![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#721 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondek MK4/Civic EK4
Silnik: 2.0 TDCi / 1.6 vti
Rocznik: 2009 / 1998
|
Powiedzcie mi dobrzy ludzie, taki zestaw tarcz i klocków Ferodo do Mondka kombi będzie wystarczający na tył?
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jest jeszcze ewetualnie zestaw tarcz Ferodo i klocków EBC Ultimax: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Jeżdżę raczej spokojnie, normalna jazda po mieście. Mam już tył do wymiany bo przy hamowaniu z większych prędkości słychać huczenie czy tam ... no dobra, zrobię to... "łułułułułu" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przód też już niebawem będzie bo słychać chrobotanie (możliwe że rant na tarczy) ale chcę to zrobić "na raty" i zacznę od tyłu. Ostatnio edytowane przez Prono ; 09-06-2014 o 07:51 |
|
|
|
|
|
#722 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI 115KM
Rocznik: 2008
|
Witam panowie jakie polecacie klocki do modeo kombi?
byłem dzisiaj u mechanika który robi mi zawsze auta i powiedział że jak na tył to ma dobre sprawdzone klocki Fomar. Co sądzicie? |
|
|
|
|
|
#723 |
|
ford::average
![]() Imię: pawel
Model: mondeo mk5
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2015
|
Witam, mam pytanie odnośnie mondeo mk4. Na stronie brembo znalazłem info ze do 05/07 przednie tarcze miały otwory na szpilki 16mm a od 06/07 13,75mm. Czy wielkość tych otworów ma jakieś znaczenie? Mam wrażenie ze większość sprzedawców na aleeedrogo i innych internetowych sprzedaje z otworami 16mm a tych mondkow do 05/07 jest niewiele.
|
|
|
|
|
|
#724 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 1.8 TDCI 125KM
|
Trzeba podpinać auto pod komputer żeby odpowietrzyć układ hamulcowy? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jestem przed wymianą tarcz i klocków w ASO i coś takiego usłyszałem, mam w wycenie podłączenie pod komputer. Nie jest drogo ponieważ 22zł łącznie z wykasowaniem ewentualnych błędów. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#725 |
|
FCP TUNER
![]() Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018
|
a to nowość jakaś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#726 |
|
|
Heh, jak mi to powiedział to przypomniał mi się wpis właśnie na forum. Ktoś pisał ze w Mercedesie trzeba podłączyć pod komputer żeby szczęki otworzyć. Dostał odpowiedz żeby nie podsunac tego pomysłu do Forda. Ktoś chyba zrobił sabotaż Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#727 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-08-2012
Model: Vectra B/Mondeo MK4
Silnik: X18XE/2.0PB LPG
Rocznik: 1997/2012
|
Bo chyba trzeba, aczkolwiek jest sposób by to zrobić bez (nie pytajcie jak bo nie wiem) piszę o Mercedesie.
A u nas nic nie trzeba do wymiany, natomiast do odpowietrzenia to nie wiem czy jednak nie należy jakiś procedur stosować dla układu ABS, poprawcie mnie jeśli się mylę. |
|
|
|
|
|
#728 |
|
![]() Imię: Mateusz
Model: Mondeo Vignale
Silnik: 2.0 ecoboost 203KM
Rocznik: 2015
|
Witam
Jako, iż jak większość użytkowników zmagałem się z problemem bicia tarcz, chciałbym się podzielić zestawem, który sprawdza się u mnie od jakichś 10k km. Przód tarcze EBC Ultimax Przód klocki EBC Yellow. Ad tarcze: Większość tutaj próbowała tarcze EBC TurboGroove i nie była do końca zadowolona z efektów (ja też). Ultimaxy są duuużo cichsze. Ad klocki: Początkowo, jak większość, zakupiłem klocki RED (z tarczą TurboGroove), niestety zestaw się przegrzewał, tarcze strasznie hałasowały i niestety się krzywiły. Po zmianie klocków na YELLOW i tarcz na ultimaxy w końcu ulga. Jedyna wada pylenie. O ile REDy praktycznie w ogóle nie pyliły, to YELLOW kopcą jak smoki. Zużycie tarcz i klocków bardzo umiarkowane. Na tyle tarcze z początkowych TurboGroove zaminiłem na znacznei cichsze ultimaxy, jeśli chodzi o klocki zostawiłem tam REDy i kłopotów brak. Jeżdżę sporo autostradami, dość szybko z długimi i czasami intensywnymi hamowaniami.
|
|
|
#729 |
|
|
Komplet klocki i tarcze zimmermann zamówiłem u kolegi pawpor z brakeparts.pl Cena bardzo dobra, także polecam. Całość montowana w ASO, teraz jest w trakcie docierania.
Pozdrawiam.
|
|
|
#730 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-11-2013
Model: Ford Mondeo MK3
Silnik: 2.0 DuratecHe
Rocznik: 2001
|
Cześć wam, ze jestem zielony w tych sprawach jakie polecacie tarcze i klocki hamulcowe do Forda Mondeo 2.0 Duratec HE z 2001, że tak opisze szczegółowo.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bicie tarcz , drgania kierownicy , hamowanie , hamulce , mondeo mk4 , tarcze |
|
|