![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Na moją pamięć to od oświetlenia nastrojowego jednokolorowego.
|
|
|
|
#62 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Maciek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2014
|
a myslalem ze to moze kable do czujnika deszczu/zmierzchu.... ma takie samo gniazdo
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Czujnik deszczu zmierzchu ma 3 przewody: +, GND i LIN.
|
|
|
|
#64 |
|
|
mam czujnik na szybie ale nie mam okablowania - czy trudno jest poprowadzic okablowanie?
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
|
Zatem z małym opóźnieniem ale chciałem się podzielić z reszta moimi doświadczeniami w procesie uzyskiwania czujnika deszczu/zmierzchu. Dziękuje wszystkim za pomoc, w szczególności koledze
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, który wykonał większość roboty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moje auto fabrycznie nie posiadało czujnika, mimo ze mam nawigację. Wydawało mi się ze czujnik jest wiec przystąpiłem do szukania okablowania, okazało się ze fabryczna wiązka jest schowana pod taśma na lewo od schowka Górnego. Podłączenie kabla i aktywacja ( wraz z montażem nowego przełącznika) nie przyniosła rezultatów. Były poszukiwania przyczyn, walki z miernikiem, komputerem itp. Podsumowując: - mimo braku czujnika okablowanie jest - Coś co wyglądało jak czujnik na szybie było tylko atrapa czujnika - puste w środku, tylko piny - Mondeo mk4 lift 2014 ma inne schematy niż te dostępne na forum dla RSM - Zakup nowego czujnika rozwiązał problem Jeśli macie nawigację i brak czujnika pewnie możecie go łatwo dołożyć |
|
|
|
|
|
#66 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
ale numer! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czyli zagadka braku komunikacji bcm-czujnik rozwiązana Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#67 |
|
|
Dokładnie. Nie ma to jak zrobić obudowę czujnika aby tylko szyba nie miała dziury Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może to się innym przyda bo teraz widać ze w sytuacji jak moja wystarczy względnie mała inwestycja aby mieć automatyczne światła i foto. Lusterko Maciek |
|
|
|
|
|
#68 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mieczysław
Model: Mondeo mk4 ,Puma 1,7
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007
|
to po co oni to tam wkładają? .Najważniejsze że problem rozwiązany
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-01-2009
Model: Mondeo MK IV
Silnik: Diesel
Rocznik: 2007
|
Witajcie . Problem z czujnikiem deszczu albo i nie . A sprawa wygląda tak, posiadam Modeno 2007 rok z czujnikiem zmierzchu, lusterkiem fotochromatycznym, przełącznikiem regulacji szybkości wycieraczek i na szybie jak mi wiadomo czujnikiem . Włączając pierwszą pozycję wycieraczek do góry powinniśmy włączyć czujnik deszczu. Gdy jest włączona pierwsza pozycja i nawet deszcz nie pada wycieraczki działają w takiej szybkości jak ustawię je na pokrętle regulacji . Również taka sama przypadłość jest gdy włączone są automatyczne światła. HM, czy posiadam czujnik deszczu, może trzeba uaktywnić . Mam mondziaka od niedawna wiec uczę sie jego funkcji. Z góry dzięki za odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 30-08-2008
Model: mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 140KM -> 163KM
Rocznik: 2011
|
czyli nie masz czujnika, jak jest to po wl 1 poz wycieraczki sie raz uruchomia i potem czekaja na deszcz.
|
|
|
|