![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
No to Cię zmartwię, bo czujnika deszczu też nie masz.
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-12-2015
Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018
|
Na szybie jest miejsce na czujnik ale w jego miejscu jest zaślepka. Miałem okazję pojeździć ostatnich kilka dni w deszczu i zwykłe wycieraczki też dają radę, pokrętło interwału ma bardzo duży zakres regulacji czasu wiec łatwo dopasować do intensywności opadów.
Po paru dniach jazdy jestem bardzo zadowolony, focus spełnia moje oczekiwania porównujac do artykułów które czytałem na jego temat. Mało miejsca z tylu, relatywnie nieduży bagażnik i zauważalny hałas powyżej 100km/h to cechy których się spodziewałem wiec są akceptowalne. Kolejne pozytywne cechy to świetny tempomat (szczególnie przycisk cancel/resume), świetny promień skrętu, doskonały fotel kierowcy, ergonomiczna obsługa podczas prowadzenia - rozmieszczenie, wysokość i skok pedałów, manetki biegów, kierownica... No wszystko super. Auto połyka zakręty, ma świetny balans przód-tył, ochy i achy! Nie liczyłem na taki stan kilkuletniego auta, trafiłem zadbaną sztukę. 115km nieźle radzi sobie z tą masą. Audio Sony bez subwoofera całkiem nieźle gra przy umiarkowanym słuchaniu podczas jazdy. BUMP: I choć czarny lakier swietnie się prezentuje na czystym aucie to po 2 dniach tras wyglada strasznie. Jak zaniedbany rupieć. A nie ma sensu myć skoro najbliższe dni ma dalej padać.. Ehhh... czułem że tak będzie! Ostatnio edytowane przez Touch'n'go ; 11-03-2016 o 21:36 |
|
|
|
|
|
#63 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
![]() Imię: Bartek
Model: Focus III FL/Mondeo V
Silnik: 1.5 EB (183 KM)/1.5 EB (165 KM)
Rocznik: 2015/2019
|
Podobno ma się pojawić mk4 na początku roku, nowa wersja ST od 2018 i tyle wiem.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#65 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Na bank (w końcu) zdejmą spryskiwacze szyby z pokrywy silnika. Odkąd się niedawno zorientowali, że można, to zdejmują w kolejnych nowych modelach. :-)
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
![]() Imię: Bartek
Model: Focus III FL/Mondeo V
Silnik: 1.5 EB (183 KM)/1.5 EB (165 KM)
Rocznik: 2015/2019
|
I bardzo dobrze , bo strach ich używać , maska upierdzielona po użyciu ze szok.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#67 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Hubert
Model: Ford Focus II FL
Silnik: 1,6 TDCI ECOnetic
Rocznik: 2008
|
No fakt. I nawet modyfikacja z zaworkami wg mnie średnio się sprawuje.
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
|
Na początku przyszłego roku będę zamawiał nowe auto, ciekaw jestem czy już będzie mk4 do tego czasu.. I na ile sie zmieni, czy tylko wizualnie z zewnątrz, czy też w środku..? Może przy okazji wypuszczenia lifta mondeo zaprezentują focusa? Wtedy design powinien być zbliżony, zgaduje ze w takiej sytuacji focus przejmie nieco stylizacji z mondeo. Na tą chwilę poza grillem to bardzo rożne auta, szczególnie w środku.
Gdyby tak wydłużyli rozstaw osi o pare centów i dali ciut miejsca na nogi w drugim rzędzie.. Tymczasem wakacje się zbliżają, czy ktoś z Was kupował bagażnik dachowy do foki bez relingów? Ostatnio edytowane przez Touch'n'go ; 27-04-2016 o 15:41 |
|
|
|
|
|
#69 |
|
![]() Imię: Arek
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi 180KM
Rocznik: 2015
|
U mnie wystąpiła pierwsza usterka, a mianowicie manetka kierunkowskazów ciągle głośno klika przy włączaniu kierunku i kręceniu kierownicą no i dużo za szybko odbija kierunkowskaz. Na razie zrobione profilaktycznie przez serwis, czekam aż przyjdzie nowy przełącznik i będą wymieniać.
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
|
Brzmi jak mechaniczna awaria mechanizmu samoczynnego odbijania kierunkowskazów..
Koledzy, czy ktoś zna albo jeździ silnikiem 1.5 tdci 120km? Widzialem na YT dobre opinie z wrażeń z jazdy, za to słyszałem ze kolegi kolega ma kolegę któremu flotę focusów po paru miesiącach hurtowo wycofali ze względu na notoryczne awarie silników 1.5 tdci... Ktoś coś wie? |
|
|
|
![]() |
|
|
|