Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-07-2024, 20:58   #61
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: sygnały dźwiękowe po włączeniu zapłonu

Cytat:
Napisał Yagr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]. Mam interfejs i łączę się forscanem i elmconfigiem z autem ale nijak nie mogę rozgryźć o co chodzi[...]
Raczej dokładany alarm nie jest modułem samochodu, a chyba takie odczytuje Forscan

Cytat:
Napisał Yagr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]
Po włączeniu stacyjki buzer piszczy 6 razy.
[...]
sławetny alarm Logic CAN LC-4,
[...]
a co na ten temat jest napisane w instrukcji alarmu

Gdy wpisuję w Google " logic lc4 6 piknięć, to dostaję informację,
że to dotyczy otwarcia bagażnika

pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez arturek ; 15-07-2024 o 21:01
arturek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-07-2024, 23:22   #62
Yagr
ford::beginner

Imię: Grzesiek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1,6tdci
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Autoalarm LOGIC CAN LC4

Hej, dzięki za szybki odzew. Tak, alarm jest dokładany w ASO przez dealera i nie jest modułem auta. Jest jednak połączony z szyną CAN i różne cuda mogą wtedy wychodzić.
Wg instrukcji LC-4 tak reaguje na czujnik klapy ale alarm ten ma własny buzzer, który powinien sygnalizować te błędy zamiast buzzera w HECu ponadto czujnik klapy działa poprawnie. W innym wypadku nie dałoby się zamknąć centralnego. Ale różne już cuda widziałem więc i taka reakcja mnie nie zdziwi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

CD

Problem został rozwiązany. Nie ma nic wspólnego z alarmem. Dzięki naprowadzeniu na trop przez kolegę konieczko5. Dotarłem do 3 strony ustawień HEC, która w starszych wersjach elmconfiga albo HEC nie występowała i nie była opisana w przyklejonym temacie o ElmConfig. Jest to zakładka , która odpowiada za włączanie wszelkiej maści komunikatów dźwiękowych. Wbrew temu co zaproponował konieczko5 odptaszkowanie "ignition in reminder" nie rozwiązało problemu ale sukcesywne wyłączanie zbędnych dla mnie opcji w tej zakładce już tak.

W moim LC-4 wszystko wskazuje na padniętą centralkę.

Ostatnio edytowane przez Yagr ; 21-07-2024 o 17:49 Powód: Aktualizacja
Yagr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania