![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 08-04-2006
Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015
|
Jak najbardziej prawidłowa sytuacja.
Jasno i wyraźnie i od początku piszemy tu, że żaden szyberdach nie jest w 100% szczelny. Woda właśnie w ten sposób przecieka. Krople spadają do korytek i przez nie są odpowadzanie do odpływów. Cała zabawa z przeciekaniem wody do wnętrza kabiny zaczyna się od tego gdy odpływy są zapchane o czym jest ten wątek. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
ford::beginner
![]() Imię: marek
Model: Mondeo Vignale Magnetic Grey
Silnik: 2.0 BiTDci
Rocznik: 2017
|
Dzięki za odpowiedź.
Nie spodziewałem się, że to będzie aż taka ilość. Myślałem że "jakaś" woda zacznie pojawiać się po większych ulewach lub po gdy auto trochę się zestarzeje. |
|
|
|
|
|
#63 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-03-2004
Model: C-MAX MK2, S-MAX MK2
Silnik: 1.6EB, 2.0EB
Rocznik: 2011, 2017
|
Dziś jechałem godzinę w solidnym deszczu. Szyberdach suchy jak pieprz. Ani kropelki.
"...szybkości jazdy drogowej nie mierzy się prędkością ani czasem. Mierzy się ją ryzykiem. To ono wyznacza granicę. Jeśli ryzykujesz na drodze, obojętnie ile pokazuje licznik – jesteś lekkomyślnym frajerem " [K. Hołowczyc] |
|
|
|
|
|
#64 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 duratec
Rocznik: 2001
|
Ja osobiście wyciągałem całą podsufitkę z auta udrożniłem przód i tył. Jeśli ktoś nie bedzie potrafił sobie poradzić samemu to pisać na maila albo priv (na maila szybsza reakcja). Mogę udrożnić odpływy jeśli bedzie ktoś potrzebował a ma niedaleko. Bo nie ma to jak znowu pokochać:-) swój szyberdach!
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
I nie to dzis dopadło... Nie wystarczy czasem otworzyć szyberdachu i wsadzić pistolet ze sprężonym powietrzem do tych otworów?
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-03-2004
Model: C-MAX MK2, S-MAX MK2
Silnik: 1.6EB, 2.0EB
Rocznik: 2011, 2017
|
Odpływy są umieszczone głęboko, będzie bardzo ciężko do nich podejść.
"...szybkości jazdy drogowej nie mierzy się prędkością ani czasem. Mierzy się ją ryzykiem. To ono wyznacza granicę. Jeśli ryzykujesz na drodze, obojętnie ile pokazuje licznik – jesteś lekkomyślnym frajerem " [K. Hołowczyc] |
|
|
|
|
|
#67 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
Juz próbowałem właśnie, no nic zobaczymy. Jak nie pomoże to wykorzystam twój sposób Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: MONDEO Titanium
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
Koledzy a czy spotkał się ktoś w MK4 z przeciekającą antena od radia?
Byłem wczoraj na myjni automatycznej i po zakończeniu mycia wsiadam do auta, patrze a tu woda między uchwytem na napoje a lewarkiem od biegów. Dodam ze szyberdachu nie mam i w czasie deszczu nie przecieka. Jak zerknąłem na lampke do oświetlenia była cała zalana wodą. |
|
|
|
|
|
#69 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-12-2011
Model: mk4
Silnik: 2,0 195@405 , Heko power :)
Rocznik: 2011
|
Norma. Zdejmij schowek kolo lusterka, odkrec antenę i pobaw się silikonem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
![]() Imię: Michał
Model: MONDEO Titanium
Silnik: 2.0 TDCi