![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Endriu
Model: Galaxy
Silnik: 1.9TDI 115PS
Rocznik: 2001.
|
OK, poradziłem sobie i podłączyłem kabel pod piny w kompie i do manetki ale jest kłopot...
Uaktywniłem tempomat vagiem. Włączam manetkę na ON i na vagu w ostatniej kolumnie zmienia się na 1.0 gdy dam na OFF to jest 00. Naciskam hamulec i w drugiej kolumnie wychodzi 100, gdy sprzęgło to jest 001. Niestety to koniec, bo gdy naciskam resztę przycisków na manetce to nic się nie zmienia i tempomat nie działa. A jeszcze gdy manetka jest na ON to nie idzie zgasić silnika, chodzi nawet po wyjęciu kluczyka. Gdy manetkę dam na OFF to silnik gaśnie. A podłączyłem następująco: Manetka ECU 4,7 ---- 14 5 ---- 46 2 ---- 45 3 ---- 44 6 do bezpiecznika numer 2 (10A). Czy ktoś wie o co tu chodzi?. Ostatnio edytowane przez endriu.kom ; 13-07-2013 o 14:37 |
|
|
|
|
|
#62 |
|
![]() Imię: Endriu
Silnik: 1.9TDI 115PS
Rocznik: 2001.
|
Dobra zrobione. Zamiast 44, 45, 46 to podpiąłem 63, 64, 65.
Aż dziw bierze, że teraz wszystko działa. Pozdro. |
|
|
|
|
|
#63 |
|
ford::average
![]() Imię: Rafał
Model: MK2
Silnik: 2.3 + LPG
Rocznik: `00
|
Powoli przymierzam się do założenia tempomatu w MK2 2.3
na alledrogo widzę jakieś sterowniki tempomatu (5GA006310-12) wyjęte np z MK2 2.3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a w tym wątku wyczytałem, że potrzebna tylko maneta + czujnik pod pedałem + przewody z wtyczką (jeżeli ich brak) oświeci ktoś ? |
|
|
|
|
|
#64 |
|
ford::expert
![]() Imię: Bartek
Silnik: AFN 150KM, ASB - AG4. Znowu mało :(
Rocznik: 98
|
sterowanie dieselem jest inne aniżeli beznyzna.
silnikiem wysokopręzny ma sterownik ktory ogarnia wszystkie czujniki, łacznie z połżeniem pedału gazu. (nie ma przepustnicy) |
|
|
|
|
|
#65 |
|
![]() Imię: Rafał
Model: MK2
Silnik: 2.3 + LPG
Rocznik: `00
|
czyli w benzynie znacznie więcej zabawy
Czy ktoś założył "od zera" tempomat w MK2 2.3 ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#66 |
|
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Galaxy MK1
Silnik: 2.8i V6
Rocznik: 2000
|
Witam, uporałem się z wężykami przy pompce jednak po kilku tygodniach jazdy znowu tempomat zgasł i nie działa...
Myślę że tym razem będzie to wina manetki bo tym razem nic nie klika przy włączeniu, chciałem to sprawdzić vagiem jednak jestem w tym początkujący i w programie vag-comm wchodząc w silnik 01 następnie w bloki pomiarowe 08 następnie blok 006 wyskakują jakieś bloki ale nie są to zera i jedynki tylko coś bardziej z odczytów silnika tzn jakieś temperatury, chyba dane z przepływki ale nic poza tym. Co robię źle w tym vagu ??? |
|
|
|
|
|
#67 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysztof
Model: SHARAN MKII
Silnik: 1.9 TDI AUY 115 km
Rocznik: 2001
|
Witam. Mam EDC15P+ zacząłem podłączać tempomat ale w sterowniku w miejscu 14 pinu mam już wpięty przewód nie wiem od czego jest i teraz moje pytanie czy mam się wlutować w ten przewód ?
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-10-2008
Model: SHARAN MKII Cruise
Silnik: BVK
Rocznik: 2006
|
14 jest tylko do tempomatu. Moze ktoś już próbował tu podłączac. Policz jeszcze raz dokładnie piny czy na pewno zlokalizowałes poprawnie 14 pin. Jesli faktycznie to ten to proponuje odciąć i poprowadzić samemu porządnie instalacje. To jest operacja na otwartym sercu i musi byc to zrobione dokładnie i bez pomyłek.
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: SHARAN MKII
Silnik: 1.9 TDI AUY 115 km
Rocznik: 2001
|
Jutro zadziałam dalej z tempomatem
Ostatnio edytowane przez JasiU2013 ; 01-12-2013 o 22:11 |
|
|
|
|
|
#70 |
|
![]() Imię: Bogdan
Model: Ford Galaxy
Silnik: 1,9tdi
Rocznik: 2000
|
Witam
W moim galaxy mk1 komputer widzi tempomat,manetka włącza i wyłącza,ale na liczniku nie świeci się kontrolka i tempomat nie widzi szybkości, nie działa jak jadę samochodem,mechanik powiedział że mam padnięty licznik i trzeba kupić nowy.Może ktoś mi poradzi co może być ? Mam wątpliwości do tego mechanikGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
|
|
|