![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::professional
![]() Imię: Andrzej Marek
Model: Ford Fusion mk2 z USA /Mondeo mk5/
Silnik: 1,5 EB wersja SE, K&N 33-5000
Rocznik: 2014 model 2015
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
a pierwsza pozycja pozwala sie zmieniać? U mnie niby pozwala ale po zapisaniu i odczytaniu ponoiwnie jest 0. Tego z 2 nie próbowałem musze przy okazji zobaczyc u siebnie. Z tymi zmianami w ciemno czuję sie troche jak małpa z dynamitem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: jeszcze focus mk2 GHIA ale już jest fusion 2016 se 2.0 EcoBoost
Silnik: 2.0 tdci , 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2006 , 2016
|
Z pozycją 1 mam podobnie , niby zapisana ale po odczytaniu wraca do 0
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Każdy BIT to jest osobna maska innego DTC...
|
|
|
|
|
#64 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: jeszcze focus mk2 GHIA ale już jest fusion 2016 se 2.0 EcoBoost
Silnik: 2.0 tdci , 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2006 , 2016
|
Tak to prawda (powinna być metoda zero jedynkowa) ale jedno już wiem że przedostatnia pozycja odpowiada za błędy LIN A i LIN B . Co śmieszne wstawiłem tam zamiast 0 literkę F potem zapisałem i zacząłem się bawić wyłączaniem oświetlenia nastrojowego w BCM i nie wiem jakim cudem zniknęły mi oba błędy z HCM.
Dalej boję się eksperymentować by nie wróciły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale to nie ma nic wspólnego chyba z logiką i jakiś przypadek mi to sprawił |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#66 |
|
![]() Imię: Andrzej Marek
Model: Ford Fusion mk2 z USA /Mondeo mk5/
Silnik: 1,5 EB wersja SE, K&N 33-5000
Rocznik: 2014 model 2015
|
Za dużo wyłączać nie trzeba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przetestujemy 3 powinno być osiagniete minimum czyli te 2 błędy
Ostatnio edytowane przez steell ; 14-03-2022 o 00:08 |
|
|
|
|
|
#67 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-11-2009
Model: Fusion
Silnik: 2.5
Rocznik: 2016
|
Udało się komuś zmienić konfigurację, żeby DRL działały na położeniu skrzyni na P zaraz po zapłonie?
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jacek
Model: Fusion
Silnik: 2,5 Pb
Rocznik: 2016
|
Cytat:
pewnie użytkownik pytający się w 2019, dawno już rozwiązał problem, ale ostatnio sam mierzyłem się z tym samym zadaniem czyli zmianą reflektorów US na EU z opcją sterowania silnikiem. Podłączenia przewodów które zostały opisane w poście powyżej jest dobrą ścieżką ale nie rozwiązują całego problemu. Aby po zmianie wyłącznika świateł (na europejski z pokrętłem regulacji wysokości świecenia lamp), móc sterować pozycją "klosza" za pomocą silnika wbudowanego w lampe należy: 1) Podpiąć pin 1 wyłącznika lamp (najczęściej nr DG9T-13D061-XXX) do pinu 14 na wtyczce reflektora - wykonać dla obu lamp (lewej i prawej) 2) Doprowadzić brakujące zasilanie dla silnika regulującego - do wtyczki reflektora (12V "po stacyjce" (nie z akumulatora) do pinu 4 oraz masa do pinów 9, 12, 16) 3) Doprowadzić brakujące zasilanie (napięcie na dzielnik rezystancyjny) do wyłącznika świateł - 12V "po stacyjce" (nie z akumulatora) do pinu 9 Jeżeli podłączycie wszystko poprawnie na pinie 1 we wtyczce wyłącznika świateł powinno się pojawić napięcie sterujące. Wartości napięcia (w zależności od napięcia na AKU czy napięcia ładowania) na tym pinie powinny się zmieniać na skutek przekręcania pokrętła. Dla poz 0 pokrętła napięcie około 11V i spada wraz z przekręcaniem pokrętła CCW. Dla pozycji 4 wartość napięcia wynosi około 3.4V |
|
|
|
|
![]() |
|
|
|