Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-10-2014, 09:11   #61
Speedo
Junior Moderator

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Doświetlanie zakrętów .

korzystam z etis offliner no ale to w domu, teraz w robocie kiszę :/

tu jest dość dobry schemat [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

wydaje mi się, że czarna skrzynka jest podzielona na 2 bloki z osobnymi zasilaniami, jeden jest do AFS z can hi i low a drugi do silniczków od lamp chodzący po LIN, może zatem się uda odpalić doświetlanie bez łapania błędu z poziomowania, wyjdzie w praktyce bo na razie to tylko teorie, jakieś strasznie zawiłe to chyba nie jest, skoro stworzyli to coś [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i po podłączeniu do dwóch can-ów i lamp ma niby działać...

na razie najbardziej intryguje mnie, gdzie zakończyli przewody żarówek od doświetlania, kostki w lampach obsadzone, tylko dokąd dochodzą kable, do skrzynki przed akumulatorem czy dociągnęli gdzieś do kabiny? jutro porozbieram trochę...

Ostatnio edytowane przez Speedo ; 17-10-2014 o 09:15
Speedo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-10-2014, 13:30   #62
Speedo
Junior Moderator

Domyślnie Odp: Doświetlanie zakrętów .

ok, monologu ciąg dalszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

porozbierałem dziś trochę no i wyszło jak inni pisali, że w wersji z halogenowymi lampami nie ma wtyczek do modułu HCM/AFS nad schowkiem...

jedno dobre, że tak jak wskazywały rosyjskie schematy producent zrobił część roboty i dociągnął instalację od lamp przednich do wtyku C21-AB pod deską z prawej, czyli cała operacja powinna się zamknąć w tej okolicy

z przed wtyku C21-AB brązowo-zielony (L) i szaro pomarańczowy (R) - żarówki doświetlania

biały i niebiesko-biały z pinów 47 i 48 skrzynki bezpieczników - CAN L i CAN H

plus po stacyjce i minus też ze skrzynki

jak dojdzie moduł to w środę mam chwilę, może podłączę to na pająka i zobaczę, czy zadziała, cdn Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg ScreenShot013.jpg (97.8 KB, 116 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 19102014.jpg (93.4 KB, 118 wyświetleń)
Stary 20-10-2014, 16:54   #63
Speedo
Junior Moderator

Domyślnie Odp: Doświetlanie zakrętów

allegro...

Kod:
niestety nie wyśle Panu tego modułu ponieważ go nie posiadam 
 musiałem go sprzedać i nie ściągnąć 
 proszę o nr konta i odeśle Panu pieniądze
misja zakończona :/
Stary 21-10-2014, 00:51   #64
saintos
ford::average

Model: s-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2010
Domyślnie

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

:-)
saintos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-11-2014, 15:27   #65
Speedo
Junior Moderator

back to the game Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

z powodu niemożności dorwania modułu z wtyczkami (a nie chciało mi się dziadowsko lutować pod gołe piny) zatoczyłem szersze kręgi i zakupiłem wiązkę spod deski od xenonowca, teraz mogę wyodrębnić cały potrzebny pęczek kabli i zrobić na oryginał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przy okazji przyszłościowo można pomyśleć o radarze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 05-11-2014, 16:39   #66
eclipse
ford::expert

Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. używana wiązka może być nie do końca cała sprawna i wygląda na to że ktoś już ją rozplatał z oplotki .
Stary 06-11-2014, 13:27   #67
Speedo
Junior Moderator

pomalutku, śliniąc główkę...

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

i AFS/HCM wyodrębnione Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. piny powypinane, zapisane na kartce gdzie co ma iść, cany i masa ucięte bo to było dolutowane do innych kabli

takie coś było dodatkowo do wiązki pod deskę, nie kojarzy ktoś do czego to szło?

Stary 06-11-2014, 13:47   #68
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał Speedo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
takie coś było dodatkowo do wiązki pod deskę, nie kojarzy ktoś do czego to szło?
zdjęcie małe więc ciężko ocenić, ale ta duża wtyczka przypomina wtyczkę do modułu BT
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest online   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-11-2014, 13:49   #69
Speedo
Junior Moderator

http://i.imgur.com/G2rR63z.jpg -> większe, bluetooth to nie jest bo go znalazłem jak wsadziłem łeb pod deskę nad schowkiem, ma białą klamrę do zapinania, ta wiązka była wpleciona bardziej po lewej w rejonie kierownicy mi się zdaje

Ostatnio edytowane przez Speedo ; 06-11-2014 o 15:45
Stary 06-11-2014, 22:25   #70
kuba976
ford::average

Model: S-max
Silnik: 2.0 163/205km 426nm by Heko
Rocznik: 2011

Może od nawiewów
kuba976 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz