![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#61 | |
Prawie Moderator...
![]() Zarejestrowany: 07-04-2008
Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#62 |
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: C-Max
Silnik: 1,5 TDCi
Rocznik: 2015
|
![]()
To ja skorzystam przy najbliższej okazji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
ford::advanced
![]() Imię: Tomek
Model: Mk4 FL PowerShift
Silnik: 2.0 TDCi 163(138)/192 PS & 344/408 Nm by TuneFORCE ;)
Rocznik: 11.2011 prawie 2012 :P
|
![]()
Nie jest to może polecenie mechaników ale chciałbym wypowiedzieć się co nie co. A mianowicie: postanowiłem wymienić uszczelniacze wtrysków sztuk 2. Pojechałem do Auto Hobby na WOP i tam pan powiedział, że takiego czegoś to wogóle nie ma. Ale po okazaniu nr VIN jednak się znalazło ale nie mają... Wyczarował mi jedną sztukę. Więc zabrałem się i pojechałem do BIACOMEXu na Elewatorskiej. Tam od razu wiedzieli czego dokładnie potrzebuję po słowach: mondeo trójka, uszczelniacz wtrysku, 2.0 TDDI. Kupiłem i pojechałem do domu wymieniać. Pech chciał, że ukręciłem śrubkę od powrotu... Więc w samochód i jedziemy do Auto Hobby. Chciałem tylko śrubkę lecz nie było. Był tylko cały zestaw 4 śrubek i przewodów przelewowych wraz z "trójnikiem" a cena oscylowała w granicach 400zł. Podziękowałem i chciałem odchodzić gdy gościu powiedział, że w Hydro-Dieslu mogą mieć. Pojechałem było ok 16.10, a w/w Hydro-Diesel był do 16. Dorwałem sprzedawcę gdy wsiadał do auta. Otworzył sklep i sprzedał mi śrubkę (zamiennik) za 3.50złGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Kupiłem nawet dwieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Więc Auto Hobby, BIACOMEX i Hydro-Diesel od strony sprzedaży części mogę polecić. Robiłem sam, więc nie wiem jak tam u nich z robotąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jedyne co mogę zrobić to sam siebie pochwalićGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Pozdrawiam, TomekGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#64 |
Prawie Moderator...
|
![]()
w Auto Hobby z tego co zauważyłem mają chyba kilku nowych pracowników... muszą się doszlifować... ale biedy nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#65 |
ford::advanced
![]() Imię: Tomek
Model: Mk4 FL PowerShift
Silnik: 2.0 TDCi 163(138)/192 PS & 344/408 Nm by TuneFORCE ;)
Rocznik: 11.2011 prawie 2012 :P
|
![]()
To widać gołym okiem, że jest nowy. Ale plus dla Niego, że polecił mi Hydro-Diesla, który wyleciał mi z głowyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Śrubkę dali ciut przy długą, więc ją skróciłem o 2mm i założyłem. Dziś się przejadę po mieście i będę widział czy jest ok czy nie.
![]() |
#66 |
Prawie Moderator...
|
![]()
a ggdzie jest ten hydro-diesel?
![]() |
#67 |
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: C-Max
Silnik: 1,5 TDCi
Rocznik: 2015
|
![]()
Pewnie mowa o tym: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
ford::beginner
![]() Imię: Masiek
Model: Ford Focus II
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2006
|
![]()
No to i ja wspomnę o ciekawej firmie, zapewne wielu Wam znanej.
W innym wątku wspominałem niedawno, że będę obszywał kierownicę. Tak też wczoraj zrobiłem. Moja kierownica wyglądała fatalnie, była lekko wykruszona na górze (od słońca?) i wyślizgana z lewej strony. A że auto to podstawowy model to jakość oczywista. Wybrałem obszycie na aucie, nałożoną skórą - inny sposób to zdjęcie kiery i termicznie jakoś zgrzewają, ale to kosztuje ok. 150 zł. Obszycie na aucie 90 zł, dali mi zniżkę jeszcze 10 zł bo kupiłem od razu u nich trochę gratów (typu pokrowce na fotele itp. - na które też dostałem zniżkę). Samo wykonanie świetne, przede wszystkim bardzo dobra jakość skóry. Miła Pani, która to obszywała, widać że ma wprawę bo zajęło jej to zaledwie ok. 30 minut. Dzień wcześniej tylko zmierzyła kierownicę (fi i grubość) gdy zajechałem się umawiać na obszycie. Jako, że mam czerwone auto to wybrałem czarną skórę i czerwoną nić. Poniżej fotki. Polecam zatem GRES przy ul. Gen. Andersa 56 - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam wszystkich - Masiek Montaż świateł dziennych / Montaż haka / Montaż CB w popielniczce - posty 5 i 6 Ostatnio edytowane przez Masiek79 ; 30-12-2011 o 22:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#70 | |
ford::beginner
![]() Imię: Masiek
Model: Ford Focus II
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2006
|
![]() Cytat:
Nie, nie demontują kierownic. Trzeba im ją samemu dostarczyć do 11-tej i jeszcze tego samego dnia ok 14-15-tej jest do odbioru. Zadzwoń i dopytaj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
![]() |
|
|
|