![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
Obojetnie. Ten z zakodowanym immo ma byc w poblizu stacyjki. Dla pewnosci przekrec stary. Dla ECU nie ma znaczenia ktorym przekrecasz, bo on tylko rozpoznaje czy pastylka immo jest w poblizu anteny.
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-10-2007
Model: Fokus MK1 kombi
Silnik: 1,6 benzyna
Rocznik: 1999
|
Czy to oznacza, że trzeba mieć dwa kluczyki? Ja mam jeden oryginalny i jeden dorabiany bez elektroniki na wypadek zatrzaśnięcia kluczyków. Już zaczyna mi padać bateria. Co zrobić? Focus mk1 1999r
|
|
|
#63 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-11-2009
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDDI
|
Ja mam podobny problem jak kolega powyżej. Też posiadam jeden kluczyk...
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
|
Jak zaprogramowac kluczyk do focusa z centralka??
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
|
Witam!!
Mam Focusa z 1999 roku z centralnym zamkiemi mam problem z zaprogramowanie kluczyka. Wymieniłem baterie, próbuje na wszystkie sposoby zaprogramowac kluczyk i nie moge. Proszę o pomoc... |
|
|
|
|
|
#66 |
|
|
Namieszałem troszke na tym forum, ale jestem nowy i nie bardzo sie łapię gdzie co jest. Sorki za bałagan... Posiadam jeden kluczyk, oryginalny. Czy da sie zaprogramowac ta centralke majac jeden kluczyk??
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Darek
Silnik: 1,8 16V+LPG
|
jeżeli posiadacie tylko jeden kluczyk (ja też mam tylko jeden) zostaje tylko ASO lub np.[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
#68 |
|
|
Ale co chcecie zaprogramowac? Otwieranie drzwi czy immobiliser?
Otwieranie drzwi jak podalem, jezeli sie nie da to sprawdzcie baterie w kluczu. Do immobilisera MUSZA byc dwa klucze juz zaprogramowane. UWAGA - dorabianie klucza jest na dwa sposoby. Jeden to dociecie grota i wpisanie do komputera auta numeru pastylki immobilisera i to robi serwis. Drugi to dociecie grota i "sklonowanie" numeru pastylki z poprawnego klucza do nowego klucza. Ludzie uzywaja "klonowania" ale w sensie prawnym jest to "kopiowanie". Roznica dla uzytkownika jest prawie zadna, ale slyszalem o przypadkach glupienia jednostki jezeli oba klucze byly w poblizu i ten system nie pozwala na dokodowanie trzeciego klucza jezeli potrzebujecie. Zmagalem sie z problemem i probowalem dojsc jak radiowo kodowac klucze. To zwykly system 433.92Mhz jak np bramy garazowe i na pewno "da sie", ale niestety tylko jak "sie da". Elektroda pelna jest "businessmanow" ktorzy pilnuja swojej wiedzy, a ja za 70 Funtow nie bede kruszyl kopii. Jak to mowia, z wariatami nie wygrasz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#69 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-10-2007
Model: Fokus MK1 kombi
Silnik: 1,6 benzyna
|
No to ostatnie pytanie, a od niego powinienem zacząć. Czy po wymianie baterii w ogóle konieczne jest programowanie?
|
|
|
#70 | |
|
|
Cytat: