Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-04-2010, 20:22   #711
mancat
ford::advanced

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał Ford-fan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No 6,15, jeżeli nie z komputera, tylko wyliczone - rzeczywiste, to nie jest źle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A w specyfikacji od dealera jeszcze bak 45 l dla obu typów widnieje - stare jakieś materiały z netu klientom wciskają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.
PS. Widzę, że aż na stopkę to wpłynęło, bo zmiana na 7,1 jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wyliczone, a stopka się ruszyła, bo to w sumie najniższe spalanie jakie miałem. W ogóle polecam ten portal. Bardzo sprytna sprawa. Nie wiem jak jest w autocentrum, ale tu można wprowadzić spalanie, jego koszty (w dowolnie wybranej walucie), określić w jakich warunkach jazdy, dopisać dane pochodzące z komputera. Można wpisywać wszelkie inne koszty naprawy, zakupy związane z autem, ubezpieczenie itp. Jest narzędzie podliczające wszelkie koszty i sporządzające analizę wybranych wydatków w wyniku podając koszt jednego kilometra. itd itp :-)

Dane o baku wziąłem z katalogu i instrukcji.

Cytat:
Napisał zaford Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
hej
dzisiaj stojąc w korku mijałe mnie fiesta z napisem "fiesta" na tylnej klapie po lewej stronie.
Ja natomiast mam znaczek po prawej... (...)Od czego to zależy ?

Siedzę dłuższą chwile na necie i tak z ciekawości wpisałem sobie vin, na jakiejś stronie wyszło mi coś takiego:
Zaległe akcje serwisowe. Dopilnuj, by zostały zrealizowane.

9S277 - FIESTA 2008.75 - DAYTIME RUNNING LAMPS.

to jest ta akcja serwisowa która poruszaliście w temacie ? coś tam o funkcji follow me home ? I czy ktoś może wie od kiedy ta akcja serwisowa obowiązuje ? Jestem ciekawy ponieważ byłem jakoś ostatnio w aso i nic mi o tym nie wspominali.
To jest ta akcja, u mnie pojawiła się usterka objawiająca się włączaniem tylko przednich świateł przy wyłączonym zapłonie (funkcja follow me home). Jak zwał tak zwał, ważne że po wymianie jakiegoś przewodu w ramach tej akcji problem zniknął.

Wydaje mi się, że aso czeka z naprawą w ramach akcji do chwili wystąpienia usterki lub do przeglądu. Nie jest to usterka zagrażająca życiu więc nie muszą powiadamiać.

Co do napisu to też nie wiem po której stronie mam... może auto było klepnięte i ktoś po malowaniu przykleił napis po swojemu?

mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-04-2010, 20:26   #712
zaford
ford::amateur

Silnik: 1.4
Rocznik: 2008

tak coś ze światłami do jazdy w dzień, trzeba do aso podjechać...

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
vin wpisywałem na tej stronie w dziale pojazd

Co do znaczka to dalej nie znalazłem zdjęcia z napisem po lewej. Jestem pewien, że był właśnie po lewej stronie na fieście koloru tango Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ps. a skoro to nic strasznego to można poczekać.

Ostatnio edytowane przez zaford ; 07-04-2010 o 20:29 Powód: mancat ;D
zaford jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-04-2010, 00:43   #713
Ford-fan
ford::average

Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
Rocznik: 2010

Ech, zostawić sobie 1,6 czy jednak na 1,4 zmienić ??? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Znowu o 2-4 tygodnie odbiór by się przesunął Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A wszystko przez to niepoważnie długie czekanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Żenada !!!
Dostałby człek autko najdalej po tygodniu (zamiast czekać minimum 2 miesiące Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i nie mógłby już nic zmienić, a tak to myśli, pyta, czyta, kombinuje i potem mózg się od tego lasuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Ford-fan ; 08-04-2010 o 00:46
Ford-fan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-04-2010, 14:44   #714
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał Ford-fan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ech, zostawić sobie 1,6 czy jednak na 1,4 zmienić ??? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Znowu o 2-4 tygodnie odbiór by się przesunął Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A wszystko przez to niepoważnie długie czekanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Żenada !!!
Dostałby człek autko najdalej po tygodniu (zamiast czekać minimum 2 miesiące Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i nie mógłby już nic zmienić, a tak to myśli, pyta, czyta, kombinuje i potem mózg się od tego lasuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ty nie myśl, tylko kupuj jak chcesz. Bo jeszcze coś doczytasz i się rozmyślisz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz sobie na pytanie ile procentowo będziesz jeździł po mieście, a ile w trasie. Czy chcesz się ścigać w mieście, czy wystarczy Ci dynamiczna i tylko trochę wolniejsza jazda.
Ale czemu aż 2 miesiące? Ja w najgorszym okresie czekałem 7 tygodni z czego 3 to transport i nasza biurokracja. Choć chyba nie mogłem zmienić silnika, fakt.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-04-2010, 19:16   #715
jwyszo
ford::beginner

Model: Fiesta Platinium X
Silnik: 1,25 82 KM

Cytat:
Ech, zostawić sobie 1,6 czy jednak na 1,4 zmienić ???
Ja na Twoim miejscu nic bym nie zmieniał , osobiście jak miałbym cokolwiek zmieniać to zmieniłbym silnik właśnie na 1,6 120 KM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.,ale to jest moje zdanie a decyzje musisz podjąć sam
jwyszo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-04-2010, 23:31   #716
caligator

Silnik: 1.6 120KM
Rocznik: 2009

bierz 1.6 bo to bardzo przyjemny silniczek i palić dużo nie paliGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a jeśli chodzi o dynamikę to różnica między 1.4 a 1.6 jest ogromna...
caligator jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-04-2010, 19:11   #717
Ford-fan

