![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#641 | |
|
ford::average
![]() Imię: Wojtek
Model: fiesta mk8
Silnik: 1.0
Rocznik: 2017
|
Cytat:
U Mnie pojawia się jeszcze dźwięk o którym tu jeszcze nikt nie wspomniał.Chodzi o ręczną zmianę kierunku nawiewu z opcji "auto",a także przy odpaleniu/zgaszeniu auta,wtedy klapy się zamykają/otwierają i słychać skrzypienie przez moment.Na zagranicznym forum [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pojawił się temat o tym,ale nic z niego nie wynikło oprócz tego,że trzeba by deskę rozdzielczą zrzucić,a to średnio mi się widzi,więc odpuściłem A tak to ogólnie początkowo najdrobniejszy hałas Mnie irytował i już z tym chciałem jechać do aso.Jednak pojeździłem trochę i na ten moment główne odgłosy które się u Mnie pojawiają to te klapy z nawiewu i prawy boczek jest jakby gorzej spasowany.Im głośniej słucham tym bardziej to słychać. Także na razie jestem zadowolony z auta. ps. Spoiler:
Ostatnio edytowane przez wowo213 ; 17-12-2019 o 21:43 |
|
|
|
|
|
|
#642 |
|
![]() Imię: Adam
Model: Fiesta Active
Silnik: 1,0 Ecoboost 140 KM
Rocznik: 2019
|
Co do dziwnych dźwięków to fakt, trzeszczy nieco "tablet" lub jego okolice. Ja na szczęście zawsze słucham muzyki podczas jazdy, więc mi to nie przeszkadza. Już przy głośności 3-4 trzeszczenie niesłyszalne, więc dla mnie OK. Inny dziwoląg to dość głośne łupnięcie w prawym przednim kole przy każdym zjechaniu z nierówności, np. niskiego krawężnika, progu zwalniającego, itp. Efekt, jakby sprężyna była pęknięta albo silentblock wahacza składał się z samego metalu, bez gumy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zgłoszę to na przeglądzie. Trzeci irytujący dźwięk to nieco trzeszczące basy jednego z głośników przy głośniej odtwarzanej muzyce. Też da się z tym żyć, ale może to zgłoszę w ASO. Poza tym auto mega fajne. Jestem pod wrażeniem. Zrobiłem już 23 tkm i nie zamieniłbym go na żadne inne w tej lub podobnej cenie. Trzeba sobie zdawać sprawę z dwóch rzeczy: Fiesta Active kosztuje około 70-80 tzł, w zależności od wersji, a nie np. 100-150 jak pierwsze leprze Audi czy BMW. Do tego we wspomnianych markach też się różne cuda dzieją i to wcale nie rzadko. Ja za sukces uważam przejechane 23 tkm bez najmniejszej usterki. Auto zachowuje się i wygląda nadal jak prosto z fabryki. Co do mocy, to w wersji "140" jest bardziej jak wystarczająca. Jak ktoś ma wersję 100-konną i mu za mało, to za 1500-2000 zł może ją podnieść do 145-150 KM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#643 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 EB
|
Cytat:
Niewiem czy to trzeszczenie ale faktycznie jakis taki specyficzny odglos. Co ciekawe po wlaczeniu juz silnika, nic takiego nie slychac.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#644 |
|
![]() Imię: Wojtek
Model: fiesta mk8
Silnik: 1.0
|
W takim razie dobrze,że nie ma się czym martwić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#645 |
|
![]() Imię: Przemek
Model: Fiesta Trend Sync
Silnik: 1.4 96km
|
Trochę odbiegnę od tematu i zapytam kiedy Waszym zdaniem pojawi się wersja Fiesty po lifcie? Obecna od 2017 roku. Staram się trzymać zasady że te po lifcie maja mniej chorób z dzieciństwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#646 |
|
ford::professional
![]() Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019
|
obstawiam 2021
|
|
|
|
|
|
#647 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
W połowie 2020 ma być chyba mild-hybrid.
|
|
|
|
|
|
#648 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Zmiany w silnikach to inna sprawa. Też obstawiam wzorem poprzedniego modelu lift po 4 latach.
|
|
|
|
|
|
#649 |
|
![]() Imię: Przemek
Model: Fiesta Trend Sync
Silnik: 1.4 96km
|
Dzięki za odpowiedzi.
Właśnie w 2021 roku będę miał powód do zastanowienia. Zostać przy wolnossącym czy przejść może na ecoboost mild hybrid. W przyszłym roku zobaczymy jak się sprawują. Ale interesuje mnie tylko wersja Fiesty po lifcie. Mmoże będzie mniej problemów i błędy poprzedniczki usunięte Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez PrzemKo80 ; 20-12-2019 o 23:30 |
|
|
|
|
|
#650 |
|
ford::professional
![]() Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019
|
Twierdzisz że fiesta ma problemy? Poczytaj w dziale focus o mk4. A potem wróć tutaj i przeproś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|