![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#6671 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 20-09-2013
Model: Q3 Sportback S line
Silnik: 2.0 245 KM 4x4
Rocznik: 2024
|
Cytat:
Co Cię interesuje w tym kolorze ? całe auto chcesz na zdjęciach czy szczególny fragment ? |
|
|
|
|
|
|
#6672 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6673 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 25-04-2016
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 EB 260 KM / 415 nm by heko
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Ewentualnie zawsze możesz się dogadać, żeby dość poważnie zeszli z ceny - w sumie kolorem się nie jeździ... Fabryka raczej się nie pomyliła tylko oni, a jak ty za auto nie zapłacisz, to oni będą musieli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#6674 |
|
|
czy ktoś z kolegów ma na kombi założony bagażnik na rowery?
co polecacie? w grę wchodzi klapa lub dach (haka brak) |
|
|
|
#6675 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-06-2016
Model: Ford Mondeo mk4 FL
Silnik: 2.0 Tdci 140 KM (-> 163 KM)
Rocznik: 2013
|
Klapa :/
Bagażnik na klapę na rowery ma najgorsze opinie w necie ze wszystkich typów bagażników. Raz, że paski czasami rysują lakier (taki przypadek miał jeden z moich znajomych), dwa, że to jest dodatkowa waga, której czasami klapa nie wytrzymuje (na necie sporo opowieści na ten temat - taki przypadek inny znajomy też miał). Ogólnie rozpoznawałem temat u siebie. Po przeczytaniu wielu stron doszedłem do wniosku, że bagażniki na rower to (w kolejności od najlepszego): 1. Bagażnik na hak (platforma) 2. Bagażnik na dach 3. Bagażnik na klapę. Jako, że masz "nowy" samochód to z 3 bym całkowicie zrezygnował. Nie masz haka (nie chcesz założyć?) to sugeruje bagażnik na dach. Minusem są większe szumy podczas jazdy oraz niezbyt komfortowe zakładanie. Polecam zestaw składający się z belek oryginalnych z Forda (produkuje je Thule) + bagażnik na dach Thule Proride 591. Pytanie jaki masz budżet. Belki to około 900 zł + 380 zł jeden bagażnik na dach z Thule. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Nawet belki są tańsze niż myślałem: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez Jaroslaw5 ; 04-07-2017 o 14:08 Powód: Dodanie ceny |
|
|
|
|
|
#6676 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-05-2017
Model: Citroen C5
Silnik: HDi
Rocznik: 2010
|
Kilka pytań odnośnie użytkowania MK5 kombi:
1. Czy posiada ktoś dach panoramiczny? Ten otwierany, bo w 5D jest podobno nie otwierany. Czy jest jakiś argument żeby go nie brać? 2. Czy audio Sony Premium (12 głośników+subwoofer), rzeczywiście robi różnice? Miał ktoś okazję porównywać z niższymi opcjami? 3. Jak w praktyce sprawuje sie aktywny tempomat? Spotkałem się z różnymi opiniami na ten temat w różnych markach. fajnie również jeśli działa do 0 km/h. Jak jest tutaj? 4. Sprzedawca w Fordzie odradzał mi nawigację bo jest Android Auto i można używać z telefonu. No właśnie, z tego co czytałem jakiś czas temu to różnie z tym jest, a to sie przycina, zrywa połączenie telefornem itd. Jak to działa w Fordzie? Będe wdzięczny z opinie bo próbuje skompletować konfigurację samochodu. |
|
|
|
|
|
#6677 |
|
![]() Imię: Kamil
Model: Focus MK3FL Titanium
Silnik: 1.5 EB@200KM by TuneForce
Rocznik: 2017
|
ad. 4 - Android Auto na Sync3 działa bez zarzutu, tak samo Google Maps, czasami tylko troche wariuje obsługa głosowa, ale to sie z każdą wersją aplikacji zmienia. Mam Fordowską nawigację też i jest całkiem przyzwoita, ale mimo wszystko wolę Google Maps z AA.
|
|
|
|
|
|
#6678 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
1. Mam. Na razie nie widzę argumentów przeciw.
3. Fajnie. Można go ustawić od 30 km/h, ale wyłącza się przy 20 km/h. Nie wyobrażam sobie auta bez ACC. 4. Ja nawigację fabryczną lubię za podwójny ekran (prawa strona pokazuje skrzyżowanie z bliska). Nie wiem też, czy w trybie AA da się łatwo dostać do funkcji samochodu. Ale niech się wypowie ktoś, kto ma Sync3 - ja mam Sync2 (jeszcze :-)) |
|
|
|
|
|
#6679 |
|
![]() Imię: Kamil
Model: Focus MK3FL Titanium
Silnik: 1.5 EB@200KM by TuneForce
Rocznik: 2017
|
Można się dostać do funkcji samochodu dwoma "kliknięciami" na ekranie. I fakt, zaleta nawigacji wbudowanej to zbliżenie na skrzyżowanie i dodatkowo info na ekranie między zegarami (w Focusie, ale w Mondeo też to pewnie jest ;-))
|
|
|
|
|
|
#6680 |
|
ford::average
![]() Imię: Sebastian
Model: Lexus ES. Był Mondeo MKIV 1.8TDCI oraz Mondeo MKV Hybrid
Silnik: hybrid
Rocznik: 2021
|
1. Otwierany dach to super sprawa
2. Sony Premium to dziadostwo. Teraz to bym wziął najtańsze audio i zrobił swoje przeróbki tak żeby grało 3. ACC moim zdaniem to tylko gadżet. Nie używam tego. 4. Navi działa całkiem ok, nie gubi się. Jest 100 razy przepłacona ale tyle kosztuje komfort że nie musisz tego urządzania podłączać, kleić do szyby itp |
|
|
|