedle swego uznanio. Po waszemu to będzie " stosuję się do obowiązujących przepisów, nieznacznie je przekraczając". Lata mundurku sprawiły, że przekraczam najwyżej o 20 km (bo taka jest zwykle ustawiana tolerancja), na żółtym hamuję (bo na niektórych skrzyżowaniach kamerki robią fotki nawet z tyłu), i zawsze zwalniam do przepisowych prędkości przed przejściami dla pieszych.
Stary 07-12-2015, 20:52   #649
MaXyM

No ja nie wiem do jakiego stopnia przekraczasz przepisy. Wspomniales np. o podwojnej ciaglej wiec pociagnalem to dalej. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dla mnie spoko. BTW w CZ limity sa ustawione na +10km/h (realnych)

Cytat:
Nie musisz się przyznać, że osobiście prowadziłeś pojazd, ale musisz wskazać kto prowadził
Wg mnie tu nie chodzi o przyznanie czy zaprzeczenie. Wrecz nie wolno odpowiadac "tak", "nie" lub "nie wiem". Nalezy odmowic odpowiadania na pytanie poniewaz masz prawo nie odpowiadac jesli odpowiedz moglaby obciazyc ciebie lub twych bliskich. Przeciez w skutecznosci mogla pojazd prowadzic twoja zona, rodzic, dziecko etc A tych wskazania masz prawo odmowic.

Oczywiscie w rezultacie obciazony moze byc wlasciciel pojazdu (juz to w PL wprowadzili?) ale konsekwencje sa wtedy troche inne.

Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 07-12-2015 o 20:55
MaXyM jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-12-2015, 21:09   #650
hak64

Cytat:
ale musisz wskazać kto prowadził masz prawo nie odpowiadac jesli odpowiedz moglaby obciazyc ciebie lub twych bliskich.
Nie wszystkie przepisy kpk dotyczą także wykroczeń. Być może coś się zmieniło, ale zanim poszedłem na emeryturę przepis ten dotyczył przestępstw, a nie wykroczeń (choć to i tak mocno dyskusyjne, bo interpretacja przepisów prawa zależy od tego, czy siedzisz po prawej, czy lewej stronie wysokiego sądu...).

Tagi
droga , dvr , nagrania , rejestrator , trasa

Zasady postowania