Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-02-2016, 16:25   #681
chmield
ford::amateur

Imię: D.
Model: S Max
Silnik: 2.0 tdci aut.durashift
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Zmiana softu w Convers+?

A wiec najswiezsze wiadomosci z warsztatu ; zegary nie widza modulu odpowiedzialnego za wspomaganie kierownicy. tak jakby go po prostu tam nie bylo...Czy mogl pasc modul odpowiedzialny za wspomaganie?

chmield jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2016, 17:11   #682
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał chmield Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zegary nie widza modulu odpowiedzialnego za wspomaganie kierownicy
alle teoria

jeździłem tydzień bez zegarów i co ? i nic wszystko cacy
Stary 11-02-2016, 18:08   #683
chmield

Stary nie znam sie nie jestem elektromechanikiem, mowie to co slysze i rozumie. ogolnie zecz biorąc poszlo cos nie tak podczas tej zmiany softu i trzeba teraz maxia ,,ratowac,,. Powiem co dokladnie bylo jak auto zostanie naprawione i je odbiore. Narazie wiem tyle ze ta aktualizacja narobila troche balaganu i nie do konca wychodzi mi to na ,,dobre,,. A szkoda bo fajnie to wszystko wygladalo i dzialalo bo sprawdzilismy. A moze kolega ktory mi to wgrywal by sie wypowiedzial w tej materii wtedy by byl ,,fachowy,, opis calej historii, bo moze ja cos nie tak opisuje albo cos...?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 11-02-2016, 19:00   #684
meniu86
ford::average

Imię: Damian
Model: FORD S-MAX FL titanium s; FORD C-MAX titanium
Silnik: 2.0 TDCI 163 PS z Powershift; 2.0 TDCI 140 PS z Powershift
Rocznik: 2012; 2013

A były już przypadki wgrywania customa i pozniej cos sie krzaczyło?? Bo juz jestem umowiony z krystianen Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
meniu86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2016, 19:17   #685
mkk1

Model: mk4
Silnik: 2,0 195@405 , Heko power :)
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał Marcin L. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Custom roma mają pewnie setki, jak nie tysiące użytkowników, i też się nic nie dzieje.

Bezpieczniki jak najbardziej warto sprawdzić.
Ja bym jeszcze odpiął akumulator na kilkanaście minut. Może coś się po prostu zawiesiło na amen i po wyłączeniu zasilania zaskoczy?

Tak przy okazji.
Eksperymenty z oprogramowaniem samochodu zawsze niosą pewne ryzyko.
Ja się bawiłem najnowszą wersją ELMConfiga i podczas czytania konfiguracji tradycyjnie złapało masę błędów. Problem z tym że za nic nie mogłem skasować jednego z nich (sterownik silnika). Kilkanaście minut prób, włączania zapłonu i wyłączania i nic.. Silnik też nie startuje...
Już miałem ciarki na plecach, ale wyszedłem z samochodu, zamknąłem go centralnym (wszystko się wyłączyło), poczekałem parę minut, wszedłem z powrotem, jeszcze raz kasowanie i tym razem się udało.
Jak się podpina ELMa do zczytania konfiguracji to się to robi na wyłączonym zapłonie i wtedy tradycyjnie nie łapie żadnych błędów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zresztą możesz też zmieniać i zapisywać konfigurację na wyłączonym zapłonie ,też bez błędów, z tym że wtedy nie zapiszesz kopii do zegarów.
mkk1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2016, 19:27   #686
Marcin L.

Imię: Marcin
Model: Galaxy MK3 FL Titanium
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał chmield Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zegary nie widza modulu odpowiedzialnego za wspomaganie kierownicy. tak jakby go po prostu tam nie bylo...
A czy ktoś próbował odłączać akumulator, tak jak pisałem? A nuż się uda.

Cytat:
Napisał mkk1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak się podpina ELMa do zczytania konfiguracji to się to robi na wyłączonym zapłonie i wtedy tradycyjnie nie łapie żadnych błędów Zresztą możesz też zmieniać i zapisywać konfigurację na wyłączonym zapłonie ,też bez błędów, z tym że wtedy nie zapiszesz kopii do zegarów.
Oczywiście. Od razu po tamtej sytuacji znalazłem tę informację. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wcześniej widziałem tylko instrukcje które mówiły żeby skasować błędy po całej zabawie.
Marcin L. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2016, 19:28   #687
Speedo
Junior Moderator

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał meniu86 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A były już przypadki wgrywania customa i pozniej cos sie krzaczyło??
to zależy od tego, z kim się umawiasz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja np. mam swoje zasady i nie puszczam klienta z uwalonym autem do domu żeby się bujał z problemem, zdarzyło mi się parę razy uwalić coś ale zawsze walczyłem do upadłego, raz oddałem klientowi którego widziałem 1rwszy raz na oczy swojego S-Maxa żeby mógł wrócić do Szczecina do domu bo mu popsułem Mondeo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na drugi dzień się odmieniliśmy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Speedo jest online   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2016, 19:31   #688
chmield

Angry Odp: Zmiana softu w Convers+?

[QUOTE=Marcin L.;2534908]A czy ktoś próbował odłączać akumulator, tak jak pisałem? A nuż się uda.

Tak aku był wypiety całą noc i nic to nie dało

Bump: meniu86 wydaje mi sie ze jestem chyba pierwszy.

Bump: speedo sory ale musze powiedziec ze kolega Krzysztof chciał mi oddac swoją KUGE zebym wracal do domu. Wiec pod tym kątem nie moge powiedziec ze mnie ,,zostawil,, z problemem, to ja chcialem zabrac auto bo w Szczecinie ,, wiecej,, mozliwosci. No i mysle ze jak juz uda sie dojsc do ladu to spotkam sie ponownie na wgranie tego softa, tylko tym razem z pozytywnym finalem.
Stary 11-02-2016, 19:43   #689
stingerA6
Tańczący z S-Maxami

Model: Romet
Silnik: Wigry
Rocznik: 1985

Cytat:
Napisał Speedo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
raz oddałem klientowi którego widziałem 1rwszy raz na oczy swojego S-Maxa żeby mógł wrócić do Szczecina do domu bo mu popsułem Mondeo na drugi dzień się odmieniliśmy
Taki pakiet assistans to ja rozumiem. Dobrze że mam do Ciebie blisko jakby co.
Stary 11-02-2016, 20:00   #690
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał meniu86 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A były już przypadki wgrywania customa i pozniej cos sie krzaczyło?

nigdy

ale raz miałem tak jak chłopak się uparł ab przetestować swojego Viakena przy zmianach konfiguracji . No i poszło ale .... właśnie przestało działać wspomagania . Chłopak od razu był blady i zielony itd . Całe szczęście było to co miało być i kalibracja owego czujnika przywróciła wspomagania w Galaxym

pozdrawiam Tomek

Ostatnio edytowane przez leszcz ; 11-02-2016 o 20:05
leszcz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania