![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#711 |
|
ford::average
![]() Imię: Sebastian
Model: Lexus ES. Był Mondeo MKIV 1.8TDCI oraz Mondeo MKV Hybrid
Silnik: hybrid
Rocznik: 2021
|
co mnie tu kolega Cattani75 wykropkował?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#712 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
Nie Ciebie, tylko siebie, bo pomyliłem wątki. Wkleiłem tu info o cenach skody w różnych wersjach napędu. :-)
|
|
|
|
|
|
#713 |
|
|
czy ktoś z kolegów posiadający HEVa mieszka gdzieś w okolicach górnego śląska i byłby skłonny spotkać się gdzieś w celu porównania aut? Kiedyś tu pisałem o problemie po wymianie audio. Jakiś czas temu poczyniłem kolejne prace i nie wiem czy teraz już w moim aucie jest ok czy nadal powinienem czegoś szukać. ASO w okolicy już nie mają hybryd więc nie bardzo jest się do kogo zwrócić. Oczywiście podjadę gdzie będzie trzeba aby nikoko na koszty paliwa nie narażać choć w hybrydzie są symboliczneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Będę wdzięczny za pomoc.
|
|
|
|
|
|
#714 |
|
|
Niedawno Mk5 HEV był w Fordzie Partnerze w Krakowie na Jasnogórskiej. Możesz zapytać czy nadal mają, a potem A4 i wio. :-)
|
|
|
|
|
|
#715 |
|
|
Zadzwonię tam ale szczerze mówiąc to wolałbym kogoś z kolegów posiadaczy takiego samochodu. Mam złe doświadczenia ze "specjalistami" z ASO. Ostatnio jak byłem w ASO w moich rejonach i chciałem coś zaprezentować "miszczowi" serwisu to chciałem aby On się przejechał trochę moim autem. No i wyobraźcie sobie sytuację, że gość wchodzi do mojego auta, zapina pasy, wciska przycisk "start/stop" i po chwili go wyłącza. Mija kilka sekund i czynność powtarza tzn włącza i za chwilę wyłącza guziczek "start/stop". Powtórzył to 3 razy. Ja siedzę lekko zdziwiony ale myślę, że gość coś sprawdza. Po tym czwartym razie nieśmiało zapytałem czemu tak robi. A "miszcz" mi odpowiada......."no bo przecież rozrusznik nie startuje". Tłumaczył się tym, że z hybrydą miał do czynienia 4 lata temu na pobieżnej prezentacji. Muszę coś dodawać?
|
|
|
|
|
|
#716 |
|
|
Ja tylko chciałem Ci powiedzieć, że tam mieli HEVa. Jeśli się okaże, że mają, to mam tam bardzo fajnego sprzedawcę. Napisz do mnie na priv, to pogadamy. :-)
|
|
|
|
|
|
#717 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Karol
Model: Ford Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2020
|
Pytanie, czy ktoś z Was forumowicze wsadzał felgi np. 18 cali do hybrydy? Ewentualnie jak tak to jaki model polecacie?
Zastanawiam się nad zakupem 4 18 calowych felg i do tego opony wielosezonowe np. michelin crossclimate+, jak czytam opinie i porównuje zimy jakie u Nas ostatnio występują, to faktycznie taka opona ma coraz więcej sensu, nie wiem czy ktoś jeździ na podobnym zestawie? Obecnie mam oryginalne alu 16 cali i to co Mnie strasznie irytuje, to że jak jest troszeczkę deszczu to przy ruszaniu często potrafi zrywać przyczepność, to samo jadać np. 120 po ekspresówce i ostrzejszy zakręt i czuje że auto zaczyna płynąć. Strasznie irytujące i chcę w końcu coś z tym zrobić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Edit, Koła zmienione na 18 i opony 235/45, bajka, auto lepiej trzyma się drogi i ma się większe poczucie kontroli. Do tego kwestia wyglądu, zdecydowanie na plus, tym bardziej że udało mi się wyrwać oryginalne felgi od ST line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez karoolpl ; 14-09-2020 o 11:34 |
|
|
|
|
|
#718 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Gino
Model: Mondeo Vignale
Silnik: 2.0 Hybrid
Rocznik: 2018
|
Hello,
Dołączam do grona posiadaczy z HEV Vignale. Nie będę się powtarzał po kolegach - dla mnie auto jest mega. Przesiadka MK4 Titanium z 1.6 tdci. Poprzednie Mondeo też było super - jednak w mieście lepiej mi w Vignale. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam PS. Poprzednie Mondeo na sprzedaż - w super stanie, po serwisie i dobrej cenie jakby ktoś szukał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez gino1977 ; 25-11-2020 o 15:57 |
|
|
|
|
|
#719 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeo MK5
|
Witam,
pojawił się u mnie wczoraj problem z odmrażaniem przedniej szyby, a mianowicie nie działa mi grzanie przedniej szyby (tylna jest ok). Wyczytałem wstępnie że problem może leżeć w rozładowanym akumulatorze. Co prawda auto ma 2 lata (czerwiec 2018r.) ale często stoi nawet tydzień bez uruchamiania a potem to tylko do 10 km i znów postój. Nie miałem na razie czasu sprawdzić stopnia naładowania (zrobię to dzisiaj). Ale do brzegu - czy ktoś z Was ma wiedzę, czy po wyciągnięciu, naładowaniu i ponownym montażu aku do auta potrzebna jest procedura przyuczania czy jak to się tam zwie? Oprócz tego - jak mam wyciągnąć aku i zamknąć auto no i jak je póżniej otworzyć? W zwykłych benzynach aku jest z przodu a tu ... Proszę o pomoc bo jest coraz mroźniej i grzanie przeniej szyby bardzo się przydaje. Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
|
|
#720 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Gino
Model: Mondeo Vignale
|
Cytat:
Akumulator jest po lewej stronie pod klapką w bagażniku. Szczerze to nie łączyłbym grzania ze stanem akumulatora - może pojeździj trochę na L, żeby rozruszać auto i dobrze doładowąć całość |
|
|
|
|
![]() |
|
|
|