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ty nie myśl, tylko kupuj jak chcesz. Bo jeszcze coś doczytasz i się rozmyślisz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz sobie na pytanie ile procentowo będziesz jeździł po mieście, a ile w trasie. Czy chcesz się ścigać w mieście, czy wystarczy Ci dynamiczna i tylko trochę wolniejsza jazda.
Ale czemu aż 2 miesiące? Ja w najgorszym okresie czekałem 7 tygodni z czego 3 to transport i nasza biurokracja. Choć chyba nie mogłem zmienić silnika, fakt.
Toretycznie (wg danych fabr.) 1,6 w porównaniu z 1,4 pali kapkę więcej (w mieście 0,4 litra), a po mieście będę jeździł tak z 7-8 tys. km rocznie.
Do tego jakieś drugie tyle weekendowo - wakacyjnych wyjazdów.
Po mieście dynamika 1,4 jest OK na 200% Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zaś w trasie faktycznie lepiej mieć większego "kopa" przy wyprzedzaniu + na autostradzie większy zapas Vśred.(=podróżnej = u mnie 150) do Vmax w celu choćby mniejszego hałasu silnika, jak sądzę, a więc kłania się jednak 1,6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na razie więc nic nie zmieniłem (tzn. nic ZNOWU nie zmieniłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i czekam na 1,6.
A z tym czekaniem, to najpierw miało być 7-8 tygodni, ale potem był jakiś problem ze strony firmy z opcyjnym wyposażeniem, a jeszcze niedługo potem zmieniłem poj.silnika i przez to może być teraz nawet 10 tygodni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na szczęście ogromna większość tego czasu już za mną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chyba, że się jednak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wkurzę i wcześniej drapnę jakiegoś taniego, używanego diesla 1,6, ale na razie dokładnie takiego, jaki by mi odpowiadał, nie widzę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.
Stary 09-04-2010, 19:17   #718
Ford-fan

Cytat:
Napisał jwyszo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja na Twoim miejscu nic bym nie zmieniał , osobiście jak miałbym cokolwiek zmieniać to zmieniłbym silnik właśnie na 1,6 120 KM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.,ale to jest moje zdanie a decyzje musisz podjąć sam
Na razie właśnie nic nie zmieniam, ale jakby się trafił jakiś prawie nowy dieselek 1,6 z ciekawym wyposażeniem, małym przebiegiem i jeszcze ciekawszą ceną, to kto wie... ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chociaż akurat ta cena mogłaby być coś dziwnie atrakcyjna, jak na tak atrakcyjne autko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.
Stary 09-04-2010, 19:36   #719
Ford-fan

Cytat:
Napisał caligator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bierz 1.6 bo to bardzo przyjemny silniczek i palić dużo nie paliGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a jeśli chodzi o dynamikę to różnica między 1.4 a 1.6 jest ogromna...
Wiem, wiem, Caligator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Twoje doświadczenia z tym silnikiem w TEJ Fieście są nadzwyczaj interesujące.
Wręcz w porównaniu z innymi pojemnościami tych Fiest wydaje się, jakby to ten silnik był najoszczędniejszy, mimo że o największej pojemności Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Prawdę mówiąc, jeszcze w lutym nie było w necie zbyt wielu chętnych do sprzedaży Fiest w ogóle (chyba że źle szukałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ), a już tym bardziej dot. diesli, a teraz pojawiło się ich sporo, więc zacząłem się poważniej im przyglądać.
Z drugiej strony ogłoszenia bezpośrednio z Niemiec proponują jakieś horendalne ceny, często wyższe niż w naszych salonach, a w dodatku z 10 -30 tys.km przebiegu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście często te ceny są do negocjacji, ale pułapy wyjściowe są szokujące Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a przecież więcej jak 10 % chyba nikt nie opuści...
Z kolei VAT-u od nich nie odliczę, bo firmy nie posiadam.
No i jeszcze trzeba się pałować z wyprawą do raichu, cłem, akcyzą, przerejestrowaniem z zachodnich blach, co wcale nie musi być takie proste...
W sumie udało mi się wytargować dość fajny upust (blisko 6 %), więc trochę by mi go było szkoda, no to na razie czekam na te 1,6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.

Ostatnio edytowane przez Ford-fan ; 09-04-2010 o 19:39
Stary 09-04-2010, 22:53   #720
glucosum
ford::advanced

Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007

O spalanie to bym się nie martwił. Odkąd montują wtryski jest duży zakres regulacji spalania i przy odpowiedniej technice jazdy powinno być porównywalne albo mniejsze niż w 1.4, choćby dlatego że mając duży zapas mocy możesz korzystać z "elastyczności" i jeździć na 5 biegu. Niestety diesle tego nie umożliwiają. Coś za coś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A co do kraju pochodzenia to sam mam z BELGI. Dziwne bo produkowane w tej samej fabryce a ma nie ma żadnej akcji serwisowej....... Sam szukałem na alledrogo i muszę powiedzieć o dużej nieuczciwości sprzedawców. Pomijam fakt że część fiest jest źle opisana (oszustwo) bo piszą że mają diesla 1.6 a na zdjęciu są 1.4 (różnica widoczna z dużej odległości na zdjęciu silnika - jest totalnie inny układ)

http://photos03.otomoto.pl/photos/or...11523274_6.jpg 1.6

http://photos04.otomoto.pl/photos/or...11821155_8.jpg http://photos02.otomoto.pl/photos/or...C9905989_9.jpg 1.4

Ostatnio edytowane przez glucosum ; 09-04-2010 o 23:06
glucosum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Zasady postowania