Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-03-2016, 16:34   #661
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Modyfikacje, konfiguracje co można ?

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No też nie można Nie ma takiego czegoś jak programowanie modułów
Pewnie wszystko zależy od tego jaka ma się wersje IDS'a.Piszę pewnie bo nie sprawdzałem.

mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2016, 16:37   #662
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wersje ids'a
99.01
Stary 18-03-2016, 16:46   #663
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...No też nie można Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie ma takiego czegoś jak programowanie modułów
Tomeczku - u ciebie nie ma, a u mnie jest... Tym się różnimyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przykład dotyczy S-maxa MK2, ale tak samo jest w MND5. I to na 97.05...
Nie twierdzę, że wszystkie moduły się reprogramuje, ale ta cecha jest już od dłuższego czasu...
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg S-max mk2 1.jpg (65.3 KB, 151 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg S-max mk2 2.jpg (68.3 KB, 121 wyświetleń)
Stary 18-03-2016, 16:49   #664
leszcz
FCP member

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
u ciebie nie ma, a u mnie jest... Tym się różnimy
nom widzę .. tyle że taką inf dał mi kolega co od kilku chwil ma UCDSa ...........
Ja nie miałem takiej potrzeby ale już kolega tak.

Przekazałem mu informacje i zaraz sprawdzi bo jakieś MK5 mu tam stoi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

No i jednak na innej niż 99.01 sprawdzał ..... coś mi się źle usłyszało

Ostatnio edytowane przez leszcz ; 18-03-2016 o 16:53
leszcz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2016, 16:51   #665
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
... tyle że taką inf dał mi kolega co od kilku chwil ma UCDSa ...
No to zanim kategorycznie napiszesz "nie ma czegoś takiego..." zechciej uprzejmie sprawdzić... Inaczej robisz bezsensowne zamieszanie...
Stary 18-03-2016, 16:56   #666
leszcz
FCP member

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zanim kategorycznie napiszesz "nie ma czegoś takiego..." zechciej uprzejmie sprawdzić... Inaczej robisz bezsensowne zamieszanie...
kurcze byłem pewny bo chłopak autek robi multum ... jakiś czeski bląd zrobił a nas dzieli chyba z 600km aby to sprawdzić .
Fakt trzeba jednak też sprawdzić
Stary 18-03-2016, 17:21   #667
rzepak
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 1.5 EB 160KM

a tak podsumowując te 66 stron i nawiązując do pierwszego wpisu, to co właściwie można ustawić/odblokować/dołożyć nieoficjalnie?
rzepak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2016, 17:56   #668
Surplus
ford::beginner

Imię: Jacek
Model: Mondeo
Silnik: TDCI 180KM PowerShift
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał rzepak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a tak podsumowując te 66 stron i nawiązując do pierwszego wpisu, to co właściwie można ustawić/odblokować/dołożyć nieoficjalnie?
Pokrowce na foteleGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Surplus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2016, 18:29   #669
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - granie PCMa 20eb ma działać, więc:
GO TOM, GO!
Będziesz pionierem, a nie follower'em Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał rzepak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Można włączyć ryglowanie centralnego zamka po ruszeniu, wyświetlanie ciśnienia w oponach, cyfrowej prędkości i historii spalania, tempomat w 2.0d, kamerę cofania oraz zmienić sterowanie światłami dziennymi i składaniem lusterek. Można też dodać wyświetlanie informacji z małego radia na dużych zegarach.
Jeśli chodzi o upgrade mocy to sprawdzone jest na razie 2.0d 150 - > 180
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2016, 19:24   #670
rzepak
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 1.5 EB 160KM

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - granie PCMa 20eb ma działać, więc:
GO TOM, GO!
Będziesz pionierem, a nie follower'em Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:

Można włączyć ryglowanie centralnego zamka po ruszeniu, wyświetlanie ciśnienia w oponach, cyfrowej prędkości i historii spalania, tempomat w 2.0d, kamerę cofania oraz zmienić sterowanie światłami dziennymi i składaniem lusterek. Można też dodać wyświetlanie informacji z małego radia na dużych zegarach.
Jeśli chodzi o upgrade mocy to sprawdzone jest na razie 2.0d 150 - > 180
Dzięki, swoją drogą to dziwne że ciśnienie w oponach nie jest dostępne domyślnie, chyba że to jakaś opcja za dopłata?

przy okazji trafiłem na [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - mam nadzieje że z czasem stanieją
rzepak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
blis , cta , mondeo mk5 , montaż , programowanie

Zasady postowania