![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#651 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-05-2011
Model: Focus
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: 2011
|
![]()
W mojej opinii max co się opłaca to chip ic i ew turbo plus hamulce. Nikt przy sprzedaży nie odda ci kasy za włożone graty a duze grono osób będzie odstraszone że skatowany. To z pkt widzenia ekonomi. Jeśli ktoś nie liczy grosza to może iść dalej. Jak kupisz st to sprzedasz w cenie st. Jak kupisz zwykłego i zrobisz z niego st to nie sprzedasz go jako st ;-)
Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
ford::beginner
![]() Imię: Pazdzik
Silnik: 1.6 ECOBOOST
Rocznik: 2012
|
![]()
Bestia,
Masz rację, ale nie zamieniłbym już na żadnego focusa... Olej zmieniany co 40tyś. Wskaźników nie montowałem... Może to zbieg okoliczności, ale skrzynia padła 10 tyś później po zmianie opony na semi-slick Bump: MrQ, skrzynia była od 2.0 ECOBoost |
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 07-03-2015
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
|
![]()
Przy tak mocnym modzieniu brak wskaźników to błąd. Pewnie dało by się wtedy uniknąć awarii zwłaszcza, że jeździłeś po torze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Każda poprawa przyczepności na kołach przyspiesza zgon skrzyni, bo musi wytrzymywać wtedy większe obciążenia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
|
![]()
Może i racja. Tor upalany raz na 2,3 tyg. Myslisz ze wskaźnik np.tem. oleju nie dopuściłby do pękniecia głowicy? Przy moich przebiegach i stylu jazdy upieram sie ze robienie serii na taką moc nie mialo sensu - ewentualnie tylko dla fanu widzac miny posiadaczy audi czy bmw Zobacze jak wytrzyma 2.0 tsi. Na razie fabryka 300km i 380Nm. Jak sie ulozy przy 20tys idzie pierwszy mod
|
![]() |
![]() |
![]() |
#655 | |||
|
![]() Cytat:
Ja mam u siebie taki zestaw wskaźników: - z OBD (99st. to temp. płynu, 29st. za IC) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - z podstawki filtra oleju Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez bestia150 ; 17-07-2017 o 09:27 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
|
![]()
Wskaźniki-super
|
![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
|
![]()
Co to za cudo na pierwszym zdjęciu? Też chcę coś co pokaże EGT i EOT!
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
![]() |
#658 | ||
|
![]() Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Upierdliwe jest pomniejszanie zdjęć tylko dla tego forum. Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] EGT w OBD niestety nie ma, ale temp. przy katalizatorze też może dużo powiedzieć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#659 | |
![]() Imię: Grzegorz
Model: Kuga II
Silnik: 2.0 TDCI+
Rocznik: 2013
|
![]() Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i do tego : [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
|
![]()
Fajnie wstawiony ten tel. U siebie jeżdżę z telefonem na uchwycie ale nie satysfakcjonuje mnie to ani trochę. W 2.2TDCi DW12C jest i EGT i EOT po OBD, z czujników.
![]() |
Tagi |
1.6 ecoboost , ecoboost , focus , mk3 |
|
|