![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#731 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 16-06-2014
Model: Puma
Silnik: 1
Rocznik: 22
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#732 |
|
ford::average
![]() Imię: Dominik
Model: Ford Focus 2 MK2 FL
Silnik: 1.6 Duratec 115PS
Rocznik: 2009
|
LM327 od Mari, z założonym włącznikiem oczywiście, chociaż do PCM nie jest chyba za bardzo potrzebny, chyba z tego co czytałem włącznik jest bardziej do MS-CAN, standardowo LM chyba powinien pracować z HS-CAN'em.
powiem tak, no naprawdę bardzo fajnie działa ta wersja od mari, zero problemów, tak samo jak programowałem HEC. ale zbieram na STN1110 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tylko narazie troche drogi jak dla mnie. no i powiem że bardzo miłe zaskoczenie, jak wcześniej miałem muła tak koło 2k obrotów dzisiaj wciskam gaz a ten mi zpod świateł uciekł i pomyslałem kurcze ale wypas. a wcześniej myślałem że mogę mieć coś z EGR'em. jeszcze co do samego programowania, ja postanowiłem się nieco zabezpieczyć, 1. najpierw zadzwoniłem sobie do dwóch specjalistów z IDS'em żeby pomogli gdyby cos. 2. przed jakimkolwiek działaniem zrobiłem PCM-Dump'a żebym miał możliwość powrotu do tego co było no i oczywiście backup konfiguracji 3. podłączyłem przetwornice do laptopa tak w razie czego, a mogę nawet polecić, bardzo fajnie działa, do takich rzeczy typu lutownica pod blokiem niezastąpiona, cena około 50zł. 4. no i oczekiwanie. 5. na koniec wielka radość jak poszło ok. chociaż po samym startcie komunikat engine error skutecznie podnosi ciśnienie ;] a co do wersji firmware, ja to sobie wykombinowalem tak ze najpierw dump mojego, jak by nie poszla aktualizacja ze strony. Ostatnio edytowane przez dominlodz ; 01-08-2014 o 08:43 |
|
|
|
|
|
#733 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Poszło Ci w 18 minut, bo masz benzynę. Pisałem, że sterowniki od benzyn mają mniejszy program i programują się istotnie szybciej.
|
|
|
|
#734 |
|
|
no tak tak, dokładnie.
ale pisałeś też zdajsie, ze to tdci nie powinno być dłużej niż około 30 min tak ? ciekawe ile by wyszlo takim STN'em 1110, jest znacznie szybszy od LM no i 16bitowy. |
|
|
|
|
|
#735 |
|
![]() Zarejestrowany: 14-08-2013
Model: Focus MK2 FL
Silnik: TDCi 1.8
Rocznik: 2010
|
Cześć czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć czy mój soft PCM jest aktualny? nie bardzo wiem jak to porównać do tej tabelki
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Bo jeżeli jest jakaś nowsza wersja to bym sobie zaktualizował. |
|
|
|
|
|
#736 |
|
|
no, nie
w oparciu o to co widzę to masz najaktualniejszy, BCx masz w najwyższej wersji. ale poprawcie mnie proszę jeśli się mylę |
|
|
|
|
|
#737 |
|
Rocznik: 2010
|
Tylko tam jest data inna 27.08.2009 a u mnie 05,09,2008
|
|
|
|
|
|
#738 |
|
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008
|
Ciekawe czy u mnie aktualizacja ożywiłaby trochę silnik. Przyznam, że przy 2000 też jest trochę zamulony jak na 115PS.
|
|
|
|
|
|
#739 | |
|
|
hm, no sam nie wiem,
jak dla mnie jesli firmware numer jest taki sam i model PCM ? zawsze mozesz go wgrac ale wątpię czy będzie jakaś zmiana jeśli to to samo .. chociaż z drugiej strony w takiej mojej subiektywnej ocenie, sterownik silnika to nie to samo co np. hec gdzie masz po nowszym fw. dodatkowe opcje. po wgraniu nowszego nie bedzie mial 2x tyle koni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wiec jak dla mnie skoro masz tempomat i nie masz jakiejs wyraznej potrzeby to raczej chyba nie ma za wielkiego sensu wgrywanie do PCM. zwlaszcza ze jak dla mnie to chyba ta sama wersja, skoro nie jest opisana z wyzszym numerem. Bump: @wojciech Cytat:
mechanik stwierdzil ze to normalne bo wszystkie 16v to silniki uwielbiajace wysokie obroty, a dzisiaj od rana od 2000 kurcze wogole nie mial mula, wiec po raz kolejny prawdopodobnie mechanik gadal bzdury zebym dal mu spokoj ;] |
|
|
|
|
|
|
#740 |
|