![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Bartosz
Model: Galaxy MK III
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
Witam,
mam Forda Galaxy i po tygodniowym postoju na parkingu radio padło.. samochód odpalił i AKU jest OK. ale niestety radio na nic nie reaguje. Mam pytanie, na dokumencie z pierwszego postu nie ma Forda Galaxy.. czy w związku z tym myślicie, że w ogóle mam jakieś szanse na załapanie się na wymianę radia ? to było głupie pytanie.. sorry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. oczywiście Galaxy tam jest. No to rozpocząłem batalię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. narazie telefonicznie.. pierwsza słowa jakie usłyszałem po podaniu biuletynu: "to chyba jest jakieś przekłamanie" .. gdy podałem numer.. datę.. i generalnie sprawiałem wrażenie zorientowanego w temacie Pan zrobił się już bardziej poważny i umówił mnie jutro na 11.oo na wizytę.. zobaczymy co dalej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Umówiłem się na jutro na 15:30, ale już usłyszałem, że biuletyn nie obejmuje aut, które nie są na gwarancji.... Niestety po ponad półgodzinnej rozprawie z Panem z serwisu Ford Super Cars Sp.J. CIESIÓŁKA nie istniała żadna możliwość porozumienia.. 2 argumenty, których nie dało się przebić: 1. auto nie jest na gwarancji. 2. biuletyn nie obejmuje Polski. Sprzeczaliśmy się długo.. porozumienia brak. Radio mam wyjęte i będę próbował walczyć dalej w innych serwisach, a przede wszystkim w Ford Polska. Ostatnio edytowane przez wincenzo ; 19-02-2014 o 08:22 |
|
|
|
|
|
#62 |
|
ford::amateur
![]() Imię: grzegorz
Model: focus
Silnik: 2,0 tdci FL
|
Dzisiaj zadzwonił do mnie " miły pan " z serwisu na Brzezińskiej i powiedział ,że producent radia nie dopuszcza wymiany radia w Polsce . Czeka mnie wycieczka do Niemiec . O dalszych losach napiszę .
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
|
a koledzy którzy byliście u sąsiadów, płaciliście coś w Niemczech za samą wymianę radia ?
odpowiedź Ford Polska: "Szanowny Panie, Instrukcja Serwisowa dotycząca wymiany zespołu nawigacji Bosch z 5-calowym wyświetlaczem nie obejmuje Polski - co zostało wyraźnie sformułowane w przywołanej przez Pana instrukcji. A w związku z tym żaden z Serwisów w Polsce nie ma możliwości dokonania wymiany ani naprawy tej nawigacji. Aby zgłosić awarię nawigacji w Pana samochodzie, i skorzystać z weryfikacji oraz ewentualnej wymiany w ramach instrukcji serwisowej Forda, konieczny będzie kontakt z Serwisem zlokalizowanym w jednym z krajów w którym funkcjonuje system napraw urządzeń Bosch, i wymienionych w Instrukcji. Z pewnością najbliżej będzie dostarczyć pojazd do jednego z Serwisów w Niemczech. Dane kontaktowe znajdzie Pan po adresem: http://www.ford.de/SBE/DealerLocator" Ostatnio edytowane przez wincenzo ; 21-02-2014 o 12:19 |
|
|
|
|
|
#64 |
|
|
kolega, który zna niemiecki dzwonił przed chwilą do serwisu w Seelow. U nich procedura wygląda tak, że trzeba przyjechać, zostawić 750 Euro kaucji, oni wtedy wysyłają radio do Bosch - jeśli Bosch stwierdza że to właśnie ta wada fabryczna to wysyła nowe radio a Ford zwraca kaucje ........ także trochę to ryzyk - fizyk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no i koniecznie trzeba jechać dwa razy.
Ostatnio edytowane przez wincenzo ; 21-02-2014 o 14:24 |
|
|
|
|
|
#65 |
|
ford::average
![]() Imię: Darth Mondeo
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2000cm benzin/lpg
Rocznik: 2012
|
Witam serdecznie szanownych kolegów.
