![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#61 | |
ford::beginner
![]() Imię: Waldek
Model: Ford Kuga
Silnik: 1.5 Ecoboost
Rocznik: 2018
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 26-12-2007
Model: Mondeo MKIV Titanium X
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2008
|
![]()
A po co wam długie kable ? nie prościej zrobić zasilanie z 30 cm kabla ?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
![]()
Rozbierałeś coś? Jak się dostałeś do zasilania?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo Vignale
Silnik: 2.0 EB 240KM
Rocznik: 2016
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#65 |
![]() Zarejestrowany: 26-12-2007
Model: Mondeo MKIV Titanium X
Silnik: 2,0 TDCI
|
![]()
Wyciągnąłem lampkę i zasilanie pobrałem z przewodów lampki (jest stały plus i minus). Kamera musi mieć zasilanie napięciem ok. 5 V więc użyłem do tego ładowarki zapalniczkowej z wyjściem USB. Rozebrałem ładowarkę i z przodu ładowarki wlutowałem przewody zasilania bezpośrednio do płytki, natomiast z tyłu (tam gdzie wyjście USB) wlutowałem przewód ok.30cm z końcówką micro USB idącą do kamery. Płytkę zasilacza zostawiłem w oryginalnej obudowie żeby nie zrobiło się jakieś zwarcie i schowałem w podsuftce obok lampki. Przewód do kamery wypuściłem między podsufitką a szybą.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
FCP member
![]() Imię: Marek
Model: S-Max / Octavia / Journey
Silnik: 2.0EB PS / 1.5TSI DSG / 3.6V6
Rocznik: 2010 / 2021 / 2015
|
![]()
Ja też nie kombinowałem, kabel z kamerką był długi i starczył, żeby ładnie go w Galaktyce pochować:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. P.S. obecnie kamerka zamontowana na stałe, a kabel ułożony tak samo tylko wychodzi obok lampki.
-=> S-Max - raport 2024 - kliknij tutaj !! <=- -=> Octavia - raport 2024 - kliknij tutaj !! <=- -=> Journey - raport 2024 - kliknij tutaj !! <=- Był: Focus, Galaxy, Mondeo. Jest: S-Max, Octavia i Journey ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
FCP member
![]() Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022
|
![]()
kto wie .. może jak się ociepli to i u siebie jakoś ten kabelek ukryje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#68 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
A z jakiego powodu aż tak kombinujecie - przecież w lamce oświetlenia jest stały + (nawet za "systemem oszczędzania energii" - czyli odłączany po kilkunastu minutach od zamknięcia samochodu). Jakiś problem go z tamtąd wyciągnąć? Prądu tam jest za mało na zasilenie rejestratora?
![]() |
#69 |
![]() Imię: Marcin
Model: Galaxy mk3, Focus mk1
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM, 2.0 SPI
Rocznik: 2007,2003
|
![]()
ciekawe byłoby wykorzystanie kamery zamontowanej w grillu, która nie tylko służyłaby do rejestracji, ale też do parkowania przodem. Niestety takiego rejestratora małego, który miałby wejścia na zewn. kamery nie widziałem...Są tylko normalne rejestratory dla monitoringu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-08-2007
Model: S-max Titanium S
Silnik: 2,2 TDCi
|
![]()
Tylko że ten zamontowany w grillu przy jesienno-zimowej pogodzie musiałbys co 3,5 km. czyścic, żeby cokolwiek widzieć.
|
![]() |
![]() |