![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#661 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-08-2006
Model: Focus MK4
Silnik: 2.0 EcoBlue + A8
Rocznik: 2018
|
Właśnie zauważyłem kolejną usterkę: prawy DRL zamiast ściemnić się przy włączeniu kierunkowskazu najpierw miga nieregularnie (jakby miał zwarcie), a potem całkiem gaśnie, włącza się z powrotem kilka sekund po wyłączeniu kierunkowskazu.
Przebieg 31740. Srał pies Forda. Ostatnio edytowane przez bidżej ; 08-10-2019 o 19:20 |
|
|
|
|
|
#662 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019
|
Dlaczego od razu całego forda? To że jeden model im nie wyszedł, nie przekreśla od razu całej marki. Ja tam zadowolony jestem i pewnie kilku innych też się znajdzie. Rozumiem Twój żal do produktu jaki zakupiłeś, ale ford produkował i nadal produkuje inne auta z których może być dumny. Co nie zmienia faktu że w tym dziale jest chyba jednak zbyt wielu narzekających, znacznie więcej niż w nowych modelach innych marek.
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#663 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-11-2015
Model: Focus Active
Silnik: EB 1.0 125KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#664 | |
|
|
Cytat:
W tym dziale są narzekania, bo to jest temat o usterkach. Gdzie indziej podobne tematy nie są tak rozbudowane pewnie z tego względu, że mało kto robi obecnie taką popelinę jak Ford. Wiesz jakiego kalibru problemy są na forum Kii (bo tam akurat też mam konto z racji posiadanego drugiego samochodu)? Że automatyka wycieraczek mogłaby być bardziej czuła. Ani słowa o elektryce, mechanice czy sofcie sypiącym się nieraz jak domki w Czeczenii. Ostatnio edytowane przez bidżej ; 08-10-2019 o 23:14 |
|
|
|
|
|
|
#665 | |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Ford Focus
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2013
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#666 | |
|
![]() Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
|
#667 | |
|
![]() Imię: darek
Model: focus MK2 FL, Focus mk4
Silnik: 1.6 benzyna, 1.0 ecoboost
Rocznik: 2009, 2018
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie sprzedałeś swojego focusa i nie kupiłeś drugiej Kii (czy jak się to odmienia), byłbys szczesliwy. Kolejek chyba nie ma w salonach KIA, bo wyniki sprzedazy w europie sa np takie: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] KIA nie załapała się nawet do pierwszej 10, dziwne, bo taka dobra i niedroga. Wątki o awariach sa tu rozbudowane bo paru gosci pisze w kółko takie posty jak Ty. Ok, czasami ktos ma problem, pisze post z nadzieją na poradę ale oprócz sensownych odpowiedzi uruchamia sie od razu chór paru malkontentów którzy używajac słownictwa typu: "dziadostwo" "popelina" itp nic nie wnosi do dyskusji ale wątek rozrasta się do setek postów z których 10% to sensowne porady a reszta to posty o wyższości KIA na d Fordem. Kiedys to forum było sensowniejsze (jestem to od zakupu dawno temu FF MK2), teraz to strach cos napisać bo od razu paru usłużnych kolegów od KIA zjadą cie że kupiłeś nie ten samochód co potrzeba. Dajcie już spokój, sprzedajcie te swoje straszne fordy (o ile je faktycznie macie) i ew. udzielajcie porad merytorycznie, bo takich oczekujemy a nie reklamy pewnej koreańskiej marki. |
|
|
|
|
|
|
#668 | ||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Focus jest naturalnym konkurentem ceeda na rynku, oba są nowymi modelami, czego nie można powiedzieć np. o Golfie, Octavii, Leonie, Megane czy paru innych modelach (jest jeszcze Corolla i Mazda 3, ale Corollą nie jeździłem, a Mazda - cenowo, ale też pod względem wykończenia jest znacznie wyżej niż ceed i Focus). Więc to normalne, że Focus jest porównywany z ceedem. A fakty są takie, że przegrywa tą rywalizację dość srogo. Nikt cię tu nie jechał i pewnie nie będzie jechał za kupienie Focusa, twoja kasa, twój cyrk, twoje małpy. Nie dramatyzuj. Bump: Cytat:
|
||||
|
|
|
|
|
#669 |
|
![]() Imię: darek
Model: focus MK2 FL, Focus mk4
Silnik: 1.6 benzyna, 1.0 ecoboost
Rocznik: 2009, 2018
|
"To jest artykuł wyłącznie o Europie. W dodatku największy wzrost odnotowali w Niemczech, gdzie Focus to czołówka aut flotowych i wypożyczalniowych. Podobnie mają się dane z polskiego artykułu."
To nie zmienia faktu, że Ford jednak nie narzeka. To jest post o Europie, bo my tez w niej jesteśmy. Gdyby Focus był tak fatalny to te wszystkie floty i wypożyczalnie nie kupowały by focusów tylko ceedy. To nie sa idioci. "Więc to normalne, że Focus jest porównywany z ceedem. A fakty są takie, że przegrywa tą rywalizację dość srogo." Przegrywa rywalizację? Focusów w polsce sprzedaje się więcej niż Ceed-ów (O Europie nie wspomnę.): [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Przed zakupem FF ogladałem Ceeda, i mnie nie przekonał delikatnie mówiąc. Opinia kolegi z pracy (ma poprzednią generację Ceeda) tez nie. Opel i Auris były jeszcze w poprzednich generacjach więc też odpusciłem. Padło na focusa i do dziś jestem zadowolony. "To jest wątek o wadach, a nie o tym co i jak naprawić (zresztą poza wizytą w ASO i tak niewiele można samemu zrobić). Normalna rzecz, że jest litanią narzekań. Nie wiem czego innego tu szukasz." ja to widze tak: - mam problem, pytam na forum opisując ten problem. - ktoś kto tez miał problem i sobie z nim poradził, lub ma doswiadczenie - odpisuje z konkretami. Gdyby z tego wątku (i w sumie kilku innych) odsiac posty typu" popelina i dziadostwo" to zostało by niewiele. Kiedyś zacząłem wątek o doborze czujników cisnienia w oponach i otrzymałem sporo sensownych odpowiedzi (bardzo dziękuję ), ale trafiły się też posty kwestionujace moją inteligencję " bo nie umiem czytać" bo "wszytko jest napisane w instrukcji" itp. Irytują mnie więc nic nie wnoszące inwektywy nawet w odniesieniu do realnych sytuacji. I uogólnianie - mnie się coś nie podoba to wszystkie Focusy to "dziadostwo i popelina". Stąd pewnie ten mój obecny post. |
|
|
|
|
|
#670 | ||
|