![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#651 | |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-02-2007
Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#652 | |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-01-2010
Model: Fiesta Platinium X
Silnik: 1,25 82 KM
Rocznik: 2010
|
![]() Cytat:
Jutro zrobię dokładnie jak napisałeśGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
![]() Zarejestrowany: 18-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007
|
![]()
Parowanie bt.
W samochodzie nic nie zmieniasz. Tylko żeby bt był włączony ( phone/bluetooth ). W telefonie (z włączony BT i zdalnym dostępem do karty SIM) usuń koniecznie poprzednie powiązanie. Robisz wyszukaj lub nowe powiązanie urządzenia (w tel). Po znalezieniu "Ford Audio" wybierasz, w tym momencie inaczej niż do tej pory w telefonie wyskakuje pytanie o kod autoryzacji tyle że na wyświetlaczu samochodu pojawia się świeżo wygenerowany zmienny PIN, który przepisujesz do telefonu. Teraz trzeba jeszcze zmienić ustawienie w telefonie na AUTORYZOWANE (nokia) lub połącz automatycznie (inni producenci). W nokii jest możliwość zmiany nazwy urządzenia co jest praktyczne bo jeśli masz kontakty z innymi BT w fordach to wszystkie one zgłaszają się jako "Ford AUDIO" PS. Producent tego radia (ale także fabrycznego SONY) przewidział że korzystać może więcej niż jedna osoba z samochodu (przewidzieli istnienie żon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i po włączeniu radia po wciśnięciu "phone" pojawia się wybór urządzenia (z tych które zostały wcześniej sparowane). W ten sposób można łatwo przełączać między telefonami w pozostającymi w zasięgu nawet gdy już dzwoni lub prowadzona jest rozmowa.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ford C-Max 2007 1.8 FlexiFuel Ford Fiesta 2009 1.6 TDCI Ostatnio edytowane przez glucosum ; 29-03-2010 o 21:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#654 | |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
![]() Cytat:
Ja mam sparowane 3 telefony, a pewnie da się więcej. Podczas rozmowy to nie próbowałem przełączać telefonu, ale może się przydać czasem. Warto pamiętać, że jak się rozmawia, to po zakończeniu jazdy, trzeba przełączyć na telefon jak się chce dalej gadać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zmieniać nazwę to chcesz, żeby wiedzieć które parowanie dotyczy którego Forda? Ostatnio edytowane przez boncio ; 29-03-2010 o 21:41 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#655 | |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-01-2010
Model: Fiesta Platinium X
Silnik: 1,25 82 KM
|
![]() Cytat:
Chodzi o to,że coraz częściej telefon znika i muszę ponownie wprowadzać. A przypadkowo nie rozłączam , bo dzisiaj to sprawdziłem . Usunąłem poprzednie powiązanie w telefonie i od nowa wszystko skonfigurowałem tak jak napisałeś , myślisz że to mogła być przyczyna , mam nadzieję że pomoże , okaże się za kilka dni a może szybciej. Pierwszą konfigurację robił mi sprzedawca , z ciekawości czy zadziała. Ostatnio edytowane przez jwyszo ; 30-03-2010 o 12:37 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-04-2009
Model: Fiesta
Silnik: 1.6 120KM
Rocznik: 2009
|
![]()
co do akcji serwisowej to u mnie wymieniali jakąś wiązkę świateł dziennych i wiązkę hamulca...
a wogle to dzis ustanowiłem mój rekord średniego spalaniaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 4.4 l/100km na trasie (na komputerze)... prędkość jazdy - 90 - 100... szczerze powiedziawszy to zaskoczyła mnie moja fiestaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#657 | |
|
![]() Cytat:
Mój komputer, to ostatnio ma tendencję zwyżkową lub realną i pokazuje 7,2 l/100km. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#658 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
![]() Zarejestrowany: 18-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007
|
![]()
caligator
Powiedz nam czy ty masz 5 czy 6 stopniowa skrzynię biegów? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] uczyli mnie żeby zaczynać od podstaw. Czy nie wyłączasz przypadkiem akumulatora na noc?
![]() |
#660 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-02-2010
Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
|
![]()
Glucosum w Fiestach są nadal tylko 5 stopniowe skrzynki biegów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nawet w tych 1.6, niezależnie czy diesel czy benzynka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. One oficjalnie (benz.1,6) mają Vmax = 193 km/h, a nie spotkałem się jeszcze, by poniżej 200 montowano skrzynie 6-biegowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nawet w poprzedniej VI-tce przy silniku 2.0 i Vmax=208 dali tylko 5 biegów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pzdr Ostatnio edytowane przez Ford-fan ; 30-03-2010 o 18:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie |
|
|