![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 TDCI 150 KM
Rocznik: 2018
|
Cytat:
Udało Ci się samemu wymienić ?? Nie ma ingerencji w pas i czujniki, które odpowiadają za poduszki, żeby nie uaktywnić modułu ?? Potrzebny potem był jakiś reset błędów z kompa ? |
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Kupiłem używaną z gwarancja miesięczną (działa do dziś a minął rok),wymieniałem sam,bez odpinania kostki pod fotelem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..Nie kasowałem żadnych błędów bo ich nie było bo niby skąd ?
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
|
Bo do dziś miałem taką świadomość, że trzeba cały napinacz wymienić z tym modułem:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ale zatem będzie to łatwiejsze. Może od miłego kolegi z forum nawet kupię tą zapinkę. Później postaram się zatem sam też wymienić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Rozumiem, że nie powinno być to skomplikowane ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#64 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
W mondeo napinacz jest w zwijaku pasa a nie przy siedzeniu.Sprawa wymiany zapinki jest w miarę prosta,jeśli nie odłączysz akumulatora to pamiętaj by nie rozpinać kostki fotela.
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
|
Cytat:
Pisząc, aby nie rozpinać kostki fotela rozumiem chodzi o tą dużą kostkę do której podłączona jest kostka od pasa i druga od fotela (lub poduszek). Rozumiem, że mogę wyjąć bezpośrednio kostkę i podpiąć z tej zapinki co wstawiłem ?? |
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
|
Dzięki wielkie, zamontowałem, oby już nie wrócił brzęczek pasów w czasie jazdy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez pawello009 ; 24-02-2015 o 17:14 |
|
|
|
|
|
#68 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Cytat:
Dopóki nie przekręci kluczyka nic się nie dzieje. Jak przekręci kluczyk przy rozpiętej kostce, to pojawi się zapewne błąd poduszki fotela + kontrolka poduszek nie będzie chciała zgasnąć, ale kto komu każe bawić się stacyjką jak nie ma foteli podłączonych?
|
|
|
|
#69 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
ford::amateur
![]() Imię: wiktor
Model: mondeo mk5 2015
Silnik: 2500
|
Czujnik zapiętych pasów działa odwrotnie niż nakazuje logika. Jeśli włożysz pas do gniazda to rozłączasz mikrowyłącznik. Czyli jeśli odetniesz przewód od tego czujnika ( zrobisz przerwę ) to czujnik nie będzie działał i tym samym nie będzie sygnalizował nie zapiętych pasów. Tak przynajmniej ja zrobiłem w moim Mondeo MK4 po dokładnym sprawdzeniu jak działa ten czujnik. Pozdrawiam
|
|
|
|
![]() |
|
|
|