![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::professional
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
|
wszedłem na konfiguratora BMW...tak na szybko, BMW 520d limuzyna na wstępie 163600, po wybraniu opcji zbliżonych do tych, które mam w Mondku...2 na początku pojawiła się szybciutko ;-D
Skoro więc po 6 miesiącach auto "traci na wartości" ok 25%... No ale to BMW... Nadal uważam, że przy tych pieniądzach każdy jeździ tym co mu pasuje, podoba się, odpowiada :fcp2 z resztą, nasza dyskusja trochę przypomina dyskusję "o wyższości Świąt Wielkiejnocy nad Świętami Bożego Narodzenia"...c.b.d.o Pozdrawiam
|
|
|
#62 | |
|
|
Cytat:
Bez szaleństw, na spokojnie (pusto było ;-D) Pamiętając jazdę benzynówkami...położenie wskazówki poziomu paliwa, nadal robi na mnie wrażenie :546:
|
|
|
|
#63 |
|
|
Jak widać już nie tylko mnie zaczyna irytować przepychanka co jest lepsze od czego.... Trzeba szanować wybór każdego z osobna i udowadnianie sobie że ta marka jest lepsza czy gorsza od innej nie ma większego sensu. Niech każdy będzie zadowolony z tego co ma..czym jeździ...żeby każdy bezpiecznie wracał do pkt. docelowego.... i żeby rzadko był wizytatorem w serwisach...TEGO WSZYSTKIM życzę
p.s widać że Mondeo IV to dobry samochód bo skoro zmieniony został temat postów to można wnioskować że samochodzik Mondeo jest oki, bo nie ma co pisać o ewentualnych usterkach tego modelu Niech tak pozostanie A wymieniajmy sie spostrzeżeniami z codziennego użytkowania go pozdrawiam :fcp1 |
|
|
|
#64 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 20-12-2007
Model: MKIV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Witam, mam wrażenie, że Kolegom wątek się pogubił, ale widać też głosy rozsądku (Paffcio i Marcin-Prezes).
Paffcio, jako, że czekam na sedana, oceń, jak tam z codzienną dostępnością do przestrzeni bagażnika, bo to, że jest ogromny, to ok., ale po podniesieniu klapy bagażnika nie byłem zachwycony wielkością samego otworu. Aha, przypomnij mi, co oznacza BT w podpisie. MarcinPrezes, czyzbys zamówil "Tango"?
|
|
|
#65 |
|
|
Tak zamówiłem kolor Tango bo jest śliczny więcej powiem kombi w takim kolorze jeżdzi jedno jedyne po Krakowie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak to sie mówi zobaczyłem i pokochałemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A TY MP5 jaki kolor zamówiłeś i z jakim silnikiem?
|
|
|
|
#66 | |
|
|
Cytat:
Co do dostępności...no cóż, wybrałem świadomie sedana nie liftbacka czy hatchback'a jak wolą niektórzy. Telewizora więc raczej nie przewiozę. Załadunek toreb, walizek itp, nie sprawia (imho) większych problemów. Konieczny jest jednak jakiś system zabezpieczania ładunku, gdy jest on niewielki :547: Nic tak bowiem nie drażni jak wyciągnięcie z samego końca bagażnika, czegokolwiek...ja wchodzę wówczas prawie cały do bagażnika :fcp2 co przy aktualnej aurze kończy się niestety brudnymi spodniami (zderzak). Więc albo siateczka (w podłodze są 4 punkty mocowania) albo paski elastyczne. Osobiście mam rozpiętą w bagażniku "pajęczynkę" z 5 linek, które skutecznie uporządkowują każdy przewożony w nim przedmiot. Bagażnik jest ustawny i pakowny a sposób zamocowania pokrywy wzorcowy...nic do środka się nie chowa i nie ogranicza przestrzeni. W przypadku długich rzeczy, kładę oparcie i jest ok. Na co dzień torbę kładę na tylnej kanapie nie do bagażnika. Jak mam jakieś zakupy, podpinam torby...teraz myślę jeszcze o jakimś koszu by pojedyncze drobiazgi można było zabezpieczyć. Generalnie nie widzę problemu (pod warunkiem, że nie oczekujesz od sedana, że przewieziesz coś kubaturowego) reasumując: bagażnik olbrzymi ale nie można go puścić samopas bo wówczas będziesz w nim nurkował :-) Pozdrawiam
|
|
|
|
#67 |
|
![]() Zarejestrowany: 20-12-2007
Model: MKIV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Marcin-Prezes napisał: "jak to sie mówi zobaczyłem i pokochałemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A TY MP5 jaki kolor zamówiłeś i z jakim silnikiem?"
No cóż. Ja też zostałem milutko porażony "Tango", mimo, iż myślałem o "Tonicu", ale jeden sprytny dealer namówił mnie na przyjazd do niego ( ok. 80 km ), by zobaczyć Tango "na żywo". No i się stało :fcp15 . A wcześniej też myślałem, że - eh, czerwony , dobry dla Kobitek i Kolesi, powiedzmy, z problemami. No ale przecież kupuję to auto dla siebie i skoro coś mi się spodobało, to znaczy, że jest to dla mnie, bo, jak to mówią "życie musi kręcić!". :fcp26 Więc, poszło: sedan Tango 2.0 TDCI na 17 alu + biksenony i chromy Titxa. :fcp12 Ps. Też myślę, że przez pewien czas nie będzie za dużo Mondków w tej barwie, choć do Krakowa wpadam kilka razy w roku. :fcp18 Paffcio: dzięki za racjonalne i szczegółowe rady. Oczywiście, że decydując się na sedana ( co do którego uważam, że ma najładniejszą linię ), nie myślałem o przewożeniu "kubatur". Powoli zaczynam myśleć o tym, by nie mieć na kolanach spodni śladów własnego bagażnika. Tylko co to za "pajęczynkę" masz w kufrze? siatkę firmową Forda, czy coś własnego pomysłu? Pozdrawiam
|
|
|
#68 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-12-2007
Silnik: 1.8 TDCi 125/144KM 340/403Nm :) chip by heko
Rocznik: 12.2007
|
Coraz więcej MKIV w Kraku :fcp5 Dziś już dwie widziałem, wczoraj jedną, a przedwczoraj ze trzy... (oprócz swojej oczywiście :fcp27 )
|
|
|
#69 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-12-2007
Model: mondeo mk IV
Silnik: 1,6
Rocznik: mikołaj '07
|
Paffcio- no dobrze a zastanawiałęś się nad dywanikiem do bagażnika , takim pod wymiar sedana ? wtedy chyba nie bardzo będzie gdzie zapiąć siatkę :fcp25
|
|
|
#70 | ||
|
![]() Zarejestrowany: 27-12-2007
Model: Mondeo MKIV
Silnik: 1.8TDCI 125 KM
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Faktycznie aby coś sięgnąć spod oparć tylnej kanapy to trzeba zanurkować, szczególnie w sedanie przez mały otwór w klapie :fcp18 . Dlatego wybrałem liftbacka, bo czasami trzeba przewieść coś większego. Ostatnio wiozłem paczkę styropianu na budowę i muszę powiedzieć że bardzo wtedy mi zaimponił bagażnik w Mondku :fcp4. Oczywiście mata na podłogę po podstawa. Kupiłem oryginalną w Fordzie za coś około 120 zł. Jest całkiem fajniutka i idealnie dopasowana do bagażnika.
|
|
![]() |
| Tagi |
| mondeo mk4 , usterki |
|
|