![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Tak w skrócie, to nowe alusy individual (naprawdę ładne i oryginalne) i odmienione pakiety dodatkowe, notabene prawie identyczne z tymi w pozostałych modelach. No i plakietka, którą mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poza tym nie dojrzałem większych zmian. Aaa rozkładane stoliki w titanium już nie są standardem, tylko trzeba je dokupić oraz można domówić ksenony poza pakietem za 2100. I licząc moją wersję wyszło mi drożej o kilka stówek.
Zobacz najnowszy katalog i cennik. Swoją drogą jak podliczyłem ile taki C-max kosztuje w Niemczech, to uznałem, że mam go za cenę auta o klasę tańszego (ok 25kpln więcej). Oczywiście dla nich to i tak względnie tanio. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-10-2007
Model: C-max Titanium
Silnik: 1,6 150 KM
Rocznik: 2012
|
Nie mam nr VIN, podobno trochę muszę poczekać. Natomiast dostałem zrzut z ekranu z tabelką, która ma nagłówek "Dokument zamówienia do dostawcy" i są tam daty zamówienia i planowana data budowy obie 15.12.2011. Czy to znaczy, że auto jest już wyprodukowane?
Dokument jest po polsku, więc nie wiem czy to nie jest jakaś lipa, żeby mnie uspokoić. Zamawiałem chyba 16.10.br, a 15.11. dołożyłem jeszcze jeden pakiet. Samochód ma mieć rok prod. 2012. Miał ktoś doświadczenie z dokumentem jak wyżej? |
|
|
|
|
|
#63 |
|
|
Ja widziałem ten plik u dilera. To jest plik tylko Ford Polska. Nie ma nic wspólnego z fabryką. Aczkolwiek nie zastanawiałem się na nim głębiej. Jeśli data produkcji to 15.12, to już dawno znałbyś VIN. Mnie diler dzień po wyprodukowaniu powiadomił, że auto zjechało z tasmy. Nie mając VIN nie znają dokładnej daty produkcji. Dopiero czekasz 2 miesiące, co jest dopiero jak na C-maxa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
|
Przymierzając się do forda usłyszałem, że czas oczekiwania na zamówione auto to 10-12 tygodni. Zamawiając 16.10.2011 dostałem termin koniec stycznia 2012 z możliwością małej obsuwy. Potem różne czary mary, dodatkowe gratisy i dzisiaj dowiaduję się, że cyt.: "samochód ma ustaloną datę budowy na 12.02.2012, 2,5 tygodnia na transport i dostarczenie samochodu do ZG".
Znów ściema? 12.02 to niedziela, nie wierzę, że Hiszpanie pracują w niedzielę. Gdyby nawet to jak by nie liczył I-sza połowa marca. Tu moje pytania: Czy diler ma takie dane, że z wyprzedzeniem 1 m-ca zna termin budowy auta? Jak długo trwa dostawa do Polski i do konkretnego dilera? |
|
|
|
|
|
#65 |
|
|
Diler zna termin produkcji, możliwe, że miesiąc wcześniej. Ja dostałem ofertę 2.10 z datą produkcji 19.10. I dokładnie tak było, więc co najmniej 3 tygodnie wcześniej wiedzieli o tym.
U mnie dostawa do Polski to jakieś 2,5 tygodnia, i jeszcze kilka dni do konkretnego dilera, w sumie prawie miesiąc, ale mnie się nie spieszyło wtedy i auto czekało jeszcze prawie 2 tygodnie u dilera. Te 12 tygodni czekania to chyba nie na C-maxa. Ty masz plusy takie, że mogłeś wybrać co chciałeś, a ja nie, choć i tak mam 95% tego co chciałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakie gratisy dostałeś? Przynajmniej nie będziesz się tak stresował, że jakiś ciołek bez zimówek Ci wjedzie w tył na śniegu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#66 |
|
|
Propozycje są trzy:
alarm za 1000 zł, lub chlapacze + mata + nawigacja tomtom 1015, lub bagażnik dachowy Thule za ok. 950 zł. A jeśli chodzi o tych bezmózgowców na letnich lub zimowych ze szrotu oponach, to rzeczywiście masakra. U nas pierwszy śnieg i już na 8-miu kilometrach do Żar 3 stłuczki w tym jedna potrójna. Ta jazda na zderzaku jest okropna nawet latem, jestem na to uczulony bo już 3 razy zostałem trafiony od tyłu. Ostatnio edytowane przez Stasiu47 ; 18-01-2012 o 14:08 |
|
|
|
|
|
#67 |
|
|
Jakby ktoś chciał od ręki kupić wypasionego srebrnego C-maxa Titanium to jest jeden w salonie w Łodzi.
2.0TDCI 140KM, PowerShift, Navi Sony, hak rozkładany, bixenony, BLIS, panorama, elektryczna klapa, kilka pakietów i czujniki dookoła. Cena - drobne 124tys Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Typowe demo. Swoją drogą beznadziejnie wygląda w tym kolorze, a panorama jest strasznie mała od środka. Ostatnio edytowane przez boncio ; 04-02-2012 o 21:14 |
|
|
|
|
|
#68 |
|
|
Jeżeli diler poda nr VIN, to jest to równoznaczne z możliwością sprawdzenia auta w ETISIE?
Wklepuję numer i mam komunikat , że na temat tego auta nie ma informacji. To wyrywanie informacji od dilera jest denerwujące. Sami nie pofatygują się cokolwiek sprawdzić, trzeba zadzwonić i dopytywać. |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Stasiu47 podaj ten vin zadzwonie w jedno miejsce i postaram się ci sprawdzić co i jak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co do etisa możesz mieć vin, ale on może nie być tak odrazu odczytywany przez niego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
|
Wojtekn, podaję nr VIN tu bo nie wiem czy dostałeś na pryw.
WF0JXXWPBJCR43647 Etis w dalszym ciągu milczy. Ostatnio edytowane przez Stasiu47 ; 08-02-2012 o 18:17 |
|
|
|
![]() |
|
|
|