![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
korzystam z etis offliner no ale to w domu, teraz w robocie kiszę :/
tu jest dość dobry schemat [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] wydaje mi się, że czarna skrzynka jest podzielona na 2 bloki z osobnymi zasilaniami, jeden jest do AFS z can hi i low a drugi do silniczków od lamp chodzący po LIN, może zatem się uda odpalić doświetlanie bez łapania błędu z poziomowania, wyjdzie w praktyce bo na razie to tylko teorie, jakieś strasznie zawiłe to chyba nie jest, skoro stworzyli to coś [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i po podłączeniu do dwóch can-ów i lamp ma niby działać... na razie najbardziej intryguje mnie, gdzie zakończyli przewody żarówek od doświetlania, kostki w lampach obsadzone, tylko dokąd dochodzą kable, do skrzynki przed akumulatorem czy dociągnęli gdzieś do kabiny? jutro porozbieram trochę...
[Regulamin] [Zasady zamieszczania ogłoszeń o sprzedaży części] [Jak pisać zgodnie z zasadami panującymi na forum] [Zmiana tytułu tematu] [Zasady zamieszczania ogłoszeń o sprzedaży pojazdu] Ostatnio edytowane przez Speedo ; 17-10-2014 o 09:15 |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Junior Moderator
|
ok, monologu ciąg dalszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
porozbierałem dziś trochę no i wyszło jak inni pisali, że w wersji z halogenowymi lampami nie ma wtyczek do modułu HCM/AFS nad schowkiem... jedno dobre, że tak jak wskazywały rosyjskie schematy producent zrobił część roboty i dociągnął instalację od lamp przednich do wtyku C21-AB pod deską z prawej, czyli cała operacja powinna się zamknąć w tej okolicy z przed wtyku C21-AB brązowo-zielony (L) i szaro pomarańczowy (R) - żarówki doświetlania biały i niebiesko-biały z pinów 47 i 48 skrzynki bezpieczników - CAN L i CAN H plus po stacyjce i minus też ze skrzynki jak dojdzie moduł to w środę mam chwilę, może podłączę to na pająka i zobaczę, czy zadziała, cdn Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Junior Moderator
|
allegro...
Kod:
niestety nie wyśle Panu tego modułu ponieważ go nie posiadam musiałem go sprzedać i nie ściągnąć proszę o nr konta i odeśle Panu pieniądze |
|
|
|
|
|
#64 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-05-2013
Model: s-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2010
|
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Junior Moderator
|
back to the game Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z powodu niemożności dorwania modułu z wtyczkami (a nie chciało mi się dziadowsko lutować pod gołe piny) zatoczyłem szersze kręgi i zakupiłem wiązkę spod deski od xenonowca, teraz mogę wyodrębnić cały potrzebny pęczek kabli i zrobić na oryginał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przy okazji przyszłościowo można pomyśleć o radarze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#66 |
|
ford::expert
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. używana wiązka może być nie do końca cała sprawna i wygląda na to że ktoś już ją rozplatał z oplotki .
|
|
|
|
#67 |
|
Junior Moderator
|
pomalutku, śliniąc główkę...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i AFS/HCM wyodrębnione Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. piny powypinane, zapisane na kartce gdzie co ma iść, cany i masa ucięte bo to było dolutowane do innych kabli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. takie coś było dodatkowo do wiązki pod deskę, nie kojarzy ktoś do czego to szło? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#68 | |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Junior Moderator
|
http://i.imgur.com/G2rR63z.jpg -> większe, bluetooth to nie jest bo go znalazłem jak wsadziłem łeb pod deskę nad schowkiem, ma białą klamrę do zapinania, ta wiązka była wpleciona bardziej po lewej w rejonie kierownicy mi się zdaje
[Regulamin] [Zasady zamieszczania ogłoszeń o sprzedaży części] [Jak pisać zgodnie z zasadami panującymi na forum] [Zmiana tytułu tematu] [Zasady zamieszczania ogłoszeń o sprzedaży pojazdu] Ostatnio edytowane przez Speedo ; 06-11-2014 o 15:45 |
|
|
|
|
|
#70 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-12-2009
Model: S-max
Silnik: 2.0 163/205km 426nm by Heko
Rocznik: 2011