![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#61 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-06-2008
Model: MONDEO mkIII
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2005
|
![]()
Witam.
Zdjęcia nie mam. Facet z warsztatu opisywał mi to na przykładzie identycznego wtrysku jak w moim mondku - chodzi o końcówkę - istny grzybek rozpylający paliwo. Dziś spróbuję się też dopytać jak będzie Pan Daniel. Dzięki za ruch na łączach Pozdrawiam i nadal szukam sicor
![]() |
#62 |
![]() Zarejestrowany: 01-06-2008
Model: MONDEO mkIII
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2005
|
![]()
W końcu sprawy wtrysków z Auto-specu nie dogadałem ale.. znalazłem na forum link do firmy z Gdańska "jrmotors".
Czy ktoś miał okazję naprawiać lub wymieniać u nich wtryski? Pozdrawiam sicor
![]() |
#63 |
![]() Zarejestrowany: 27-12-2008
Model: MONDEO MK3
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2002
|
![]()
witam jestem nowym urzytkonikiem tego forum i od 2 tygodni posiadaczem mondka 2.0 tdci 130km
dokładnie tydz temu w czasie jazdy zaczeła mi migac sprężynka samochód momentalnie stracił moc ale co ciekawe pali bez problemów nawet w mróz nie dymi i chodzi noemalnie na wolnych obrotach po podłączeniu do komputera wykazało dwie usterki jakies anomalia na szynie która została wykasowana i problem na pierwszym cylindrze "spalanie na progu detonacji" w przyszłym tygodniu wizyta u mechanika pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 26-04-2008
Model: Mondeo
Rocznik: 01/28/2003
|
![]()
wodzu526: niestety, jeżeli chodzi o drugi błąd, to wygląda że wtryskiwacz do regeneracji lub wymiany.. od tego się zaczyna.. Jak chcesz mieć spokój to radzę wszystkie zregenerować/wymienić, bo wczesniej czy później i reszta padnie... Drugi błąd udało się wykasować ?? (bo jak nie to trzeba zrobić pewny trick o którym pisałem w swoim łatku) Co do odpalania itp. u mnie też ładnie rozpalał i dobrze napier.. - nic nie wskazywało, że zaczyna padać wtryskiwacz
![]() |
#65 | |
![]() Zarejestrowany: 21-12-2008
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2007
|
![]() Cytat:
i jest bardzo zadowolony :fcp26 .O ile sie nie myle wysylasz do nich kurierem oni w 1 dzien robią remoncik i za 2 dni masz z powrotem .Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#66 |
![]() Zarejestrowany: 26-04-2008
Model: Mondeo
Rocznik: 01/28/2003
|
![]()
Ja również u nich robiłem, póki co jest wszystko w porządku, niestety tylko nie trwało to u mnie 2 dni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#67 |
![]() Zarejestrowany: 16-10-2008
|
![]()
W Trójmieście jest Pezal. Mają stół i autoryzację Delphi. Tej firmy z Allegro nie znam ale cenowo są atrakcyjni. Zawsze można przysłać wtryski do nas, mamy wszystko aby wykonać profesjonalny remont i wszystkie części na miejscu co skraca czas naprawy. Pozdrawiam
![]() |
#68 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-01-2008
|
![]()
Witam,
Mam mondeo 2.0 z 2003 roku od 2,5 roku i przez ten czas przeszłam już różne objawy migającej sprężynki. Moje doświadczenie wskazuje, że trudno jest znaleźć mechanika, który umie sobie poradzić z diagnostyką. Ostatnio autko zostało naprawiane wyłącznie dzięki lekturze właśnie tego forum. Ale po kolei: 1. Pierwszy raz migająca sprężynka pojawiła się około pół roku po zakupie. Nie gasła po wyłączeniu stacyjki. Auto miało lekko mniejszą moc. ASO stwierdziło zawieszenie wtrysku. Zresetowali i przez pół roku był spokój. 2. Migająca sprężynka wraz z nagłą utratą mocy zaczęła się pojawiać na 4 i 5 biegu po przygazowaniu, więc zwykle przy przyspieszeniu podczas wyprzedzania, co miłe nie jest. Po wyłączeniu i włączeniu silnika gasła. Pierwsza diagnoza mechanika była, że to jest problem z pompą (taki był kod błędu) - koszt 8 tys. Lektura forum wskazywała na lanie wtrysków, próby przelewowe zaczęły to potwierdzać. Koszt wymiany wtrysków wiecie jaki jest, nie zdarzało się to za często więc przez kolejne pół roku autko jeździło. 3. Po drodze zdarzyła się zima i auto zaczęło gasnąć wraz z migającą sprężynką. Tym razem po wyłączeniu silnika nie można było go włączyć aż nie ostygł. Lektura forum wskazała na czujnik położenia wału lub czujnik rozrządu. Mechanik na moją prośbę wymienił oba i problem ustąpił. 4. Problemy z migającą sprężynką po przygazowaniu zaczęły się pojawiać coraz częściej i w końcu trzeba stawić czoła prawdzie. Wtryski nie nadawały się do regeneracji więc zostały wymienione na nowe. Auto znów zaczęło jeździć pięknie. 5. Latem znowu zaczął tracić moc - tym razem nie gasł tylko nie umiał się rozpędzić tak jak zwykle. Żadne 200 na autostradzie nie wchodziło w grę a potem to już 120 było szczytowym osiągnięciem. Mechanicy jak zwykle rozkładali ręce i wysyłali mnie na diagnozę komputerową. Lektura forum wskazała na nieszczelność w intercoolerze. Znajomy mechanik sprawdził i potwierdził. Oryginalna rura ma błąd w konstrukcji i przeciera się w dwóch miejscach. Po wymianie problemy ustąpiły. Już się znowu zaprzyjaźniłam z moim mondkiem a tu dzisiaj znowu przywitała mnie "migająca sprężynka". Zapala się na 1,2,3 biegu, krótko po starcie a po chwili silnik gaśnie. Po wyłączeniu i włączeniu silnika sprężynka gaśnie ale stopniowo auto przejeżdża coraz mniejszą odległość i problem pojawia się na nowo. Wiem, że jest mocno zimno (-17). Wtryski wymienione około roku temu, tankowanie zawsze na BP lub Shellu. Może i tym razem pomożecie mi w diagnozie? Pozdrawiam, D. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
ford::professional
![]() Imię: Maciej
Model: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5CRDi 140KM
Rocznik: 2001
|
![]()
stawiam na filtr paliwa tym razem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#70 | |
![]() Zarejestrowany: 21-12-2008
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2007
|
![]() Cytat:
Dodam że również obstawiam filtr paliwa,ale podlacz to wczesniej do kompa żeby bylo wszystko czarno na białym.
![]() |
![]() |
|
Tagi |
brak mocy tdci , mondeo mk3 , nierówna praca , silnik |
|
|