Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-09-2014, 12:10   #701
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Program konfiguracji - ELMconfig

Poszukiwania radzę rozpocząć w Azji.Piszę tu na poważnie bo tamtejsze mondeo przedlift posiadało kilka fajnych bajerów niedostępnych w Europie(lusterka z kierunkowskazami,convers + z parktronikiem itd. itp.).

mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-09-2014, 12:15   #702
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał Speedo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
benzynie pono chodzi bez problemu no ale to osobny rozdział
No chodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. potwierdzam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - uaktywniłem i działa
przedlift rocznik 2007.03.27
Stary 13-09-2014, 12:40   #703
maximondi
ford::average

Model: Mondeo Titanium
Silnik: 2.2 TDCi 200PS
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Shift indication -- piąta zakładka

i nie zieloną tylko czerwoną -- czerwień sugeruje zmianę . Zieleń że jest OK
No chyba u ciebie. U mnie pojawia się zielona strzałka nigdy jeszcze nie widziałem czerwonej nawet po depnięciu do 4 tys. obrotów.
Stary 13-09-2014, 18:45   #704
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Shift indication -- piąta zakładka

i nie zieloną tylko czerwoną -- czerwień sugeruje zmianę . Zieleń że jest OK

Nie tak dokladnie.
Zielona oznacza potrzebne zmiany trzymajac sie zasady eco.
Czerwona to zblizanie sie do limitu rpm.

Zielona sie zaswieca w zaleznosci od obrotow ale tez obciazenia. Jadac po rownym z wiatrem w plecach moze sugerowac zmiane po ktorej auto bedzie mialo 1200rpm. Ale wystarczy jechac pod gorke lub wcisnac lekko gaz i strzalka znika.
Na poczatku mi przeszkadzala. Teraz nauczylem sie ja ignorowac. Ale potrafie sobie wyobrazic kogos nieobeznanego w temacie, kto sugerujac sie wskazaniem zmiania na 1200rpm i z tego poziomu probuje mocno przyspieszac.

Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 13-09-2014 o 18:57
MaXyM jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-09-2014, 20:58   #705
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009

Cytat:
No chodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. potwierdzam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - uaktywniłem i działa
przedlift rocznik 2007.03.27
ja również potwierdzę "pojawianie" się strzałki (zielonej), jednak reguła/algorytm jej pojawiania się (pomimo przytoczonego już tutaj objaśnienia) jest dla mnie (na chwilę obecną) co najmniej mocno zastanawiające, jeśli by nie rzec ocierające się o losowość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. No ale w kategoriach działa/nie działa jak najbardziej to pierwsze.

pozdrófka

Bump:
Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zielona oznacza potrzebne zmiany trzymajac sie zasady eco.
a takie pytanko w kontekście ww.
Jeśli jadę na tempomacie na 5 (skrzynia manual) i zapala mi się ta zielona strzałka to jak interpretować powinienem jej pojawienie się ? Mam zmienić bieg na (R)akietę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

pozdrófka

Bump:
kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-09-2014, 21:24   #706
rachitis
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał Speedo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
muszę ustalić od jakiegoś dizlowca który to ma numerek wsadu...
też od jakiegoś czasu szukam takiego softu, mam silnik 2.0L Duratorq-TDCi (143PS) - DW czyli euro4 z dpf, auto wyprodukowane 5.11.2010, ścieżka diagnostyczna w aso w sierpniu tego roku nie zasugerowała zmiany kalibtacji PCM
rachitis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-09-2014, 21:39   #707
MaXyM

Cytat:
Napisał kr.bi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a takie pytanko w kontekście ww.
Jeśli jadę na tempomacie na 5 (skrzynia manual) i zapala mi się ta zielona strzałka to jak interpretować powinienem jej pojawienie się ? Mam zmienić bieg na (R)akietę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

pozdrófka
moze poszukaj szostki
Stary 13-09-2014, 21:49   #708
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
moze poszukaj szostki
ni ma "szóstki". To je ino benzyna bez turbo, i manul "pińć" biegów.
... no chyba że R(akieta) to ten szósty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

pozdofka
kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-09-2014, 00:11   #709
jaceks
ford::professional

Imię: Jacek
Model: Galaxy '14
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014

zielona strzałka nie działa na tempomacie (dowolny bieg) i na ostatnim - szóstym biegu - to cytat z instrukcji. osobiście mam econetica z fabrycznym ustawieniem zielonej strzałki.
jaceks jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-09-2014, 00:20   #710
MaXyM

Cytat:
Napisał kr.bi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ni ma "szóstki". To je ino benzyna bez turbo, i manul "pińć" biegów.
... no chyba że R(akieta) to ten szósty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

pozdofka
I rozumiem ze masz zielona strzalke z fabryki? czy sobie wlaczyles.
Bo jesli to pierwsze to to Ford dal d...

Tagi
diagnostyka , elmconfig

Zasady postowania