To mój pierwszy post w Tym szanownym gronie, ale do rzeczy. Otóż u mnie radyjko padło po odpięciu akumulatora przy podłączeniu inst.gazowej. Prawie zaczęliśmy dobierać się sami z kolegą do tego ustrojstwa, ale na szczęście zasięgnąłem Waszych mądrych wypowiedzi i przystopowałem. Jestem z woj. zachodniopomorskiego i zacząłem drążyć temat w ASO na Pomorskiej. Trafiłem fartem na super doradcę. Pan Krzysztof z ASO na Pomorskiej chciał naprawdę pomóc. W poniedziałek telefon o 8.00 rano a samochód już o 10.30 na warsztacie w ASO. Wyjęli, sprawdzili i potwierdzili, że wszystko się zgadza z treścią biuletynu/seria nr radia itd./. Wysyłają zamówienie na radio i w przeciągu 4 dni powinno być u nich. Nie wierzyłem, ale pomyślałem że może mi pierwszemu się uda. Niestety zadzwonili już dzisiaj. Tak jak w Waszym przypadku powiedzieli, że akcja nie obejmuje Polski. Mam blisko do granicy więc już w piątek atakuje niemieckie ASO w Schwedt a o wynikach oczywiści poinformuję. Nadmieniam, że nie zamierzam wydać żadnej złotówki /euro/w ASO. Jak wyczerpie wszystkie możliwości gwarancyjne sam biorę sprawy w swoje ręce i naprawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. |
|
|
|
|
|
#66 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MKIV Titanium
Silnik: 2.3L Duratec-HE (160PS) - automat
|
Ja wymieniłem w niemieckim ASO i złamanego euro nie musiałem im zostawiać. Pojechałem, radio wyjęli, podpięli inne żeby upewnić się że to nie problem z instalacją, sprawdzili numery i po tygodniu z kawałkiem zadzwonili żebym przyjechał na montaż nowego. To tak w skrócie, bo oczywiście na początku sami nie wiedzieli nawet o takiej akcji serwisowej, dopiero po podaniu numeru biuletynu i sprawdzeniu w systemie nastała jasność Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#67 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-01-2014
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 Pb + lpg
|
Koledzy, dziwne rzeczy, też miałem problem z FX po odłączeniu akumulatora, nie działał od miesiąca, miałem wysyłać do skanbisu bo za daleko do Niemiec, a tu nagle wczoraj podczas jazdy sam się włączył i działa jak przedtem. O co Kaman?
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
|
mefisto72 byłeś może już za odrą ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
![]() Imię: PIOTR
Model: MONDEO KOMBI
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2009
|
Witajcie.
Od niedawna jestem na forum forda. Posiadam travelpilot fx. poodłączeniu akumulatora radio sie nie włączyło. Po ponownym podłączeniu zaskoczyło ale tylko na 1 dzień. Nie mogłem naprawić samodzielnie, w serwisie na samym wstepie odpowiedzieli że w polsce nie wuymieniają, naprawiaja i nie uwzględniają reklamacji na wady radia. Podliczyli szybko. Wyjęcie i zamontowanie radia 300zł wysyłają radio do serwisu i to nastepny koszt 600-1000zł. gwarancji na naprawione radio nie dadzą. To jest wersja szczecin ul pomorska. Osobiście odnalazłem specy od tych radyjek. Jeden w Stargardzie szczecińskim drugi wew. polski. W oststniej chwili przed wysyłką radia do innego miasta skierowano mnie do RADIOWIEC SZCZECIN który mieści się na ul W.POLSKIEGO budynek NOT. Koszt wymiany kości pamięci wraz z częściami 280zł. Naprawa 2dni. Radio trzeba dostarczyć we własnym zakresie z kodami odpalenia. Radio travelpilot fx wyciąga sie banalnie prosto. poniżej dołączę link. Zaznaczam iż moją usterką było to że sie nie włączało i był brak podświetlenia. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Bump: RADIOWIEC SZCZECIN ADRES DO WYSYŁEK PO WCZEŚNIEJSZYM KONTAKCIE Radiowiec. Montaż i naprawa radioodbiorników samochodowych. Majchrzak M. Aleja Wojska Polskiego 67 Szczecin 601 704 765 |
|
|
|
|
|
#70 |
|
|
a czy ktoś się orientuje jak rozebrać to w Galaxy ? Na dodatek w automacie ? Znalazłem tylko instrukcję dla manuala.. tam zaczyna się od mieszka skrzyni biegów.. a tutaj już próbowałem, ale niestety nie mam pojęcia gdzie mogą być zatrzaski i nie chcę nic połamać.
|
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| blaupunkt , c-max , radio |
|
|